Bu bi aydır bebeğimde gözlemlediğim sorunlar ve etraftakiler surekli boyle demesi beni çok üzüyor
Bebegim 17 aylık erkek
Hyperaktiv cok fazla yerinde durmuyor 5 dk oturmaz surekli isey karıştırmak istiyor
Bazen ona görevler vermeye çalışıyorum işte bezle dolapları siliyorum oda beni taklit edip yapuyor1 dk bile sürmüyor tabi
Sonra elbiseleri makinaya atıyor onun elbiseleri
Sonra çıkıyor sermek için bana tek tek veriyor sonra iste alkış felan yapıyoruz cok seviniyor
Bu aralar çok fazla araba tekerlekleri bakıyor giden arabaların dönen hersey vicdanın dönemedim donderiryo bisikletin tekerini döndürüyor surekli vantilatör bakıyor artık korkmaya başladım
Sürekli etrafımdakiler diyor senin oğlun normal değil mutfak dolabındaki herseyi oturma odasına taşıyor durmadan dolapları açıp kapatıyor
Bence sen onu engelli okuluna götür Hyperaktiv diye ve cok üzülüyorum oyle dediklerinde
Sizde öyle bisey yaşayan var mı doktor randevu alalım diyorum esime diyor yok normaldir daha bebek yani korkuyorum gerçekten artik kim istemez ki bebegi uslu akılı olsun diye ama karnındayken bile durmuyordu yerinde
Siz insanlara göre bebeginize bakmayin üzülürsünüz yoksa onlar hep konuşur konusucak hangimizin etrafındaki konuşmaz ki sağlığı yerindeyse mutlu olun evet sınırlarınız olsun ama dolap çekmece karıştırma yerinde duramama hepimizde var çocuk bunlar harekete geciyolar ,sağlıklı gerisi önemli değil 3 yaşına kadar böyle karıştırma ama sonra idrak edip artık başka durumları merak edicek
O zaman benim çocuğum da hasta.. dünden beri rüzgar gülü döndürüyor. Dönen şeylere durmadan bakması tek başına bir hastalik belirtisi değildir. hiç yerinde durmaması dolapları karıştırması eşyaları bir yerlere taşıması vs benim oğlumda da var akşama kadar ev topluyorum. Artık her yere kilit taktim ama onları da açıyor.. sizinle göz teması kuruyor mu yada iletişim kuruyor mu kelime sayısı vs değerlendirilmeli. Çok kafanıza takılıyorsa bı doktora götürün ama bana çok anormal gelmedi.
Şaka mı bunlar ya özel eğitimde çalışmış biri olarak güldüm inan çocuğa teşhis konulmuş ne çok alanında uzman var bacım etrafında… şimdi 18 ayda doktor kontrolüne götürünce orda sana doldurman gerekli kağıt verilecek onlara göre ilerleyebilirsin çocuklar döndürmeyi dönen şeyleri seviyor açıkçası bunda birşey görmedim ha başka destekleyici davranışlar vardır bilemem değerlendirmek gerekir o mutfağı taşıma işi bizdede var keşfediyorlar merak ediyorlar şimdiki çocuklar zaten bi tık aktif çocuklar artık yediğimiz içtiğimizden ilaçlardan mı bilinmez onun için tabiki anne olarak her denenleri kafaya takıyoruz yine takibini elden bırakma doktor kontrolünde herseyini sorarsın gerekli cevabı o verir sana sağlıcakla büyüsün
Merhaba lütfen insanların ne dediğine dikkat etmeyin. Çocuğunuzun en güzel anlarını kötü düşünceler düşünüp mahvetmeyin. O aylarda dönen nesnelerle ilgilenmesi gayet normal. Siz bol bol aktivite yapın oyun oynayın benim kızımda çok hareketli 2 yaşına girdi hala iki dk oturmaz. İçinizin rahat etmesi içinde mutlaka bir hekim görüşü alın. Hareketli çocuk olduğu için bir engeli vs olması gerekmiyor. İletişimi nasıl göz teması varmı komut almaya başladımı gibi gibi şeyler daha önemli dönen nesyene ilgi duyuyor diye tanı koyulmaz. Ama doktor kontrolü en iyisidir hem içiniz rahat eder hemde profesyonel bir bakış yol gösterir
Valah oyle dediklwri zaman diyorum sizde olursa sizde görürsünüz inşallah bi de onlar çocuklarıyla ilgilrnmiyor cocuk haliyle sus pus oluyor hep tv karşısında sonra diyorlar biz boyle bisey görmedik kime çekmiş
Ben kimsenin çocuğuna hic karışmadım şimdiye kadar haliyle onlar öyle yapınca bende anneyim üzülüyorum e iste anlamıyorlar
Teşekkürler ederim biraz içim ferahladı sizden guzel seyler duyunca göz teması kuruyor surekli konusmaya calisiyor ama bıdidididi ama bilmym ne diyor biseyler anlatıyor
Çok şükür sağlıklı 1.5 yaş olacak neredeyse bi kere hastaneye gitmedik hastalanmadım dikkat ediyorum sadece dogdugundan beri dir cok vücuduna su degdi mi egzama gibi oluyor o kadar başkada cok sukur iyi
Onların her ay hastane bizim burda 2 yas olunca kontrolü var belli aralıklarla oluyor turkiyedwki gibi değil
Vqlah ben bi kere demedim senin kızında neden başına kask takıyorsun neden kilolu demedim o kadar hazır mama ve hazir ek gida veriyordur sıkıyordu bebekler ben hep evde kendim yapıyorum cok nadir oyle qtistirmalik alırım oda bi yere gidince yani öyle yapınca ellerine ne geçiyor anlamıyorum