Kafası düz olan bebekler

Kızlar bi fikir verin nolur. Bebeğimi yastıkla ayakta sallayarak uyutuyorum gece yastıkla koyuyorum beşiğe kafası düz olmuş. Bi sağa bi sola döndiriyim diyorum ama yok o kendisi istediği yere çeviriyor kafasını napacam ben

Düz kafa yastığı kullan canım. Bizim de öyleydi cevirdigim yerde durmuyordu. Ama büyüdükçe düzeldi. Yüzüstü ve oturarak daha çok zaman geçiriyor yatarken de kafasını sağa sola kendi çeviriyor bir de bebeklerin kafatasının arka kısmı sonradan gelisiyormus . O yüzden yine dikkat edin ama büyüdükçe düzeliyor toparlıyor yani

Bebeğin kaç aylık 1 yaşına kadar yastık kullanmaman gerekiyor. Oğlumunda kafası 2 aylıkken düzleşmişti hem anakucağı kullandığım için hemde biraz dikkatsiz davrandım. Bebeği gündüz bi tarafına gece diğer tarafına yatır arkasına ağır bi yastık koy elyaf gibi hafif olmasın vücudunuda hafif döndür bu şekilde yatırırsan döndüremez kendini. Oğlumun kafası 6 aylıkken düzelmeye başladı 7. Ayda çok güzel oldu. Geç kalmadan yap düzelmiyor bu diye boşverme.

Kızımda da reflü yatağı nedeniyle düzleşme olmuştu. Düz kafa yastığı kullanıyorduk ama aşağı doğru kaydığı için bebek yine de duzlesmisti. Kayma sorununu cozunce düz kafa yastığı ile düzeldi. Gündüzleri de bol bol karın ustu egzersiz yapmıştık. 1 yaşa kadar yastık kullanmamaya çalış canım ihmal etmezsen düzelir merak etme

Bende o yüzden düz kafa yastığı aldım ama bebeğim hiç sevmiyor çok rahatsız oluyor kullanamıyorum inşallah düzelir

Bebeğim 3 aylık. Teşekkür ederim arkadaşlar