Kızlar bebeğim 14. Ayına girecek daha tam yürüyemiyor sadece bi yere tutunup kalkabiliyor ama kafasını çok çarpıyor çok dikkat ediyorum ama birde inatçı bayada bugün duş aldırınca kafasını arkadan çarptı yere bi anda arkasına atıveriyor kafasını bunu nasıl önleyebilirim bilmiyorum ama kafasından da darbe almasını hiç istemiyorum
Tam yürüyemedigi için mi düşüyor yoksa bilinçli mi yapıyor bunu. Aslında canları yandıkça bir şeyi ögrenip kendini korumaya başlıyorlar illaki düşüp kalkacaklar canları yanacak ki daha dikkatli olmayı ögrenecekler. Bilinçli şekilde kendine bunu yapıyorsa farklı tabi ama yürüyemedigi için istemsiz düşüyorsa yürümeyi daha iyi ögrenene kadarr bir şekilde destekleyin elden enseden tsörtünden tutarak
Benim oğlumda o aylarda tam yürüyemediği için düşüp düşüp kafasını çarpıyordu bir yerlere sürekli alnı mordu ama tam yürümeye başladığı zamanlar geçiyor düşmeler çok nadir oluyo
Yok bilinçli olduğunu düşünmüyorum dengeyi tam kuramıyor daha beşiğinin içinde beşiğin kenarından destek alıp kalkıyor muhtemelen ayakta çok duramayıp düşüyor ama halının üstünde onu yapamıyor beşikte yatak olduğu için kendini atabiliyor ama yere bırakınca yapmıyor kafasını çok çarpıyor ben ona çok takılıyorum ya
Evet herkes öyle diyor ama kafasından darbe alınca kötü hissediyorum ya bişey olacak diye korkuyorum kafa yani sonuçta ama işte illaki işim oluyor bazen kendisi ağladığı zaman bişeye heyecanlandığında kendini arkaya itip kafasını vuruyor ona engel olamıyorum bi türlü çok inatçı
Yeni yürümeye başladığı için öyle kasları güçlendikçe düşmeler azalıyor
Bakalım inşallah ya çocuk bu illaki düşecek kalkacak ama tedbirli olmada dikkat etmektede fayda var tabi
Yürümesi duzeldikce düşmeleri biticek zaten şuan normal bizde sürekli kafayı vurup morarttık hep bende korktum kafa diye ama oluyo düşe kalka büyüyecekler
Ah bacım ben bunu benim kızın önüne mi takayım arkasına mı ya![]()
bizimki çok yaramaz maşallah hareketli![]()
Yani dikkat de etmek gerekiyor ama çokta kafaya takmak iyi değil sakındığımız göze çöp batıyor maalesef
Aynen ne kadar çok üstüne titrersen o kdar çok düşüyorlar hasta oluyorlar
Benim oğlumda çok hareketliydi bununla sadece arkayı koruyabildim ön Allah’a emanet ![]()
Kız 2 günden beri bi huysuz bi ateşi var görsen ben önce kesin hasta ettik dedim ama diş çıkartıyor 2 günden beri canımdan bezdirdi beni![]()
Valla öyle ya önüde çarptiysa arkayı illa çarpıyorlar bu aylarda çocuklar çok haraketli huysuz oluyorlar
Sanırım büyüdükçe de düzelmiyorlar. 25 aylık oldu halâ aynı
Diş için tetagel var ben ondan kullandım çok rahatlatıyor benimkide Diş çıkarırken çok huysuz oluyodu hep
Doktor da yazdı ama çok önermiyorum dediği için almadım zeytinyağına karanfil atıp dolapta beklet sür diş etlerine dedi ben onu yapıyorum
Hareketli ve meraklı oldukları için bence
Sürekli kullanmıyorum zaren çok sancı çekerse ondan veriyorum rahatlıyor