14 ayliğiz arkadaslar yulafla kahvaltı hazrılayp veren varmı tarif verrmsnz
Yok yapmadım hiç ama tarif duydum
Elmalı, şeftalili, armutlu, muzlu. Genelde bu meyvelerle yapıyorum. Yulafı pişirip, meyveleri cam rendeden geçirip ekliyorum. Ceviz de ekliyorum.
Yulafi pişirip üzerine yumurta kırıyorum yada meyve ve bisküvi ekliyorum.
Kızım da 14 aylık hala bebek irmiği yumurta sarısı peynir bebek bisküvisi vs karıştırıp veriyorum yanında kaşar zeytin vs yiyor ama böyle krep pankek falan yaptığımda tanıda bakıp bırakıyor. Bazen kuymak vs yapıyorum yiyor ama hevesli değil en çok bulamaç gibi yaptığım şeyi severek yiyor istiyorum ki kahvaltıya alışsın ama yok farklı fikirler için şuracıkda durayım bende
Yulafı genellikle ara öğünlerde kullanıyorum ama geçen mücver yaptım yumurta kabak havuç yulaf ekledim o şekilde de yapabilirsiniz severmi bilemem ama
Genelde 2 zeytin, 1 tatlı kaşığı kadar peynir, fırınlanmış parmak patates 3 tane falan, yumurta sarısını bebe bisküvisiyle veriyorum kaşıkla. Tek başına yediremiyorum artık maalesef. Olsun öyle yesin yeter ki. Biraz ekmek içi yiyor avcu kadar. Ihlamur çayı veriyorum arada yarım çay bardağı içer. Bazen meyve yer elma, armut, erik. Biz de ne yersek menemen, tost vs. Arada onu da yiyor çok az. Pankek yaptığımda 2 taneden fazla yemez. Gerisi bize
1 yaş kahvaltımız böyle bizim. ![]()
Ben de yarın mücver yapacaktim. Onu da 1 tane yer genelde. Tarhanali omlet , peynirli omlet tarzı şeyleri de seviyor.
Kuymak falan bendd yapyorum bulaöç tarzı cok yapmamaha calsyorm alişmasın diye sadece avakado verrsem yumrta ile karstrp veryrm omlet yprm kıymalı yörta ypmya clsyprm pankel faln yemyor bnm ki ya mücverde ayno sekilde ymyor bemde ypmdm ymyor dye hiç riske grmyrm gnelde yumrta ile gdyrz
Benim kızımda 14 aylık . Artık normal kahvaltı yapıyor. Domates peynir zeytin tahin pekmez yumurta herşeyden güzelce yiyor.
Bende önüme koyuyorum ama salatalık ve domatesi yemyor bende rendeleyerek yedryorum sz nasl alstı
Hic rende kullanmadim ben hep parmak gıda şeklinde eline verdim. Domates ve salatalığı çok seviyor onlar varken başka bişey yemiyor. O yüzden önce başka bişey yedirip sonra domates salata koyuyorum önüne. Özel bişey yapmadım kendiliğinden seviyor.
Bu tarz yulaf vs vermedim hiç, ek gidaya ilk başladığım zaman bazen bebek irmiği kullandım ama farkettim ki bebeğim o tarz şeyleri yemek istemiyor.Ayni şekilde organik bir çok ürün almıştım ama sevemedi.9. aydan sonra doktorumuz kendi yemek kültürünuz nasılsa o şekilde verin dedi bende öyle yapıyorum..Ona ayrı şekilde yapıyorum yine de tuzsuz, çok az salçalı, baharatları gelişigüzel değilde onun yiyebileceği tarzda konulmuş sekilde..Menümüz uygunsa bizim yemegimizden yiyor bazen de.Simdi 10 ay 4 günlük herşeyi az da olsa yiyor zamanla miktarda artacaktır, her sabah muhakkak tahin ve pekmez ikilisi ile yumurta(kıymalı/sade) ve peyniri kesin yiyor, zeytin ezmesi veriyorum bazen, salatalığı rendeliyorum, kahvaltiyi çok seviyor.Pankek vs yapınca da eline veriyorum.İlerde seçici olmaması için çabalıyorum bakalım.