Kahvaltı önerisi

Kızlar kızım1 yaş 10 günlük ek gıdada hiçbi zaman iştahı tam olmadı anne sütü alıyor akşam yemeklerinde öyle böyleyediriyorum ama sabaha hicbisey bulamıyorum doktor kesinlikle yumurta yemesi lazım dedi 50 çeşit yumurta tarifi denemişimdir tadını alır almaz geri çıkarıyor pankek yemiyor patates yemiyor ne yapabilirim doyurucu var mı bebegi böyle olan

Yumurtalı muhallebi: 1 yumurta sarısını az suyla pişir, sonra içine biraz irmik veya pirinç unu ekle. Hafif tatlı bir muhallebi gibi olur.

Yumurtalı yoğurt karışımı: Haşlanmış yumurta sarısını ezip yoğurtla karıştır.

Eğer denemediysen bide yumurtayı bu şekilde yedirmeyi dene istersen

Benim ki tarhanali yumurtaya bayılıyor haftada 2 gün yapıyorum genelde bazen 3 bile oluyor. 1 tatlı kaşığı tereyağında 2 yemek kaşığı tarhanayi az kavurup şu koyup biraz pişirip 1 yumurta kırıyorum

Deneyeyim bunları denememiştim teşekkür ederim canım

Onuda denedim malesef direkt tükürdü

Sanki kızımı tarif ediyorsunuz :smiling_face_with_tear: 1 yaşına 2 gün kaldı ve yumurtayı ağzına değdiğinde bile anlayıp çıkarıyor. Ben sadece pankek, kek gibi şeylerle yedirebildim. Pankeki keçiboynuzu unu ve yulaf unuyla yaptım o şekilde çok beğendi 3 tane pankek yedi en azından. 2 3 gün o şekilde yedi. Ben de yoğurtla hiç denemedim o şekilde bi deneyeyim. Tarhanalı yaptım öyle de yemedi, tarhanayı öorba olarak da sevmemişti zaten onun da içine şehriye attım o şekilde yedi ancak. Çok zor ya ben de ne yapacağımı şaşırıyorum artık özellikle yumurta konusunda :woman_facepalming:t2:

Ben her gün farklı şekilde veriyorum. 13,5 aylığız.

Pazartesi: Kaşarlı omlet

Salı: Avokadolu yumurta ezmesi

Çarşamba: Muzlu yulaflı pankek

Perşembe: Pekmezli, peynirli , cevizli yumurta püresi

Cuma: Fincanda sebzeli omlet (küp domatesli ve biberli genelde)

Cumartesi: Patatesli omlet.

Pazar : Yumurtalı ekmek.

Yaptığımı yemezse de bebe bisküvili yumurta ezmesi.

Minik muffin kekler de yapabilirsiniz belki öyle sever.

Bunların yanında genelde 2 zeytin , bir iki parça salatalık, kaşar, meyve, 1 dilim kadar ekmek içi ve yarım çay bardağı kadar ıhlamur/kayısı çayı veriyorum.

Gerçekten çok zor ya insan cok üzülüyor

Evet pekmezi sadece yoğurtun içinde yiuor zaten severek yedigi bi tekyogurt var :pensive_face:

İnanın nerdeyse hepsini denedim ama kokusunu mu tanıyo bilmiyorum yumurtanın tadını alır almaz tükürüyor bazen ağzına sokmuyor bile haşını çeviriyor