Hanımlar merhaba 1 yaşında kızım var. Asla böyle kahvaltılık tarzda yemiyor omlet krep vs vs bu şekilde kahvaltı yapmıyor sevmiyor sadece peynir seviyor. En başından beri kahvaltı kültürü oluşsun diye çabalıyorum ama hiç bi şekilde kabul etmiyor. Kaşık maması yapınca yiyor biraz. Bebek irmiği labne yumurta karıştırınca yiyor ama işte normal kahvaltı şeklinde yemiyor iki üç kere ağzına koyuyor bırakıyor ne yapmam lazım her sabah iki kere kahvaltı hazırlamakdan yoruldum
Ekmek yiyomu?tost ekmegi yada dilim ekmek varya ona bisey sur mutfak makasiyla kucuk blok blok kes bir kac hafta sonra tum bi dilimi kapat sut koy sise yada biberona onunla beraber icsin
Boyle basladim simdi rahatlikla yapiyo kahvaltisini
Uzum felan koy onune kuru uzum
Yeme aliskanligini ogrensin once
Fistik ezmesi recel onlari dene
Tuzsuz peynir creme
Ya bizle birlikde kendi kendine yiyor önüne az az koyuyorum. Ama sabah erken uyanıyor biz 12 de yapıyorux kahvaltıyı. Ona erken hazırlıyorum sadece tel peynir beyaz peynir yiyip bırakıyor asla başka bişey götürmüyor. Ekmek pek vermek istemiyorum kilosu vs iyi alışmasın ekmeğe erkenden diye. Ama krep yapıyorum yemiyo pankek yapıyorum omlet vs hiç bişeyi yemiyor. Normalde kendi kendine yiyen bir bebek önüne koyduğumda yer ama kahvaltıda çok sorun yaşıyorum haliyle yeöeyince tekrardan yumurta haşlıyorum bulamaç gibi bişey yapıyorum onu yiyor. Benim midem bulanıyor kızım seviyor ama istiyorum ki kahvaltıya alışsın. Tam 6 aydır uğraşıyorum
Bizde 8,5 aylik olduk ne yedircegimis şaşırıyorum .
Yogurtlu bebe buskivi koyuyorum bu ara onu bile yemiyor . Oyuna bozuyor..
Yumurta cani isterse yiyor normal ekmek salatalik labne bunlari veriyom cogunluk ..ay ay bir bana sabah kahvaltıda ne yapilabilir soylesin ..corba veriyom
Avokado da yemiyor yiyonce de ishal oluyo.
Ya şimdi bebek irmiği labne yumurta sarısı avakoda ne ceviz bunları karıştırıp verdiğim de yiyor ama tek tek ayrı ayrı yemiyor. Bulamaç gibi de yapmak istemiyorum. Alışkın olmadığından da değil yani bizle kahvaltı yaparken ben önüne tek tek koyuyorum yiyor anlamadım valla
Tabi bizle yediğinde de doyumluk olmuyor
Allaha şükür yemek sorunum olmadı ama sabah kahvaltı da istiyorum ki ayrı ayrı herşeyden yesin misal yumurta peynir zeytin vs vs ama asla o şekilde yemiyor. Ama yumurtayı peyniri karışıp verince yiyor. Çiğneme sorunumuz yok biz kahvaltı yaparken ayrı ayrı yiyor kendine öğün hazırladığım da yemiyor. Sürekli bulamaç yapmak da istemiyorum. Günde iki kez kahvaltı hazırlıyorum ona 6 aydır yoruldum bi türlü alıştıramadım normalde kaşığı ağzına götürmeyi biliyor yemek yerken veriyoru, kahvaltı olunca allahım ellerini kullanamıyor sanki
Sorun çocukta değil canım anlattıklarına bakacak olursak aynı bizim kız benim cadı da 9 aylık senin gibi kahvaltı erken yaptırınca yemiyordu bizimle birlikte yiyor aslında çocuk doğru olanı yapıyormuş ben onu sonradna farkettim kahvaltı saatini erkene aldım şimdi birlikte kahvaltı yapıyoruz ona öglen yemeği yine birlikte akşam da aynı sadece ara ögünleri ayrı veriyorum bize bakarak yerken iştahı da açılıyor tek başına canı istemiyor bi iki alıp bırakıyordu
Yiyebilecekleri çorba çeşitide o kadar az ki insan hangisini yapsa diye düşünüyor gerçekten ya ![]()
Ay aynı ya 6 aydan beri yumurtayı çok severdi her sabah yiyordu iştahla. Yaşı doldu şimdi ağzına sürmüyor yumurtayi. Neden bilmiyorum çok uzuluyorm
Ben yediklerimizden veriyorum.
Ilk once bahart atmadan ona ayiriyom sonra kendime gore yapiyom .
Bende öyle yapıyorum valla ya ona uygunsa ayırıyorum veriyorum alışsın yesin herşeyi inşallah yemek seçen bi bebekte olmaz