Çok zor durundayım kızım 23 aylık asla kahvaltı yapmıyor ya her gün farklı farklı şeyler hazırlıyorum olmadı bizim yediklerimizden yesin diyorum asla. Normalde de çok yemekle arası yok ama çorbalarını köftesini vs vs sevdiği şeyleri çok güzel yer ama kahvaltıda sadece kaşar yiyor bu aralar birde ekmek yemeye başladı. Ne yapacağım kafayı yemek üzereyim. Tamam yemesin diyorum zorlamıycam yada diğer öğüne kadar bekliycem ana yüreği dayanmıyor.. önceden sevdiği şeyleri yemiyor beyaz peyniri çok severek yerdi şimdi ağzına sürmüyor zeytin zorakii bir tane yumurta vs asla dilinin ucuna bile değdirmiyor ek gıdaya geçtiğimizden beri kahvaltı sorunu yaşıyoruz diğer öğünlerde sorun yok ama kahvaltıda bizim ev savaş alanı oluyor fikri olan varmı. Doktoruyla bu durumu konuştum ama pek önemli bir şey değil yemiyorsa zorlama dedi ama benim içim hiç rahat değil ne yapabilirim bu konuda nasıl alıştırabilirim yardımcı olursanız sevinirim
İnan aç olsa yer biliyormusun bende bu durumdan çok muzdaribim kafaya takıyordum fakat doktorum bana şunu demıştı paketli gıda olarak kek çikolata biskuvi ne olursa olsun biraz biraz tadını alınca bu sefer yemeklerdir veya yumurta yogurt ona tatsız gelır demişti
Ben hiç paketli gıda vermıyorum bebe bıskuvısı de dahıl buna. Eger az da olsa paketlı yıyorsa tamamen bırakın. Sevdıgı seyler neyse ondan yapın çeşit çeşit degılde en azındna yesinde sevdığınden yesin. Kafayada takmayın çünkü canları ne isterse öyle yapıyorlar biz stres olduğumuzla kalıyoruz
Benimkide 22 aylık 1 yaşına kadar zeytin peynir yumurta yerdi şimdi sadece yumurta menemen tarzı patatesli yumurta tek öğün yiyor kahvaltılık çikolata dahi ağzına sürmüyor . Burda post açtım bende instada ergonomist mi ne yeme danışmanlarına sordum onlarda oyun yaparak yediriyor bazı şeyleri . Bi hafta falan kendimce denedim oyun yaparak yedi sonraki günler yine istemedi bende pest ettim. Çok seçiçiler zorla asla bişey yaptıramıyoruz bence . Aç olsa da ağzına sürmüyor . Çoğu çevremde çoçuk kahvaltı yapmıyor
Annesi belki de senin bebiş kahvaltı yemeyi sevmiyordur farklı tarifler deneyebilirsin pankek krep gibi yumurta içeren şeyler verebilirsin yine de yemek istemezse zorlama bence kahvaltıda çorba da bir seçenek yumurta içeren terbiyeli çorbalardan verebilirsin. Acıkınca yer mutlaka anne yüreği elbette yesin istiyoruz ama onların da birey olduğunu unutmamak zorlamamak gerek
Denemediğim bir kuş sütü kaldı kızım sayesinde yarı ahçı oldum sorun kahvaltılık şeyler yani ne biliyim krepin her tülüsünü denedim pankek vs herşeyi yani kahvaltıda vaz geçilmez hiç bir şeyi yok sadece kaşar diğer öğünlerde mesela seçici değil ev yemeklerini pek sevmez tuzlu tatlı şeyleri ama ona özel yaptığım her yemeği yer kahvaltıda çorba versem yer ama ben istiyorum ki kahvaltı yapsın
Bir aya kadar sıfır şeker sıfır tuz paketli gıda yokdu. Babası bisküvi çubuk kreker falan veriyor arada ama ben asla vermem kızım ev yemeklerini sevmez mesela çünkü tuzsuz yemeğe alışmış ama kahvaltı da çok zorlanıyorum bana da doktoru aç olsa yer kafana takma diyor ama içim el vermiyor
Eğer tek kahvaltıda bunu yapıyorsa o zmn hiç takmayın inan her ogunde yemeyen çocuklar var bırakın öğlen yesin bazen bizim bile canımız istemıyor sabahları o açıdan düşünün iyi yönden diğer öğünleri yiyor sıkıntı yapmayın siz
Hamur iside yemiyormu kuruvasan simit tarzi seyler pogaca acma felan lahmacun uzumlu ekmek .benim oglan kahvalti yapmadigi zaman bunlari tuketir masaya koyarim gelir gider bi isirik alir yanina bide icecek ya su koyarim meyve felan.illa sandalyeye oturtup yedirmeye ugrasma hem senin icin hem onun icin.otur kendi kahvaltini keyifle yap ben oyle yapiyorum.
Simit kemirir sadece ya aslında yemek yemekde sorunumuz yok sebze et tavuk vs yiyor tabi sevdikleri ve sevmedikleri var ama kahvaltı da hiç yani şunuda sever şunu yiyor diyemiyorum bir tek kaşar onuda iki üç dilim yer takmamaya çalışıyorum ama her sabah aynı sorunla karşılaşınca çözüm arıyorum belki farklı bi yol ne biliyim yada normal mi kahvaltı sevmemesi buna kafayı takıyorum