Kızlar oğlum 40 günlük ilk zamanlar kaka yapmasi güzeldi sarılığı falan iyi atlattı son 2 haftadır düzgün kaka yapamiyor fitille destekledik kan tahlili yapıldı temiz çıktı tribudat şurup yazdı doktor normal dedi süt veriyorum ama mama takviyesine de basvuruyorum tek başına doymuyor korkuyorum normal mi geçen iki gün önce kendiliğinden yaptı ama ilk cocugum olduğundan sanırım çok tedirginim yardımcı olur musunuz?
Zeytinyağini hafifçe parmağına sür tırnağın kısa olsun bebeğin poposuna masaj yap çıkarır belki ben öyle denedim ve birine söyledim yaptı kakasını yaptı
Merhaba aynı sorunu herkes gibi ben de yaşadım hatta her seferinde doktoruna götürdüm sütüm kesildiği için mama veriyordum tribudat gerçekten düzenli kullanınca etkili oluyordu bir de doktor mamasına günde üç kez bir çay kaşığı hakiki zeytinyağı koy demişti o şekilde de günlük olmasa bile iki güne bir mutlaka yapıyordu şehir değişikliği yapınca doktorumuz da değişti zeytinyağına devam edebilirsin ama bebek tam doyduğunda günlük kaka yapacaktır üçüncü gün yine kaka yapmazsa zeytinyağı ver dedi dediği gibi de oldu mama miktarını arttırınca günlük yapmaya başladı daha sık takip ediyorum şuan uzun süredir kaka sorunu yaşamadık
Bir de şehir değiştirince gittiğimiz doktor fitili önermedi makat çatlağı yapabilirmiş o durumda da bebek kendisi kaka yapmak istemeyebilir fitili en son öneririm demişti böyle bir diyalog geçtiği için bunu da paylaşmak istedim
Kaç günde yaptı kakasını ve o işlemi her beş değişiminde mi yaptiniz
Zeytinyağıni mamasina koy dedi ama düzenli koymadım kilo alımı iyi doyuyor aslinda
Ben bikere denedim iki ya da 3 gn kaka yapmamisti hemen çıkardı poponun ağız kısmına hafifçe masaj çıkardı yani siz deneyin günde iki kez deneyin şimdilik çıkarırsa ne iyi
zeytinyağını düzenli vermeye çalışın benim bebeğim de sizinkiyle hemen hemen aynı dönemdeydi zeytinyağı ile yapmazsa kulak çubuğunun ucuna zeytinyağı sürüp poposuna sürmeyi deneyin cok içe kaçırmadan hafif ucundan demişti doktor ama ben ihtiyac duymadım kaka yapınca insallah ise yarar bunlardan biri de rahatlarsınız ![]()
masaj yağı ile ı love you masajıyla da destekleyin üç dört kere o da işe yarıyordu benim bebişte
Çok teşekkür ediyorum deneyeceğim
Çok teşekkür ediyorum umarım işe yarar ![]()
Direkt fitil kullanmak yanlış diye biliyorum. Benimde bebeğim doğdu başta kakası iyiydi sonradan özellikle ortalama 1.aydan itibaren 2 3 gün kaka yapmadığı oluyordu. Sonra bir anda yapıyordu kafasına kadar hemde günde 3 4 kez. Hiçbir şey kullanmadım. Başlarda emiyordu ama doymuyordu benim bebeğimde mama da veriyordum 40 çıkınca emmeyi de bıraktı sadece mamayla besleniyor. Şuan bağırsakları toparlanmaya başladı hemde sadece mamayla beslendiği için normale döndü sanırım. Bir de gün aşırı 2 çay kaşığı rezene içiriyorum onunda etkisi var gibi düşünüyorum ama bilmiyorum. Anne sütü alan bebekler 15 güne kadar bile kaka yapmayabilir, bizim hem mama hem süt verdiğim zaman 4 5 gün yapmadığı olmuştu en fazla. Tabi her çocuk farklı ama bence yaşadığınız durum normal. Bu arada siz rezene kullanmayın tabi şuan en erken 2- 2.5 aydan sonra başlayabilir diye biliyorum. Ben o dönemde zeytinyağı falan da içirmedim normalde rezeneyide ek gıdaya kadar vermezdim ama bazen sakinleşemşyor hiç uyumuyor mecbur kalıyorum zaten çoğu kişide 2 3 aydan sonra veriyor
Kendi kendine mi yapıyordu ne bileyim ya bu durum canımı sıkıyor
@TülayOzan arkadaşımız çok iyi biliyor kaka sorunu yaşadığım dönemi onu da çok darlamışlığım olmuştur
sağolsun başından beri her konuda yardımcı oluyor ki doktora da gitsen dediklerimi uygulamanı tavsiye edecek inşallah siz de hemen atlatırsınız bu sorunu
@TülayOzan bu konuda onerini bekliyorum o halde![]()
Gizem geçmiş olsun, arkadaşlar gereken herşeyi söylemiş ek olarak maflor probiyotik kullanmanı tavsiye ederim, şuan ismi değişti maflorun güncel ismini hatirlayamadim ama doktoruna sorup baslayabilirsin, sağlam bagisiklik sağlam bağırsaktan geçiyor ben 6 ay kullandım çok memnun kalmıştım, ilk çocuk olunca insan herşeyden nem kapıyor çok haklısın ama inan çözümü olan basit konular olduktan sonra hiç korkma kendini sıkma ![]()
Berracim sözlerinle beni utandiriyorsun hdhdhd![]()
![]()
Ya ne zaman kendi kendine yapar acaba ben streste girdim artık![]()
Evet ben müdahale etmedim hiç hep kendi kendine yaptı sağlıklıysa sorun etmeyin mutlaka yapacaktır bağırsakları daha düzene girmedi sadece
Doktor zaten muayene etmiş gerekeni söylemiş zamanla düzene girecektir inşallah tabi gönül ister ki hemen girsin nasıl üzüldüğünü çok iyi anlayabiliyorum ![]()