Merhaba kalça ultrasonu değerlerine bakabilir misiniz?
Cnm Mrb kalça derecesi bir tanesi gayet iyi gorunuyo digeride bnce iyi çocuk kaç aylik
Diğeri 59 çıkmış boşver çocuğun gayet iyi normal hayatına devam edebilecek bir bebek
2 aylık doktor kalçası tam oturmamış dedi
Kalçasında bnce hiç problem yok ne yönden öyle diyorum kızım 2 aylıkken çektik 59 çıktı sol kalça ve derecesi sağda 59 çıktı . 5 aylıktı sanırım götürdük 57 58 çıktı sadece sol bacak gelişim geriliği var denildi alet kullandık bayramdan önce götürdük 9 aya kadar kullan sadece geceleri bu sefer tak denildi 9.ayda tekrar getir dediler devlet hastanesindeki ortopedi uzmanı. Bugün götürdüm çok iyi bir doktorumuz vardı burada özelde adam hiçbir şekilde takmana gerek yok. Ultrason bugün çeksem ayrı yarın çeksem ayrı hatta yarım saat sonrada çeksem farklı sonuçlar çıkar dedi derecesi . Röntgenine en son çektirmistik baktı kalçası gayet yerinde sorun yok denildi gidip hayatına devam etsin dedi bu dediğim doktorumuz bizim burada hizmet veriyo İstanbul’da ve Van’da hizmet veriyo işinin ehli denildi götürdük ve şu anda aleti artık kullanmayacaz bizde geliisim geriliği olduğu için tam oturmamis denilmişti bnce gerek yok isterseniz tabi 5 aylıkken falan röntgen çektirin baktırın yinede siz bilirsiniz bizim yaşadığımız süreç bu yonde
Normal değerler ama alfa 60 üzeri olması gerek 59 sinir kabul ediliyormuş takip önerile bilir belki ama genel olarak normal
Sinir 60 derece bizdede kalca gelisim geriligi var sol alfamiz 58 bizimde sizinde sol afla 59 kalca gelisim geriligi demistir muhtelemen ama nekadar kucukse okadar cabuk duzeliyo merak etmeyin biz7.5 ayligiz 4 aydan beri alet kullaniyoduk kendimiz cikarrtik artik.kundak yapma kucagindayken bacak arasina elini koy oyle tut bez degisiminde bacaklari kaldirip degil saga sola kalcayi cevirerek degistir duzelir insallah
Doktor bir ay sonra kontrole gelin dedi gerileme olabilir mi bir ay içinde
Dikkat etmeniz lazim tabiki . Dedigim gibi kundak yapmayin bacaklarindan tutup alt degistirmeyin .
Anladım çok teşekkür ederim