Selamün aleyküm kızlar ben dün arkadaşlarımla görüştüm gün yapıyoruz daha doğrusu oturduğumuz oda çok büyüktü ben bişey almak için lavabo için bir kaç kez yerinden kalktım kızlar arkamdan yürüyüşümü görmüşler ve arkadaşım dedi ki Ayşe kalçan çıkmış senin . Bende kilo aldım anlamında anladım ama gerçek anlamda yürürken aksayarak yürüyormusum benimde belim ağrıyor doğumdan bu yana hiç geçmedi o yüzden öyle yürüyorum diye düşünüyodum ama arkadaşımın annesininde öyleymiş ordan anlamış . Bana çıkıkcıya gitmemi söyledi ama ben gitmek istemiyorum hastanede bilemezler dedi eşime söyledim oda evde yürüttü baya beni oda aynı şeyi dedi evet hafif akşama var gidelim istersen dedi . Sizce ne yapayım var mı böyle bişey yaşayan daha önce ? Bana bı fikir verin .
Bende ayni agri var gecmek bilmiyo boynuma vuruyo fisoterapi den randevu bu isin caresi ancak bu benim icin.
Sende gorun bence fisoterapiye
Fizik tedavi onlarda uzman yani sonucta ablacigim
Konyaya gelin geldim ankaradan hangi şehirdesin bilmiyorum ama olur olmaz şeye burda da çıkmış çıkmış deniyor. Öyle olsa duramazsın ağrıdan sanırım doktorlar da röntgen çekiyor açıklık varsa eğer platin öneriyor veya vide yaptırıp yaptırmamak sana kalmış tabi ama ben şahsen önermem bir uzman görmesi lazım o fizyoterapiste gönderir. El altı çıkrıkçılara inanmıyorum.
Eşimin ayağı çıkmış kaç yere gittiler sonra doktora gittik bir kadına daha götürdü ailesi en son işte bal sirke pirinç karıştır ayağına koy falan dedi öyle iyileştim diyor ama bilemiyorum
Canim benim kucuk kizimda kalca gelisim geriligi var cikik degil cikiga yakin doktorun bize dedigi şu eger duzelmezse 30 yasindan sonra kalcada agri olur hayatina engel olacak sekilde bacakda kisalik olur yani yururken belli olur dedi ve ameliyatla plantin konur dedi muhtelemen sende var cikiklik ve bu bebeklikden gelme olabilir cikikciya sakin gitme. Ortopediye git agriyan yerlerini soyle ve yururken nasil oldiginu soyle o gozlere muayene eder rontgende belli oluyo zaten. Ben 34 yasindayim 1 aydir belden kalcama bacagima vuran agrim var fitik diye dusunuyorum ama bende kendimi bildim bileli duz yurumem yani videolarimda falan hep belli oluyo saga sola egimli yuruyorum ortopediye gottim ben ama belim agridigi icin kalcaya bakmadilar tabi
Cıkıkcı mı Hala onlara giden var mı gercekten cok sasırdım suan.. Dedelerimizin zamanında dr yokmus hastane uzakmıs vs bu kişilere giderlermis de şimdi dr hastane her yerde.. Cıkıkcıya giderseniz Allah korusun yanlıs bir hareket sonucunda sakat kalma ihtimali bile var o yuzden hiç aklınızdan geçirmeyin derim. Belinizde agrıyormus zaten muhtemelen siyatik sinir sıkışmanız var Beyin cerrahi bolumune gitmeniz gerekiyor. Mr çekildikten sonra durum netleşir. Bende de zaman zaman olur(bel fıtığından ameliyatlıyım) o donemlerde dik duramazsınız kalça cıkık gibi gözükür ve sürekli bir bel agrısı olur. Gerekli gorulurse fizik tedavi verir dr.
Çıkıkçı bilecek doktor bilemeyecek mi? çıkıkcının gözü röntgen cihazindan daha iyi değildir bence öyle yerlere gitmeyin sakın Allah korusun daha büyük sakatlığa sebep olmasınlar. Bir tanıdığim bacak ağrısından çok şikayetciydi yıllarca, ortopediye gittiğinde anlaşıldı kalça çıkıklığı olduğu. Kalça çıkıklığı dışında birşey de olabilir bunu ancak doktor anlar.
Biz kendimize eziyet ediyorsuz aslinda daha dogrusu
Sizi bilmem de ben cok sabirsizim.
Evde ne kadar erkek isi varsa kendim yapmaya kalkiyorum agir kaldiriyorum tamir boya
Ondan sonra ceremesini cekiyorum.
Aslinda kadinlarin cogu oyle alisveris poseti tasi.
Cok yipradiyoruz kendimizi.
Teşekkür ederim abla geçmiş olsun
Ay evet bizim burada öyle bende Konyalıyım bende aslında karşıyım çıkıkcıya ama etrafımda da gidip fayda gören çok insan var o yüzden ikilemde kaldım .
Yaaa çok teşekkür ederim canım en kısa zamanda hastaneye gideceğim zaten .
Sağolun kızlar aynen eşimde aynısını dedi hastaneye gidelim kalça çıkıklıgını bebeklerde nasıl bakıyorlarsa sanada bakarlar diye ben 29 yaşındayım hiç bı zamanda gitmedim ama etrafımda bı kaç kişide faydasını gördüklerini söylediler o yüzden gitmekle gitmemek arasında kaldım eşimde istiyorsan goturcem dedi zaten onunda pek gönlü yok bana bağlı herşey evet biz kadınlar ağır şeyleri çok yapıyoruz ben köyde yaşıyorum bahçe işleriyle uğraşıyorum.gecen pazar ahıra girmiştim el arabasıyla ineklerin dışkılarını taşıdık eşimle ondan sonra şiddetlendi ben ben ona başlamıştım ama hamileliğimden bu yana var ağrı bebegime bakacak kimsede yok o toparlansin öyle gideyim hastaneye diye düşünüyordum yoksa zor olacakti benim.icin
Konyada gördüğüm şey yanlış anlama lütfen yok yılancık yok yürek kalkması vallahi duymadığım şeyleri duydum ankaradan buraya gelince 3 senede sen bence doktora git bir röntgene baksın dediğim gibi oldu eşimde de boşluk var ayağında dediler benim canm kocam gitti ama çıkrıkçıya düzeldi dedi sardı etti siz bence de bi dktora götürün @Hüveydaa arkadaş güzel yazmış sizde de öyle bir durum olabilir varsa eğer
Yok canım neden yanlış anlayım evet bizim burda çok yaygın böyle şeyler . Aynen aynen @Hüveydaa nin dediği gibi olabilir.
Sagol ablacigim cocuklarda buyuyo dusun yani 10 15 kilo surekli kucaginda.
Neyse saglik olsun sali basliycam InsaAllah randevu.