Kayınvalidemle ilgili

Bu tür konular burda açmayı sevmiyorum ama mecbur kaldım.
Sizin fikirlerinizi de merak ediyorum.

20gündür namaza başladım.
Fazla açık giyinen biri de değilimdir.
Hep pantalon giyiyorum
Üstüne boyle giyiniyorum.

Sadece kolu acık kaliyor.

Kayinvalidem her gorunce laf sokmaya çalışıyordu.
Bugün kurban için bueaya geldik
Selamlaşınca boyle bir baktı bisey demedi hiss etdim ama.

Biraz sonra dalga geçer gibi sevanə namaz kiliyormusun dedi.
Evet dedim.
Haha namaz kilan boyle giymemelisenin namazin kabul degil falan dedi bana
Sinirlendim tabi ama sakin kaldım .
Namaz vaciptir Allah katında neolursa olsun kilinmali,giyime adiyati varsa tesetture girilmeli dedim.

Yok bari tişört giyin falan diyor.
Ne alaka tişortte acik sonuçta buda.
Herneyse sinirlerimi bozdu herzamanki gibi ne yapacagimi ne diyecegimi bilmiyorum artık.
Kavga cikmasin diyede malzeme vermek istemiyorum kaç zamandır dişimi sıkıyorum.
Artik burama kadar geldi yani.
Her gelince bisey yüzünden sinirim bozuyor.
Kusura bakmayin dizide mesgul etdim.

Allah kabul etsin herne aciklar war ibadetlerini ediyorlar namazlarini kuranlarini okuyorlar acik giyinmek onemli degil niyet onmli icin onemli nice kapalilar war kalbi bozuk her turlu pislik yapiyolar aciklikla kapalilikla ilgisi yok onemli olan icin kaynanan desin dursun sende oyle dedigi zaman insanin ici onemli de sokak roportajinda adami gorsen satanist sanarsin dowmeler kupeler saclar baslar bi acayip adam bi soru sordu imanla ilgili adam oturdu tek tek cewap werdi hic ummamistim disa degil ice bakicaksin onemli olan herzaman icin niyetin Allahim kabul etsin ins

1 Beğeni

Tişörtle omuzlar kapalı boyun daha kapalı ya belki ondan demiştir ama üslubu yanlış, imaları yanlış. Siz boş verin. Niyetiniz olursa yavaş yavaş örterek devam edersiniz. Namaz için 5 vakit örte örte zaten Allah içimize koyuyor onun da niyetini zamanla. Açmak açık gezmek içimize sinmiyor bir vakitten sonra namaz aralarında bile. Namaz kılmak daha zordur tesettürden emin olun tesettür daha kolay iş. Siz daha zoru başarmışsiniz ne güzel Allah daim etsin. :smiling_face::cherry_blossom:

1 Beğeni

Ayy Allah kabul etsin canım benim kaynanam 12 yaşında kızına krem sürdürmeyen insandı benim kiyafetimi tuhaf bulurdu nisanlanana kadar bende acıktım düğüne yakın kapandım 2sene oldu nerdeyse hâlâ açılasım geliyor ara ara ama nefis önemli şimdi kendi kızını zapt edemiyor devran döner boşver ne insanlar var açık ama ibadetini 4-4luk yapıyor kimide kara çarşafa girse içi fenalık dolu gıcık oldum şimdi

1 Beğeni

Buna dair video görmüştüm imam konuşuyordu.
Namaz kilmak herkese nasip olmuyor,bahane edenler varya aman sonra kilarim daha hazir degilim diyenler bunlar boş sözlər allah sizi kabul etmiyor huzuruna diye konusuyordu imam bi mecliste.

Yani bu namaz bana kısmet etmiş Allah kabulda ediyordur diy dusunuyorum

2 Beğeni

Kendisi namaz kiliyor bana kavga ederkən agiza alinmayacak kufurler ediyor demedi onuda kavga cikmasin diye dilimi agzimi baglamislar sanki

Amin sagol canim

Namazda aklımıza başka şeyler gelir de onu sürekli düşünüp durursak namazda olduğumuzu unutacak kadar mesela hoş olmayacağı söylenir. İstersen tam takım tesettürlü namaza dur istersen camide kıl sürekli. Önemli olan kılabilmek. Huzura çıkabilmek o seccadenin başına . Huşu çok sonra…Bizimle uğraşan şeytan var en başta bu dini konularda sonra şeytan dilli insanlar. Hep mükemmeli isteyen insanlardan uzak durun, Allah nasip ederse inşallah deyip geçin siz Allah yolunda onun en sevdiği istediği farzı yerine getirmeye niyetlisiniz , devam da ediyorsunuz inanın çok büyük bir şey bu.

1 Beğeni

Esinin seni tutmasi lazim annesini uyarmasi lazim

Ayyyyy yemin ederim duygulandim maşallahı size binkere daim olsun en zorunu yapmış siniz rabbim kalbinizii niyetiniizi biliyor kayinvalideyi de ıslah etsin bosverin örnek olmaya devam inşallah size cani gönülden hayırlı bayramlar diliyorum bize de dua edin

1 Beğeni

Bence kimse giyinişe göre eleştirilemez namaz herkese farz Rabbim sizinde kalbınıze bu iman askınu nasip etmıs rabbım kabul daim etsin ne güzel insan destek olur daha da tesvik eder eleştmek yerind arkadasların dedi gibi ne acık lar var ne kapalılar var tabiki tesettürde önemli ams kimseyi zorla kapsramassın onunda içinden yürekten istemesi lazım rabbom omuda kalbınıze versin siz hep dua edin rabbim herkesin kalbını blıyo

Canim sen once kendine şunu dene . Ben onlar icin kilmiyorum ,Rabbim icin guzel bir yolda irelmeye çalışıyorum . Bu kararı kendim verdım. Ve verdiğim karar da kimsenin bir isine yaramiycak sadce kendim icin yapiyorum . Sadece kendim icin yapiyorum de .

Ayrica bir zamanlar bende kiliyordum. 15 yasindan beri her yil 1 yada 2 ay kılıyorum. Ben hizir bulmak icin kiliyorum hatta sakli sakli kiliyordum ..bende senin gibi cok acik olmayan bir bayanim . Ama emin ol cevremizde de var acik olup namaz kilan var sen bence aldırış etme .. sen kendini nasil mutlu hisediyorsan onu yap. Guzel davranislar her zaman seni ileriye götürür. :blush:Bende her gun 1000 zikir cekmeye çalışıyorum buda beni mutlu ediyor. Kil ne derse desin bu bnm bildigim dogru ve kimsenin.dedigi ilgilendirmez . Keske kaynanan da oyle diyene kadar kizim bak namaz kiliyormusn cok guzel bir davranis. Deyip guzel cümleler kursaydi belki sen daha cok mutlu olacaktin ..canim emin ol kafasi kapali olup her halti yapan var bu dunya oyle bir yer olmus ki kapali hanim hanimcik dedigin kiz herseyi yaprken cok acik bayan cok usturuplu olabilir ..bu hayat herkese ters kose yapar :face_with_peeking_eye::joy:

Türkçe ve matematikten sınava girdiğini düşün matematikten 100 aldın ama türkçeden sıfır öğretmen türkçeden 0 aldın diye matematikten 0 mı verecek? Bunların ikiside farklı farzlar birini yapmıyorsun diye Allah diğer ibadetini yokmu sayacak. Sen onun ne dediğini boşver eşin karışmıyorsa giyimine o konuşsun konuşsun dursun birilerini memnun etmek için kapanılmaz bu senin içinden gelmeli.

1 Beğeni

Canım hiç böyle şeyleri kafama takma kimin ibadetinin kabul olup olmadığını ancak Rabbim bilir . Kayınvaliden belki de seni bu şekilde kınadığı için onun ibadeti o an kabul olmadı sevabını sen aldın bilemeyiz . Ha sen kocaman kadınsın nerde nasıl giyineceğini bilirsin belki hoşuna gitmiyordur kapalı olmanı istiyordur ama bunu sana söyleyiş tarzı hiç hoş değil onun istediği gibi giyinesin varsa da o şekilde konuştuğu için vazgeçersin . Bak ne güzel dedin Rabbim seni huzuruna kabul ediyor nasip etmiş sana inşallah bir gün tesettürü de nasip eder tabi kendi içinden ne zaman gelirse o zaman kapanırsın . Allah kabul etsin inşallah ibadetlerini namazdan sonra bizlere de dua et :heart_hands:t2::two_hearts:

Namaz kılıyor olman, farz olan namaz ibadetini yerine getirdiğin anlamına gelir. Açık giyinmen de tesettür ibadetini yerine getirmediğin anlamına gelir ve namazına bir zararı olmaz. Namazı açık halde kılmıyorum deyip dalga geçseydin keşke o kadınla​:smiling_face: farkında değil ama çok çok tehlikeli o tavrı. Çünkü birçok insan “zaten açığım, zaten şu günahım var” diyerek namazını kılmıyor. Oysa namaz başlı başına ayrı bir ibadet. Şeytanın da en çok verdiği vesveselerden biridir “sen bunu yapmıyorsun namazın mı kabul olacak”. Sakın bu fitneye uyma. Açık giyiniyorsan açık giyiniyorsundur hepsi bu kadar. Ne namazına engel, ne orucuna ne başka bir ibadetine bu… kayınvaliden gibi zorba insanlarla da muhtemel ki mantıklı açıklama yaparak başa çıkamazsın. Zorba olmasaydı namazını kılıyor olmandan hoşnut olurdu. En iyi cevap umursamadan kendi bildiğini yapmak olur.

4 Beğeni

Bende namaz kılıyorum bende açığım, dekolte falan giymiyorum evet ama öyle demesi çok çok yanlış, gerçekten Allaha inanan birinin onu asla dememesi gerekiyor, ayrıca benim çevremde kapalı olupta her haltı yiyen çok var, evet tesettür bir emir, fakat bitek dışa değil, kalbe de, beyne de tesettür gerekir, sırf kapalı olup namaz kılmak marifet değil, herkes namaz kılar, ama Rabbine layık olarak namaz kılmak çok başka bişey, ne yazıkki böyle düşünenlere üzülüyorum, onlar tam teslim olmuşlar sanıyorlar kendilerini namaz kılıp kapalı olunca, oysaki dilini tutamamayıp kalp kırdıktan sonra ne kıldığın namazın bi önemi var nede kapalılığının, takma sen Allah seni biliyor, bilemezsin sen bigün kapanırsın iyi niyetlisindir kimse hakkında kötü düşünmezsin, bir namaz kılarsın onun kıldığı on namaza bedel olur, ama onun bi kalp kırması, bin namaz da kılsa kabul olmayabilir, bir büyük olarak seni teşvik etmesi gerekiyor oysaki ve ayrıca dinen senden helallik alması bile gerekebilir, müslümanlık çok ince iş :cherry_blossom:

1 Beğeni

Namaz kilarken kapanıyorum ben

Eşimin yaninda soylemiyor

Sizede hayirli bayramlar dilerim.

Cevaplariniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim canlarım :bouquet: