Genel de hep benden beklenir bekar görümcemde var o yapmaz ben evimde yapar götürürüm bnm için sorun değil ama görümcem bnden büyük olmasına rağmen küçük bebeğim var ona rağmen sen zahmet etme diyeceklerine geçen kurban da yapmadım hamilelkten dolayı çok zorlanıyordum yapamadım kaynanam diyor unutmadım sen geçen bayramda yapmadın geçen senenin yerine de fazla fazla bikaç çeşit yapıp getir diyor o söylemesede ben ztn yaparım ama bi yandan da düşünüyorum keşke biraz düşünceli olsalardı sizde de bu vat mı yoksa yalnzmyım bu konuda
Böyle dedikleri için bile yapmazdım kaynanamgılle küsüz ama barışık olsak bile yapmam yani eli ayağı tutuyor kızı var otursun yapsın düzgünce gel beraber hem size hem bana yapalım dese bir yardım ediver falan dese neysee de sen yap sen et hiç gelemem öyle şeye emir kipinden aslana hoşlanmam böyle bişey demelerine de müsade etmem
Kayınvalidem gorumcemle Yapıp yollamıştı bana sağolsun
Kayınvalide kelimesini duyunca bile tüylerim ürperdi siz yapın kaynananıza içine de un yerine műshil tozu falan koyun daha lezzetli oluyor
Baklava yapamam bilmiyorum ama eğer bilseydim de bu dille konuştuğu için asla yapmazdım hem o büyük, gelin torun sahibi olmuş kendisi yapsın sizi ağırlasın sonuçta el öptüren o bizde öyledir sizde yapmayın bence kimse kimsenin emir kulu değil
Bence yapma sana böyle davranmalarına sen musade ediyorsun
Benden öyle bi talep olmadı geçen bayram riskli gebeydim diye annemlerdeydim bu sene yapıp getircem kayınvalidemlere bana bi teşekkür etmezler ama millete karşı napalım ben yapmasam kayınvalidem anlamaz öyle şeylerden
Kaynanamın yakınındaki en küçük geliniyim diğer 2 gelininin biri hiç gelmez. Öbürü de bayram günü hazır sofraya gelir. Bu arada ramazan bayramı benim ailemde kurban bayramı eşimin ailesinde geçer. Ben insanlığın, bayramın biraz da sevabın etkisiyle ilk bir iki bayramda kimse bir şey istemeden yaptım tatlısını, sarmasini pişirip götürdüm. Kaynanamın eli tutuyor yere uzun süre oturamaz ama masada açabilir. İstediği şeyleri yapıyor pek âlâ. Yapmak istemiyor tabi ben varken Yaptığım tatlı da irmik tatlısı bu arada baklava yapmadım hiç. Bilsem de yapmam. Bu kadar anneliğe bu kadar tatlı çünkü
Diğer gelinlerin gelmediğini görünce temizliğini de yapmadım 2.bayramdan sonra . Tatlı benden temizliği eşimden. Zoruna gidiyor sürekli söyler bayramda baklava yemeyeli de uzun zaman oldu diye. Ay açabilsen de yardım etsem keşke deyip geçiyorum. Daha bayramda bile kapısını açmayan oğlu gelini var benden tepsi tepsi baklava bekliyor hanımağam…
Cok şükür kaynana konusunda cok şanslıyım. Kaynanam benden beklemez aksine kendi yapar benden cok nadir bisiler cani cekerse ister. Fırın işleri özellikle. Kaynanamin fırını bile bende evlendigimiz gunden berj bi kere bile lafını etmedi Allah yukarda. Ben Fırın işlerini cok sevdiğim icin o tarz şeylerde canı isterse söyler. Onun dışında benden bi beklentisi yok açıkçası. Çünkü kızımın nasıl bir bebek olduğunu biliyor huysuzlugu tutuyor Fırın isleri yapsam bile çoğu zaman kaynanama bırakıyorum rahatca hemen yapıyım diye
Bizim burda bayramda tatlı adeti pek yok. Yemek yeriz tatlı tuzlu kurabiyeler alır yada yaparız bide fıstıklı gerebiç yaparız. Ben yapıp götürmem sonuçta biz misafir olarak gidiyoruz onların yapması gerekiyor. Ha bize geldiklerinde o ayrı dört dörtlük ağırlarım çünkü onlar misafir.
Aynn ben ztn yaparım ama herkesin içinde emir kipi ile konuşması hiç hoşuma gitmedi
Hazır baklava goturuyoruz biz ona sukretsinAnnemin gelini de her bayram şekerpare yapar götürür. Yengemin gelini de kv evinde bayramda misafir gibi oturur misafirlere çay bile ikram etmez.
Ahh bu kvler hep bi beklenti içindeler oysaki herkesin bi hayat mesgalesi var..
Tabikide senin yapmaman gerekiyor, görümcen yatmaya mı geldi bu hayata, önce ona düşer o ypsın, sen çocuklusun ne münasebet senden istemeleri, bide üstüne hamileyken yardım etmedin demiş, ayyy kurban ederim bide tatlı yapmaya, önce kızın yapsın desene
Ya bir şey diyeyim mi? Gerçekten biraz samimi olsalar, kızı gibi olmasa da birazcık değer verseler hizmetçi muamelesi yapmasalar. Yapacak tabi tavırlarına girmeseler cidden yapılır her şey. Gönül hoşluğuyla bayram sevinciyle. Ama yok. Ben bekledikçe o göstermedi, ben gosterdikce o üste çıkmaya devam etti. Ee o zaman eyvallah demek lazım biz de insanız yani.
Eşimin ailesi antepli biz zaten ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Hiç öyle bir beklentisi olmaz benden.
Ne kadar saçma otursunlar kendileri yapsınlar yada gelsin yanına beraber yapalım desin resmen emir veriyor böyle bı durum yaşamadım umarım da yaşamam sende yapma bence daha böyle çok tepene çıkarlar annesiyse annesi herkes yerini bilsin canım