Her akşam misfirleri geliyor mesela kaynanam oturur köşesine benden bekler hep çayı vs aürekli kumanda eder … bir ocaktan sıcak sıcak içeçekler doldurcagım . Siz yapıyor musunuz beraber yaşayanlar . Beb mi kafamda büyütüyorum bu öay konusunıu sizce . Yoksa hep benden beklediği için bana takıntı oldu sanırım
Çay servisi genelde gençlere düşer zaten bazen bebeğimi sallarken kaynanam verir çayımı tuhaf hissederim kendimi. Evde görümcem eltim yoksa çaya ben bakarım onlar varsada bikere ben veririm sonra onlardın vermesini beklerim. Birde yemek hazırlığı ve bulaşığı ben hallederim hep. Onun dışında kaynanamın ev işiyle falan ilgilenmem zaten kendi evime yetemiyorum. Kaynanamada ayda bir anca giderim oda gitmiyorum diye üzülmez.
Bikere gidince vs tamam da hergün gelinden beklemek yoruyo
Beraber yaşayınca mecburen evin tüm yükü genelde geline düşüyor. Görümce de varsa aralarında iş bölümü yapılıyor. Kayınvalide insaflıysa yardımcı oluyor. Kayınvalidem sağ olsun bize ara ara geliyor. Geldiğinde de yardımcı oluyor. Aynı şekilde bende onlara gittiğimde yardımcı oluyorum. Ama tabiki ikimizde sınırlarımızı biliyoruz.Bir şey isterken de emir olarak değil de rica ederek ister.
Benimkinin ağzı alışmış sürekli emir vermeye yoruldum artık
Arana mesafe koy bence
Canim basta nasilsa oyle devam eder duzeltemezsin malesef yani kendileride kadin gelin oldular niye boyle yaparlar anlamam hani iki sen doldurduysan bikerede o doldursun seninde yuzun gulsun ne var sanki ben 3 yil oturdum kaynanamla valla hakkini yiyemem esim askere gitti kaynanam beni operek kaldirirdi kahvalti hazir diye simdi sogudum o ayri da
Kadının suratına bakmıyorum hala bebeğimi seviyor uzak durmuyor
Bebde aynısını düşünüyorum bi kere de sen doldur ökür müsün yaniii . Bide çay dolduruyoruz ay kapalı olmuş demwz mi ! Beni var diye tabak bile kaldırmayan bir kadın … kocasına bile yeri geliyor tepsiyle yemek getir digor az kaldı bakalım ne zaman patlıycam . Bu kadarı da fazla bence . Oturdugunyerden şunu getir bunungetir diyor sürekli
Biz eskiden altlı üstlü oturuyorduk daha sık oluyordu haftada 3-4 beraberdik. Onunla ilgili daha büyük sıkıntılarım vardı çay servisini hiç düşünmedim. Neyse taşındık kurtulduk şimdide 3 çocuğum var beni sürekli yanında isteyen gitmeyince oğluna şikayet eden kadın şimdi istemiyor gitmemi gelmemiz daha büyük yük oluyor ona.
Yeni gelinken kayıvaldem ameliyatlı olduğu için gittiğimizde dolanıyordum evde silip süpürüyordum orda olduğum müddetçe herşeye ben koşuyodum. Sonra bi bakdım eltim gidince öyle rahatki kayınvalidem ona hizmet ediyor valla ogünden sonra içtiğim bardağı bile kaldırmadım demekki kişiye göre davranıyormuş bakdı ben yapıyorum ediyorum beni görünce hemen yataklara düşüyordu hiç umursamadım biz gidicez diye yemek yapmıyodu normalde ben gidip yapardım valla yiyip gittim hiç umursamadım kaldığım da da eşimle dışarda yiyorduk bir iki böyle sitem etti sen dolanırdın falan ne oldu diye biraz da diğer gelinin dolansın dedim bakdım yüzü kızardı hiç sesini çıkarmadı ogün bugündür gittiğimde hiç hizmet etmem. Ha evime geldiğinde paşalar gibi bakarım o ayrı ama insanın enayi yerine koymaları hiç hoş değil
Aynı bnm durum bizden para isterler sürekli diğer gelinine para verir ben gider her işi yapardım diğer gelini gelir yarım saat oturur bnm yaptığm yemeği çayı yer içer kalkardı buna şimdi dur demezsem olmaz diyip artik gttğmde çok fazla yapmıyorum yine yapıyorum ama eskisi gibi değil dedğnz gibi enayi yerine koyuluyorum sanki
Taviki insan ayırıyolrar kızının evinde aofrayınkaldırıyor kendi evinde bi tabak kaldırmıyor beni var diye terbiyesizlik bu resmen … elin ayağın tutuyor kaldır işte
Eniyisi ordan taşinmak