Keçi sütü içirdiniz mi

Kızlar bebeğim 5 aylık mama veriyorum sütüm çok az sadece geceleri emiyor 5 buçuk aylık falan olduğunda keçi sütüne başlatalım diyor kayınvalidemgil içine bebe bisküvisi falan koyarak mamayı çok yedirtmek istemiyorlar siz keçi sütü içirdiniz mi ne zaman nasıl başladınız

12 aydan önce keçi sütüde inek sütüde verilmez bebeklerin sindirim sistemi buna hazır değildir. Keçi sütlü formül mama kullanabilirsin. Sağın solun lafına bakarak büyütme bebeğini. Ben ilk bebeğime millet ne derse verdim 5 aylıkken pirinç unu yap kilo alır dediler bebe bisküvisi ver şunu ver bunu ver. Sonuç bebeğim kronik ishal oldu doktor bağırsakları tahrip olmuş bu çocuğun dedi . Diğer iki çocuğumda kimsenin lafını dinlemedim doktorun sözünden başka kimseye kulak vermedim.

Gelisim acisindan devam sutu vermeniz gerek en az 1 yasina kadar anne sutunden alamadigini ondan alicak. Keci ve inek sutu agir gelir sindirim acisindan ben dogdugundan beri devam sutu veriyorum daha hic sut vermedim 7 bucuk aylik zaten doktorlarda tavsiye etmiyo hele acik sutu asla pastorize olucak

Ben yogurdunu yedirdim keci sutu anne sutune yakin

Arkadaşa katiliyorum kesinlikle vermeyin. Mama anne sütünün tek alternatifi. Bebe bisküvisi dedikleri seyi su yasimda ben agzima surmem icerigi berbat. Hadi evde yaptiniz yine ek gida zama i oncesinde asla verilmez. Bosverin kayinvalidenizi cocuga yazik olur.

Kesinlikle vermeyin. Keçi sütünü bırak inek sütü bile verilmez. 6 aydan önce devam sütü. 6 aya kadar su bile vermiyoruz mama içinde veriyoruz zaten. Kimseyi dinlemeyin doktora sordum ben biliyorum ne vermem gerektiğini deyin. Aile hekiminizin yanında hemşirenizin de olması lazım size bu zamana kadar ulaşması da gerekir bütün süreçler için ondan bilgi alabilirsiniz. Benimkiyle Whatsapptan bile mesajlasiyoruz. Doktorumuza sorun diyorum o da soruyor. Çocuk doktorunuza da gidebilirsiniz akliniza ne takılırsa. Bebek büyütüyoruz biz öyle herkesin dedigiyle iş yapamayiz. 2 ablam hemşire benim ona rağmen kendi aile hemşiremi arıyorum artı olarak bilgilendirsin ve durumunu bilsin bebeğimin kaydetsin diye.

Doktor oyke dedi diyince aman doktorun dedigine bakmayin ben herseyi werdim yedirdim icirdim bilmem ne diyolar sinir oluyorm 1 yasa kadr tuz seker weripmiyo zararli diyorum bıd bıd etmeye basliyolar

Bebek benim annesi de benim önce doktor sonra ben izin vermiyorum. Yediklerine dikkat ediyorum deyip susturun. Susmazlarsa tavır alın çıkın yanlarından. Benim bebeğimin de benim de sağlığım herkesten öncelik valla. Annem babam da aynı benim. Aynen böyle söylüyorum. 1 2 derken şimdi her şeyi soruyorlar. Bazen yine verecek oluyorlar domates uzatıyor babam kahvaltıda. Hiç yanlız bırakmıyorum zaten bebeğimi. Annemi tembihliyorum öyle o da babami durduruyor artık. Biraz da unutuyor adam aaa unuttun gene baba yemiyor ya onu diyorum napim artık :sweat_smile:

Çok zorluyorlar beni etrafımızdaki herkes veriyor keçi sütünü sulandırıp içiriyorlar direk süt ağır geliyor biliyorlar yarı yarıya sulandırıyorlar mamanın içeriğini ne kadar biliyorsun onun da içeriği iyi değil şeker hastası olacak falan diyorlar çok zorluyorlar

Bebeğim dokuz aylık olacak, keçi sütü değil de suyla cıvıltılmış inek sütüne başlayacağım. Anne sütü içmiyor. Günde üç sefer mama veriyorsan birini inek sütü yapabilirsin

Çevremden bi kaç kişi keçi sütüne bebe bisküvisi katıp yediriyor ve bebeği tam 5 buçuk aylık 5. Ayında başlamış bu şekilde yapmaya ve mamayı tamamen bırakmış ne kadar doğru bende bilmiyorum bende bebeğime vermeye tedirgin oluyorum

Bence bebeğin için erken. Yaşına yakın azar azar başlamalısın. Ağır gelebilir. Yine de sen bebeğin için en iyisini bilirsin

Da ek gidaya bile baslamamissin bence verme 1 yasina kadar

Peki siz ne zaman başladınız ek gıdaya tam olarak ben 10 gündür tadım yaptırıyorum yoğurt ve yoğurtlu çorbaları tattırdım eline havuç ve salatalık verdim onlarla oyalandı bilmiyorum yanlış mı yaptım

Ben dördüncü aydayken başladım. Püre ve çorba verdim. tarhana, yoğurt çorbası gibi. Eline bir şey vermemeye çalıştım hep nolur ne olmaz. Zamanı geldiğinde eliyle mıncıklayıp ağzına götürüyor zaten.

Doktor önerisiyle mi başladınız yoksa siz mi başlattınız

Sare hanim bizlerin yada cevrenizdekilerin ne dedigi önemli değil. 1 yasindan once hiç bir sekilde süt verilmez. Icindeki proteinleri bebekler sindiremez. Inek veya keçi farketmez. 2 yasina kadar anne sutu veya devam sütü yani mama verilir. En erken 5 aylik o da doktor onayı ile ek gidaya başlanır ki bebekte kalici sindirim sorunlari olmasın. Her besin yine verilmez, ayına ve bebegin gidalara verdiği tepkilere gore besinler az az verilir. Cocugu seker hastasi yapacak sey mama degil bebe bisküvisi. Bu islerin sakasi yok. Su an bir sey olmaz, büyüdüğünde tum kronik hastaliklar bir bir çıkar. Ilk 3 sene doğal ve bebeklere ozgu diyete uyarak beslenen bebeklerin ileride seker, tansiyon gibi kronik hastaliklara yakalanma ihtimali yok denecek kadar az. Bunlari söyleyenler de yillarca arastirma yürüten bilim insanlari, pediatri alaninda otorite olan dernekler. Lutfen kimseyi dinlemeyin.

1 Beğeni

Kendim başladım doktorlar altıncı ayda ek gıdaya geçin diyorlar benim bebeğim anne sütü bile içemiyorken altıncı ayı bekleyemezdim