Kekemelik var

Selamlar kizlar kizim 26 aylık şuanda.. 3 aydır kekelemeye başladı normalde çok güzel konuşuyordu kendisini güzel ifade ediyordu son zamanlarda arttı yaşayan var mı acaba doktor 6 ay sonra dil terazisinde yollarım dedi ozamana kadar geçmezse. Çok korkuyorum geçmezse sosyal hayatı mafolur

Merhaba yüksek kaygı stres korku yaşadığı bir an olmuş olabilir. Büyük bir değişiklik yaşanmış olabilir belki. Düzen değişikliği olduysa rutine dönünce kaygı seviyesi düşer ve yavaş yavaş azalır. 2,5 - 3,5 yaş arasında sık yaşanan bir durummuş. Genelde geçici oluyormuş. Konuşurken sözünü kesmemek cümlesini tamamlamasını beklemek gerekiyormuş ve yanında böyle olduğuna dair konuşmamak lazımmış. Konuştuğu zaman dinlemek ve konuşmasının önemli olduğunu hissettirmek lazım. Çıkaramadığı kelimeleri kesinlike tamamlamadan beklemek lazımmış. 6 ay süre takip ediliyor daha sonra dil ve konuşma terapistine yönlendiriliyormuş. Bu süre zarfında bir pedagogtan yardım alınabilir. Sık sık akranlarıyla buluşturabilirsiniz.Bolca kitap okuyup soru cevap yapabilirsiniz.
Çok yakın arkadaşımın oğlu 30 aylık o da öyle oldu ona bu şekilde bilgi vermişti çocuk ve ergen psikiyatristi. Onlar psikiyatriste gitmeden önce çocuk doktoruna götürüp kan tahlili ve beyin ultrasonu çektiler gerilemeye sebep olan başka bir durum var mı diye. Eğer gitmediyseniz sizde bir çocuk doktorundan bilgi alabilirsiniz.
Ama genelde geçici oluyormuş. İnşallah sizin bebeğinizde düzelir eskisinden de iyi olur :folded_hands:t2:

Ekran varsa süresini azaltmanızı da tavsiye ederim :smiling_face:

Arkadaşımız çok güzel açıklamış. Geçmezse de tedavisi var üzülme canım. Benim arkadaşım kekemeydi biz küçükken ilkokulda. Baya kekemeydi . Sonra o zaman işte babası Ankara’ya götürdü tedavi oldu terapi falan düzeldi. Ve şu an kadın doğum doktoru kendisi :blush:

Sarki mirildaniyomu televizyonda gormustum kekemi bi oglan normalde sarki soylerken olmuyo terapiye gitmekte fayda var yani canim

Çocuk doktorum beklememi söyledi 6 ay süre verdi işte ama bu durum eskiden daha hafiftir smdi artı canimi sokmaya başladı. Dediklerinizi biz uyguluyoruz fakat aile apartmanindayim herkesi uyarıyorum işte olabildiğince herkes dikkat ediyor da çok da olmuyor. Babası ve ben çok dikkat ediyoruz belli etmiyoruz önceden yüzü kasilmazdi smdi kasılmalar başladı. Dediklerimizden haberimiz var fakat doktoru bekleyin dedi diye duruyorum sizce durmayıp pedagogla görüşsekmi

Masallah :smiling_face_with_three_hearts:

Şarkıları söylüyor takılıyor bazen subhanekeyi okurken takilmiyor sadece.

Pedagog size bir tedavi yöntemi sunmaz ama ona nasıl davranmanız gerektiği konusunda yardımcı olur. Belki kaygı seviyesini düşürmeye yardımcı olacak bir terapi uygular. Ama faydası olacağını düşünüyorum ben :smiling_face:
Sizin stres yaptığınızı da hisseder farkında olmadan ona yansıtırsınız size de iyi gelir bence :smiling_face: