Kemoterapi gören birinin yaninda bebek kalabilir mi

En garanti ve kestirme yolu bilmiyorsa da rica edersiniz bir aile hekimine sorup dönüş yapar mısınız diye​:heart: Amin cümlemizden

1 Beğeni

Kanser bulaşıcı değil sonuçta ama bağzı ilaçlar kötü kokuyor (kanser tadavisi için olanlar koku oluyormu bilmiyorum ) belki bebeğiniz sadece koku varsa ondan rahatsız olabilir aldığı ilaçlar ve tedavilerden dolayı uzak durmasi gerekebilir genelde bebek için değil ama hasta olan kişinin uzak durmasi gerek bence onunda bir bebekten farkı yok şuan Allah şifa versin bende 5 yasimda amcami akciğer kanserden kaybettim ailemin dediğine göre amcaminda baya ilerlemişti o zamanlar 2005 fln tıp bu kadar ilerlemedigi için de kurtaramadık

Çoğu bilgili olmayan kişiler hastasan uzak tut diyorlar gerçekten bende bu yüzden çok tedirgindim ama iç içe büyüdü oğlum bende korka korka yine ilaö aldığı günler yaklaştırmamaya çalıştık . Diğer günler imkansızdı . Ama görümcemin iki çocuğu ilaç aldıgı gün bile sarılırlardı çok şükür hiç sorun yaşamadık. Siizinde ilaçtan bir hafta geçiyor sanırım sıkıntı olmaz Allhın izniyle :cherry_blossom:

Artık bu illet o kadar yaygınki kimi kimden uzak tutucaz mesela çoğu bebekli aile beraber yaşıyor. Yengemde torunları ile mesela büyüdü . Sizinde başınız sağ olsun kayınpederim de 1 seneyi aştı akciğr kanseri hastalık geriledi çok şükür onun da iki türü varmış

Öncelikle herkese geçmişler olsun.. Allah şifa versin inşallah. Hastalarını kaybedenlerin başı sağ olsun. Benim eşim onkoloji personeli msj attım sordum şimdi. Hem ışın kemoterapi yi hemde akıllı ilacı sordum. Dönüş yapınca bilgi vereceğim

Eşim şimdi anlattı bana.. kemoterapi ve akıllı ilaçta herhangi bir mesafe gerekmez. Işın tedavisi için ilk 6 saat mümkünse 24 saat dikkat edilmesi iyi olur dedi. Ama atom tedavisi alınıyorsa durum çok farklı oluyor. 1.5-2 hafta aşırı radyasyon yaydıkları için izolasyon gerekir dedi. Zaten uzun soluklu izolasyon durumunu doktorlar mutlaka söylermiş. O kadar yoğun radyasyon barındıriyorlarmis ki… atom tedavisi alanlar normal tabak çatal kullanmazmis kağıt tabak vs kullanırmış.

2 Beğeni

Birde petbt çekimleri ve nükleer tıp tedavileri varmış bunlardada birkaç gün dikkat etmek gerekirmiş

2 Beğeni

Cook geçmiş olsun canım teşekkür ederim

Annemde kanser hastası idi şöyle dişardan birine hastalık geçeceği için değil kanser hastası bir insan bağışıklığı çok zayıf olduğu için en ufak bir şeyden hemen mikrop kapabiliyorlar ve bu onlar için iyi bişey değil sende güzellikle söyleyebilirsin çocuk bu her şeye elini sürünüyor ediyor sana dışardan enfeksiyon kaptirmasin dikkat edelim dersin

1 Beğeni

Kemoterapi kimyasal bir tedavi sadece hastanın kendisini etkiler. Etraftakilere zararı olmaz olmaz ,radyoaktif değildir. Aksine bu tedavi yüzünden hastanın bağışıklığı düştüğü ve vücudu zayıfladığı için hastayı diğer kişilerden korumak lazım. Eğer hasta kontrole gider de “tomografi” çektirirse o zaman bebeği 2 gün yaklaştırmamanız lazım, radyasyon bebeği etkiler. Kemoterapi ilaçlarının zararı olmaz.

Evet evt dün gece aklıma gelmemişti.. Bu arkadasın dediği doğru . Kaynatam da petbt cekilince bir gun odadan dışarı cıkmıyordu

Hatta bir gün eşimi iş yerinde ziyarete gitmiştik. O dönem pet bt bölümünde çalışıyordu. Hasta çıkarken beni ve oğlumu korunaklı özel odaya alıp hastaya çıkış vermişti.