Merhaba arkadaşlar, 1.5 yaşında kızım var. kayınpederim 4. Evre kanser ve kanser olduğunu 4. Evredeyken öğrendi dolayısıyla kemoterapiyi en üst seviyeden alıyor. 30 günü geçkin her gün ışın aldı haftada 1 de kemoterapi. Bayrama ziyarete gideceğiz endişelerim var kayınvalidem doktorun bebek ve hamile girebilir dedigini söyledi ama güvenemiyorum. Bebeğe zararı olur mu veya nelere dikkat etmeliyiz? Bu cuma kemoterapisini aldı bayramdan sonraki hafta cuma günü tekrar alacak.
Güvenemediğim kimse doktor değil, kayınvalidem. Bizi gelsin diye yalan bile söyleyebilir
6 ay bereber kaldık 4. Evre
Akıllı ilaç kemoterapi hepsini aldı kayınpederim .
Ve bebeklik döneminde .
Ben de koruyordum ama onlar rahattı .
Sadece ilaç aldığında ne olur ne olmaz bi hafta öptürmedik konuşup güzelce söyleyip
Sonraki günler öptü oynadı torunu sonuçta .
Birinden de hastanın bebeğe zararı değil bebekten hastaya enfeksiyon geçebilir diye duymuştum ben .
Sizde yine ne olur ne olmaz böyle dersiniz bebekten ona bişey olmasın vs onun için endişeleniyorum gibi
Onlar rahattı kısmına içim titredi çok üzülüyorum ya önce onların düşünmesi lazım her şeyden önce hastane ortamından geliyoruz dikkat etmek lazım diye… evet bebekten de geçme ihtimali varmış tabi enfeksiyonun. Tükürük ve ter yoluyla ilaç kalıntıları geçebiliyormuş o yüzden ben de endişe ediyorum bebekten bir şey geçer desem bir şey olmaz diyecekler, bebeğe bir şey olur desek laf edecekler diye çekiniyorum. Hijyeni asla yok ter yoluyla geçebilir. Dişlerini bile fırçalamıyor takma dişi var ayda bir porcoze basıyormuş
o yüzden çok irrite oldum ya ne yapacağım bilmiyorum
Bir de akıllı ilaç nedir bizimki serum ile alıyor ondan farklı bir şey mi
Onlar rahatlar gerçekten bende çok kafa taktım ayrı büyütmek istedim ama tabiki olmadı . İç içe büyüdüler . Sadece ilaçlardan sonra yaklaştırmamay çalıştık bi hafta tabi o kadar da dayanamadı 3 gğne falan oynamak istiyordu öpmek istiyordu
Ama dediğim gibi biz bebekken bile çok şükür iç içe büyüdüler. 2 tane de görüncemin çoçukları hep gelip giderdi çok şükir sorum yaşamadık . Sadece ilaç kemoterapi sonrası yaklaştırmadık bi hafta . Ama o dayanamzdı 3 güne kucağına alırdı
Benim kaynatam da kanser hastası amalıyat oldu. 1,5 yıldır kemoterapi alıyor. Doktor kemoterapi alırken ilk gün hç bir ortama girmesin demiş. .Hamile ve bebeklerden uzak tutun demiş .İkl zamanlar daha ağır ilaçlar veriyorlardı şımdı biraz daha az o zamanlar doktor. İlk gün tek kalsın diyordu.
Kemetoropi ağır geldi kayınpederime yani çoğu kişiye ağır geliyor aslında da o canına çok düşkün . Kusma vs yaptı baya bayağı onda. Sonra akıllı ilacı araştırdılar kan değerlerine bakılıp uyarsa alınıyor . 100 150 bin arası ama mahkemeye verip kazandı ücretsiz aldı . Akıllı ilaç ila kusma vs olmadı .
Hala alıyor gerileme oldu hastalığında çok şükür
Çok teşekkür ederim cevabınız ve bilgileriniz için. Biz gurbetteyiz beraber değiliz gidince de dikkat etmeyeceklerini düşünüyorum ondan kafaya taktım biraz. Kimi görsem bebekli dikkat etmen gerek diyor ondan da gerildim. En son kemoterapi alisindan 1 hafta olacak ama kendi kemoterapi ilacı alır mı bilgim yok çok da bizimle bir şey paylaşmıyolar.
Anladım paralıysa kesin haberimiz olurdu demekki öyle bir şey verilmedi ![]()
Mesla kaynatam çarşamba günü ılac alacak. Gecen sene bayramda alırken dok. Cocuklara dikkat et demiş . Şimdi öyle bir sorun olur mu bilmiyorum.
Bizimkiler hiç böyle bir şeyden bahsetmedi eşime de söyledim kemoterapi aldığı günler gitmeyeceğim diye bunlara kalsa doktor öyle bir şey demedi diyor her doktor diyor bı bunlarinki mi demeyecek
Bizim daha yeni hasta oldugunu öğrendi zaten ağır ilaçlar kullanıyorlardi bilmiyorum buna doktor ne der bizimle hiç paylaşmıyolar aşırı tersine yaşıyorlar doktor söylese de bizi gelmez diye söylemezler
İlk günler önemli çok yakınlaştırma sen yinede yada kolonya kullansın. Biz hasta olunca çok fazla kolonya kullanmıstık o zaman kızım 1 aylıktı .
Bence bu konuyu siz sağlık ocağı doktorunuza bir sorun ya da ebeniz ile iletişim halindeyseniz riske atmaya gerek yok basit bir konu değil . Allah şifa versin inşallah
Ya benim kız da seviyor evdekileri sürekli gider kucağına o da şap şap öper ondan endişe ettim
Farklı odada olsun. Çok agirsa ılaclar. Dk başı odaları havalandırın ve maske taksın sizle aynı ortamda olunca.
Allah razı olsun valla çok teşekkür ederim cidden aklıma gelmemişti ebeye danışmak. Doktora gitsem nasıl anlatacağım diye düşünüyordum. Çok sağ olun yarın danisacagim
Valla eşim gitmişti doktorun yanına doktor r4. Evre ve yayılım göstermiş yaşı genç olduğu için en ağır seviyeden vereceğiz kemoterapiyi demişti. Çok sağ olun dikkat edeceğim soylediklerinize