Kendi etrafında dönme

Kızlar bebeğim 18 aylık şu son bi kaç haftadır keyfi yerinde olduğu zamanlarda arada kendi etrafında dönüp gülüyor dikkatini başka şeye çekiyorum ama aklına gelince bidaha yapıyor. Tüm gelişimleri normal ama etrafında dönünce bi korktum neden yapıyo olabilir oyun mu oynuyor kendince yoksa yazmaya bile korkuyorum ama otizm belirtisi olabilir mi

9 aylıkken bende başladı otizm korkusu bir çok belirtisini yaşadım şükür aştım bebeğim biraz geç öğrendi bağzı şeyleri o kadar evet çok zor özel birey annesi olmak ama yazmanızı korkutacak kadar değil otizmden daha kotu seylerde var ki gelisimi iyi diyorunis sadece kendi etrafında donmek otizm belirtisi değil yani genel anlamda otizm belirtilerinden sadece 1 tanesi kendi etrafinda dönmek ama buna eşlik eden bir çok otizm belirtisi de var sadece bir yada 2-3 belirti ile de otizm denilemez belirtilerinden çoğunu karşılıyor olması gerek otizm denmek için bebeğiniz sanırım kendi kendine eğleniyor

tamda benim söylediklerimi özetlemiş

Evet haklısınız korkutuyacak kadar değilde tabiki her anne gibi bende istemem böyle bir durum onu kast ettim sadece. İnşallah öyle bişey değildir. Evet büyün gelişimleri normal hatta çok zeki maşallah herşeyi anlıyor sıkıntı yok yaparken de eğleniyor belli otur dediğimde oturuyor da ama işte aklıma takıldı. Haftaya zaten kontrolümüz var yine sorarım doktora

Kendi etrafında dönmeyi bi yerde görmüş olabilir , dönünce hoşuna gitmiştir tekrarlıyo olabilir. Hemen direk otizm gelmesin aklınıza. Görmezden gel . Her hareketlerinden anlam çıkartırsak yazılanlara bakıp kafayı yeriz. Eğer otizm olsa tek belirti belirmezdi canım. Sen üsteleme zamanla o hareketi yapmayacaktır . Unutacaktır. Ama eğer öyle bir durum varsa diğer belirtilerde zamanla gözle görülür zaten korkma yani . Kim bilir biz büyürken otizm sanılacak ne hareketler yapmışızdır da bu kadar çok söylenti , belirtiler, yazılar ortalıkta olmadığında ailemiz üzerinde bile durmayıp dertsiz büyüttüler çocukları. Biz her harekettwn korkar olduk :grinning_face_with_smiling_eyes: ne demek istediğimi anladın mı. Kendimi tam ifade edemedim yorgunluktan​:grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Of evet ya biraz rahatladım gerçekten haklısnız sosyal medya saçmalığından herşeyi sorgular korkar olduk gerçekten. Okadar çok video izliyoruz ki bazen diyorum kötü anne miyim onlar niye öyle falan diye sorguluyor insan. Haklısnız. Birde acaba bu otizm genetik gibi birşey olabilir mi acaba. Rahatladım vallaha. Dediğiniz gibi umursamamak lazım :slightly_smiling_face:

Merk etme cnm benm kizimda ayni dönup donup duruyo normal :smiling_face:

Ayni bende senin gbiydim bi ara int videolari gordukce kizima bakiyodum takintili olmustum sosyal medya bazen insana kafayi yedirtiyo

Sosyal medyada görüp çök etkileniyoruz bende bebeğim küçükken ayaklarını çırpardı heyacanlanınca baktıkça hepsi nerdeyse otizm belirtisi vs yazıyordu . Ara ara taktığı şeyler oluyor bece bebeklerim geçti çok şükür. Benimki de 20 aylık dönmeyi seviyor aklına gelince . Düşündüğünüz şey değildir :folded_hands:

Aynen öyle soayal medya tam bi deccal :woman_bowing:t2:

Kısaca şöyle diyeyim nasıl bir grip olunca halsizlik burun akıntısı bogaz agrısı iştahsızlık ateş v.s olursa diğerleride öyle , yani otizim demek için tek başına dönmesi bir belırtı degıldır onu oyun gıbı yapıyordur otızımın daha ciddi belırtıleri var sürekli tekrarlayan fark etmemek elde değil. İsmini duyunca bakıyorsa bile mesela aklınıza getırmeyın otızm diye

1 Beğeni

Teşekkür ederim rahatladım cidden. Dediğim gibi herşeyi gayet normal çok şükür sadece bu aklıma takılmıştı oda rahatladım sayenizde sağolun :smiling_face_with_three_hearts::cherry_blossom: