Çocuklu olan anneler 9 aylık bebeğimin eline kaşık veriyorum ama oynuyor pek ağzına götürmüyor ekmrk ve parmak besinler dışında kendi kendine yemek yemiyor. Eline kaşık verip kendi kendine yemek yemeye ne zaman başlar. siz napıyorsunuz nasıl bir yöntem izliyorsunuz
Ay bende bunu merak ediyordum bekleyeyim şöyle taktikler varsa açıkçası bizimki 16 aylık arada çatal veriyordum muz koyuyordum batırıp yiyordu yemeğe cesaret edemedim bı türlu şimdi kollu önlükler den aldım başladım kaşık vermeye yemeye çalışıyor şimdilik destekli
Kızım 14.ayın içinde daha yeni yeni ekmek verdik eline az ağzına sokup yere atıyor bende tavsiye bekleyim burda ![]()
Ben ek gıdaya geçtiğimizden beri önüne koyarım çoğunlukla atardı hala da yemek istemediğinde aşağı atar ama yine de verdim ben ara sıra. Eline meyve, salatalık vs de verdim koparsa bile kızım kendisi çıkarıyor hep ağzından çünkü, yutamayıp öğürürdü önceden de. Şu an 16 aylık, çatalı eline verirsem kendisi batırıp yemeye çalışıyor ama iştahsız olduğu için genelde çok az yiyip kalanlarla oynamaya başlıyor. Kaşık kullanamıyor hala, daha doğrusu kaşıkla yiyebileceği şeyleri önüne koymadım henüz çorba, püre gibi şeyleri ben yediriyorum. Çatal ile makarna koyuyorum önüne mesela o eliyle yemeyi tercih ediyor ![]()
11.ayda sanırım başladım çatal ve kaşık kullandırmaya, şuan 16 aylık olacak.Catali güzel kullaniyor, eliyle yemez kolay kolay catalla yemeyi daha çok seviyor.Kasik konusunda ise çok iyimser konuşamıyorum döküyor çünkü baya, işte taneli şeylerde mesela pirinc diyelim 3 tanesi agzina gidiyorsa 4 tanesini döküyor.Zamanla kaşıgi da daha iyi kullanacaktır
Ben hala kaşığı çok ısrarla vermiyorum ya ben de artık vereyim o zaman. Ağzına götürene kadar hepsini döküyor benimki
dğz tutmayı naısl öğrendi Ecoş, zeynep hep yab tutarak almaya çalışıyor da ![]()
Aslında anam babam usulü tutuyor kaşığı öyle daha düzgün tutmayı beceremexigi için de döküyor,
tanelilerde bazen çatal ve kaşığı ikisini aynı anda veriyorum, hem çatalla hem kaşıkla yemeye çalışıyor o zaman maksat öğrenmesi, eğer kaşıkla çok fazla döker, içim rahat etmezse bir süre sonra karnını ben doyuruyorum
Ay klavyeye bir türlü alışamadım sürekli saçma sapan yazıyorum yine bir sürü saçma şey yazmışım yeni gördüm ahshs. Ben de öyle yapayın bakalım bundan sonra, hep çok az yediği için çoğu zaman kendim yedirmeye çalıştım ama artık daha fazla vericem ben de. Erken alışmasını istiyorum çünkü
Benim bebeğim 25. ayına girdi sevdigi yemek olursa çatalla rahatlıkla yer ama kaşığı bazen düz olarak ağzına götüremiyor yamuk olunca da yarısı dökülüyor. Isırarak yiyeceği yemekse eğer severse onu a ısırıp çiğniyor ama sevmediği bir şeyse onu bizde yediremiyoruz. Ben oturmaya başladığından beri eline silikon çatal kaşık verdim tabi ki kendini doyuracak kadar yemiyordu be yediriyordum ama kavramayı ağzına götürmeyi öğreniyordu. Fakat kendisi iştahli bir bebek olmadığı için biraz gecikti bence. Yeme isteği olmayan birine nasıl kaşık tutturup yedireceksin ki istemiyor. Hala da iştahsız.
Artık önlük taktırmıyor neredyse bir yaşından beri önlüksüz yiyor. Mama sandalyesinde yiyor sandalyesinin altına da sıvı geçirmez örtü seriyorum.
Sizin bebeğiniz daha küçük ısırıp yiyebileceği şeyleri yiyebilir çatalı biraz biraz kullanabilir ama kaşık henüz zor olacaktır onun için.
Bende kafama göre yazdığını yorumladım ve öyle cevap yazdım ![]()
![]()
oynuyor yemiyorsa ben direk önünden alıyorum bu arada ortalık batıyor iş çıkıyor birde onla uğraşıyorum hiç gerek yok, ama baktım yemeye ugrasiyorsa ona yardım ediyorum, annecim bak bunu çatalla alabilirsin diyorum, kaşığın nerde kasiginla al vs gazvari cümleler kullanıyorum bizimki alkışı çok sever birde ne zaman güzel bir davranışini görsek alkislariz, yemeği de güzel yersen bak seni alkislayacagiz vs diyoruz ![]()
![]()
öyle öyle işte çabalıyor, bende erkenden öğrensin istiyorum bu arada çatalda aştı kendini ama kaşık hala sallamasyon
16 ayligiz bende catal kasigi gec verdim eline kasigi henuz duzgun kullanamiyo dokuyo agzina gotururken catalida yiyecegi seyi batiramazsa sinirleniyo eliyle yiyo ama genelde kullanmaya calisiyo
Maşallah ya
Ece’nin doğum tarihi neydi? Yakınız diye aklımda kalmiş ama hatırlayamadım
2 Kasım canım aynen sanki arada 15 gün var gibi benimde aklımda kalmış