Kendimi hiç beğenmiyorum 😔

Selam kızlar bebeğim 2 aylık olmak üzere ve ben giderek daha da kilo alıyorum. Artık ne giysem olmuyor dışarı çıkasım gelmiyor, eşimden uzak duruyorum kendini beğenmeden hiçbir şey olmuyor. Özgüvenim bitmiş durumda. Diyet yapmak istiyorum ama sütüm azalır diye korkuyorum. Diyetisyene verecek param da yok şuan. Diyette az çok neyi nasıl yiyeceğimizi biliyoruz ama bu emzirme dönemi nasıl olur süt arttırıcı tariflerle mi desteklemeli? Detoks içecekler,kürler içebilir miyiz? Ya da elinde örnek diyet listesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

2 Beğeni

Ay hiç öyle düşünme bnde kilo aldım 44 beden giyiyorum önce 38 giyiyordum giysilerim olmuyor bna 44 beden olan eteğimi basımdan geçirerek giyiyyordum suan rahat giymesemde alttan giyiyorum

5 aylk oldu bebeğim zaman a bırak bnde senın gibi düşünüyordum diyet yapsam sütüm olmaz fln o kilonun yarısı ödem bol bol su iç hem süt arttırır hemde zayıflatır :cherry_blossom:

1 Beğeni

Umarım dediğiniz gibi olur yavaşta olsa ödemi filan atar kendime gelirim. Önceliğimiz bebişlerimiz tabi sütümüze zeval gelmesin :blossom:

2 Beğeni

Süt artırıcı hiçbir şey yapmıyorum bol bol su içmen yeterli

1 Beğeni

Günde 4 lt içiyorum aslında ama ödemim iştahım bana mısın demiyor. 2 gün az yedim hemen sütüm azaldı

1 Beğeni

Bn 65 kilodan basladimhamilelige 78 kilo olmustum hamileyken dogum yapincada 73 fln dim dediginix gibi diyet yapilmiyo hersey icilmiyo malesef sadece tek yardimci su bolbol su tuketim yeneklerden once normalde de .bn boyle bi formul buldum ogunlerimi azaltarak ama sık sık yemeye basladim enazindan fazlasini almamak icin mesela sabsh erken kahvalti yapiyorum atlsmiyorum kendimce diyet listesi yaptim 1 yunurta haslayiip 5 tane zeytin kibrit kutusu kadar peynir lor tuzzuz bol ca yesillik salaita domates corek otu baska seylerde ekkeyebilir bijac deyisiklik yspabilirsun cay veya meyve suyu ekmeksiz yerim once kahvalti yspmadan once ilk uyanir uyanmaz enaz 1 bardak ilik su ic ve ekmek pek tuketmiyotum diye ve emzirdigimiz icin cok cabuk acikiyoruz oncin 2 sattebir tekrar yiyiyorum birseyler yine azaltarak diyet seklinde ama bu da var malesef emdirmeden mu neden cok tatli birseylerde istiyo canim :sweat_smile:onun onune gecemiyorum dedigim gibienazindan busekil yaparsak cok almamis olur sonra ilerleyen zsmanlarda hem odemimizi atmis oluruz hem diyet e baslar veririz insallah oncelik bebisler :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Haşlanmış yumurta gaz yapıyormu bebeğe bende yemek istiyorum ama

Yani yapiyomus ama saglikli uzerine bol kimyonla tuketiyorjm bn arada kimyon cayi icerim mesela sukur bnm bebegim cok guzel cikartiyodu gazini oyle agliyan bi bebek deyildi suan 4 ay 10 gunluk olduk baya duzeldi masallah

Benim bebeğim gazlı baya çok çekiniyorım yemeklerde hep bi araştırma havasındayım

Bn cok arastirrim ama biliyomusunuz bn damla vesayre hicbirsey kulanmadim bnm bebegimde reflu vardi hersey dokunurdu cok kusardi fiskircasina onun atagi krizleri bizi yopratti onu daha cok tabi sutum yetmedi mama denedim ondada kustu damlayada oyle surupu bile kusardi oncin kendimce arasturdim dikatettim Allah sukur iyyiz suan

Ben de metsil falan kullandım ama hiç işe yaramadı

Detoks icecekler ve kurler emzirirken dogru degil. Ama diyet yapmaktan ziyade saglikli alternatiflere yonelebilirsiniz. Mesela kahvaltida tuzlu peynir tuketmek yerine kasar loru gibi proteini yuksek, yagi ve tuzu az olan alternatifleri tercih edebilirsiniz. Tuzu ve sekeri minimuma indirmeniz bile hem bel cevresindeki yaglanmanizi hem de odeminizi azaltacaktir. Sonucta tuz ve seker süt yapmıyor, bunlari azaltmak size sadece fayda saglar. Yine kizartma gibi sagliksiz pisirme yontemlerini hayatinizdan çıkartip, buharda pisirme, haslama ve izgara tercih edebilirsiniz. Bu sekilde de yemek istediklerinizi yine yemis olursunuz hem de daha besleyici ve saglikli sekilde. Yemeklerinizi bol tereyagi ve aycicek yagi ile yapmak yerine zeytinyagi ile yapabilirsiniz. Yemeklerin yaninda icecek tuketiyorsaniz bunlari tuketmeyebilirsiniz ya da evde kendi yaptiginiz sekersiz soguk caylari tercih edebilirsiniz.

2 Beğeni

Aynn oyle daha aciklayici oldu bu ayni sekilde yspiyorumet tavuk balik tujetiyorum mesela izgara yada firinda bunlar tok tutuyo beni corbslardan basliyorum yemeye ara ogunler ekliyorum asljnda diyetizyene gerek yok dijat etmemuz planli saglikli beslenmemiz yetecektir tabi

1 Beğeni

Bazen gazli olan bebek oluyo tabi ama bn hsmileyken cok fikst ddilmesi gerektigine insniyorum gazli icecekler kesinlikle tujetmedi.m ve usutmiyceksjn kendini muhafaza edicrksin cok fazdasi oldu bnce bebek dogunca daha az gaz sorun yasanouo

1 Beğeni

Teşekkür ederim hepinize doğru söylüyorsunuz hayat felsefesi olmalı aslında dedikleriniz sürdürülebilir şeyler. Sağlıklı daha dikkat edeceğim :smiling_face_with_three_hearts:

Amin ecmain
:cherry_blossom::palms_up_together:

Ben maalesef kola gibi şeyler aşerdim çay kaşığıyla karıştırıp gazını aldım sırf tadına bakim diye çok az az içtim çok şükür bebeğimde bi sorun olmadı gaz dışında kendime engel olamadım

1 Beğeni

Eşin bişi demiyorsa niye kendini begenmiyorsun bende kiloma canım sıkılıyor bu kendimi beğendiğim anlamına gelmiyor bebeğime bakıp kiloma değer diyorum zamanla veririz inşallah

2 Beğeni

Hiç kafana takma sütüm kesilir diyede çok yeme ben 63 le hamile kaldım 85 doğum yaptım şimdi 58 kiloyum herkes bana tatlı ye sütün olsun yok şu bu dedi tatlı arada bi yedim tattım diyelim yemeklerde az yedim ekmek yemedim spor bile yapmadım bebegim şuan 5 aylık ve sadece anne sütü içiyo emziriyorum sadece yaptıgım şey rezene tohumu kimyon tohumunu karıştırıp çay yapıp içtim bol bol su içtim sütümde hiç kesilmedi daha çok oldu denemeni tavsiye ederim moralini bozma o daha çok etkiler sütünü

1 Beğeni

Diyet değil yediklerine dikkat et ekmek ve hamur işinden uzak dur. İlk çocuğumda araştırdığımda yemekler süt yapmaz sütü yapan sudur yazıyordu heryerde. Bende azıcık yedim hep su içtim. Bir ayda incecik oldum ama sütüm o kadar azaldıki mamaya başladık. Şuan 68-69 kiloyum bol bol yiyorum kilo vermiyorum ama almıyorumda emzirdiğim için. Bugünlerin tadını çıkarıyorum nasıl olsa verilir kilo.

2 Beğeni