Kilo aldıran mamalar

Kızlar ben bebeğimi sadece anne sütü veriyorum 2 ay 23 günlük kilo alımı çok yavaş ama mama da içmiyor sütümü sağıp da mi versem yoksa mama mi versem Aptamil bebelac dışında sizce hangi mama kilo aldırır kilosu çok düşük o yüzden kilo alsın istiyorum meme reddi de var bide bu kıza nasıl kilo aldircam ben 2900 doğdu şu an 4500 kg ayda 600 gram aldı hep

1 Beğeni

Kilosu normal gayet canım çok kilolu sağlıklı bebek demek değil aylık 400 grdan fazla alıyosa bir bebek ideal demektir
Sütün varsa yetiyosa mama verme bebeğine boş yere daha sık emzir geceleri uyurken de emzir

Canım gören zayıf diyor bide minyon bnm kız benim gibi gören gelişmemiş diyor doktor bişey demedi sık sık emzir dedi gece kalkıyorum ama 2 dk emip uyuyor gazından dolayı napcam sütümü biberonla mi versem valla keşke senin gibi deseler gören moralimi bozuyor

İlk aylar daha fazla kilo alması gerekiyormuş ama snradan kg alımı yavaşliyo

Kimene canım doktor kötü bişe demediyse demek ki sağlıklı bebeğin, zayıf diyenlere doktor normal diyo o daha iyi bilir sizden de geç, herkeste bi algı var bebek kilolu olmalı diye bizim doktorumuz da bebekler bu dönemde kilolu olursa ilerde de kilolu olmaya yatkın olur yağ hücresi biriktiriyo vucut dedi normal persentil değerlerindeyse bebeğin hiç kafana takma tıptan iyi mi bilcek çevredekiler :melting_face:

Benim bebegimde ayni hafta auni kiloda dogdu su an ayni kiloda sizin bebekle qyni ben aptqmil prulqnton veriuorum qptamilden daha qz gaz yapiyo ve daha iyi geliyo deneyin derim

Sadece mama mi yoksa anne sütü de mi veriyorsunuz

Benim bebegim 2 ay 13 gunluk anne sutu aliyor bazende gunde 2 sefer 90cc bebelac gold veriyorum doktorumuz 750 gr almasi gerekiyor dedi ama bizim velet 1.300 gr almis 5.600 gr olmus :face_with_peeking_eye: mama verme dedi bence senin bebisinin kilosu iyi meme reddi varsa sütünü sağıp verebilirsin

Sağiyorum ne biberon ne meme istiyor uykuluyken biberon veriyorum valla bu bebisleri anlamak zor

Uyuya kaliyorsa uyandir kulagini burnunu ayagini
Kasigi
Eger mama kullanacaksan 20 cc ver her emzirde
Hastanedeki hemsireler bana oyle yaptirdiydi
Asagi yukari 3 4 saate denk geliyo.

Canim insanlarin lafini duyma okadar etkiliyoki benim sutume bile etki etti uzuntum ben mama takviyesi yapiyorum doktor tavsiye etmisti 4 bucuk dogduk ama hastanede yatti bi sure toparlamak zor oldu sma verdim isal yapti bizi hipp keci sutlu veriyorum o toparladi bizi simdi 5 bucuk kilo.oldu sutun yetiyosa hic verme doymuyosa doktora dabis oyle ver

Merhaba Tuğba :slight_smile:
Benim kızım 3400 doğdu ancak anne sütüyle alması gerekenin hep altında alıyordu ilk 2 ay gittiğimiz doktor bize mama önerdi mama+anne sütü yapmama rağmen aynı durum devam etti.
İlk doktorumuzu bazı sebeplerden dolayı değiştirip farklı bir doktorla devam etmeye başladık ve bu doktor aynen şunu söyledi “bebeğiniz tombiş bir bebek olmayacak, demekki bünyesi bu şekilde üstünde bir kilo almıyor, genetik sebeplerin buna çok etkisi var neden mamaya başlatmış anlayamadım biraz takip edebilirdi, üzülmeyin sakın gayet sağlıklı bir bebek kilosu persentil aralığında olduğu sürece az alması sorun değil. kendinizi sakın üzmeyin ve çevrenizde söylenenlere kulak asmayın.” Ayrıca ilk doktor mamaya başlattığı için “30 cc bu çocuğun dişinin kovuğuna yetmez, bir kere bağırsaklarını alistirmissiniz madem fazla verin kussun ve midesi genişlesin.” dedi.

zaten kızım çok uzun uğraşlar verdim meme reddi olmaması için ama maalesef insan olarak çevremdekilerin söylemleri de beni üzdüğü için sütüm azaldı, kızım emmemeye başladı mecburen mamayla devam etmek zorunda kaldım ama 4. ay sonunda alması gerekenin çok üzerinde kilo aldı :slight_smile:

Demem o ki, kendini üzme sakın sütün etkilenmesin, her bebek aynı değil sonuçta biz 2. ayimizda sanırım 4.500 bile değildik, zamana bırakmalısın ama elinden geleni yapmalısın. Önemli olan bebişinizin sağlığı :slight_smile:

Canm artk dayanamıyorum herkes küçük diyor neyse bgn saglk ocağına gittim 24 gün içinde 400 gram almış yani bu bebek zayıf dedi önceden de tam ayında 600 gram alıyordu millete bakma gayet iyi diyordu anlamadım biberona alistirmissin diyor yaw içmiyor kurban olayım içse keşke biberon olsa onuda içmiyor meme icmiyo ağlata aglata içiyor millet sen bunu böyle bıraktın diyor zorla meme ver diyor ağzını öyle bir sıkıyor ki bebek memenin ucunu veremiyorum biberon olsa neyse sabır Allah’ım sabır benim bebegm 3 kilo olcak 4.500 kg yani Allah sabır versin hemşire de böyle diyorsa eşimden duyduğum laflar yetmezmis gbi sütümü etkiliyorlar

hiç aldırma söylenenlere biberon almiyorsa kaşıkla deneyebilirsin, bana da çok söylediler o kadar kafama taktım ki sağlık ocağı karşımda olduğu için sürekli tartmak için gidiyordum resmen hemşirelerle arkadaş olduk ama sonradan öyle güzel toparlaniyirlar ki, eminim elinden geleni yapıyorsun ben uyanikken emmediği için uyurken vermeye çalışıyordum onda anlamadığı için emiyordu sonra stres sıkıntıdan iyice sütüm azaldı arttiramadim neler yapsam da o da emmemeye başladı

Önemseme kim ne diyorsa desin, uyurken dene olmadı kaşıkla mama dene eğer kaşıkta almiyorsa parmağa takılıp hortum gibi bişeyle veriliyordu (istersen atarım adını hatırlayamadım) birde biberon hangi marka?

Normal biberon kullanıyorum ben anne ağzına yakın olan var onu kullandım sevmedi artık uyurken veriyorum sadece akşamları tabi çünkü gündüz uykusu hafif ve geceleri uyumamaya karar verdim eşimle de tartıştık bu yüzden hep senin yüzünden gece uyukluyon bebeği beslemiyon diye die artk ben gece de uyumucam mama meme ne icerse vercem

Çok yanlış bi davranış olur bu uyumassan sütün dahada azalır sen uyanmakta zorluk çekiyorsan eşin uyandıracak seni o zaman. Bazı geceler oğlum çok sık uyanıyor bu 4-5 defa olunca eşim uyandırıyor beni bayılmış gibi yatıp bebeği duyamıyorum insanlık hali bu biz makina değiliz. Her bebekte kilolu olmak zorunda değil belki sizinki minyon bir bebektir. Benim 2. Kızımda çok kilolu bir bebekti ayaklanınca diğer akranlarıyla aynı oldu sağlıklı olsunlarda yeter.

2 Beğeni

Uyku gerçekten önemli, eşin bu konuda anlayışlı olmalı bu sefer gündüz ilgilenmek çok zor olur senin için.
Ben eşimle ilgili değil ama hiç uyuyamıyordum günlük 3 saat uykuyla duruyordum düzene girmeye başladı bir kaç gündür uyumama sebebim istisna.
Herşeyden önce oturup konuşmak iyi gelebilir çünkü eminim şuan eşin senin gibi hissetmiyor, bilirsin erkekler düz mantık.
Ilk zamanlar eşimle bende bebeğimiz yüzünden bu konular sebebiyle çok tartıştık, birbirimizi üzdük kırdık.
Sağlıklı anne, sağlık bebek demek (bu sadece fiziki degil) sen ne kadar psikolojik ve fiziki olarak kendini iyi hissedersen bebeğine de o kadar faydalı olursun :slight_smile: bunları başımdan geçtiği için söylüyorum çok uzun değil 6 ay bir süreçte oldu bu söylediklerim. Lütfen kendini üzme, kendine kızma.
Kendini toparlamak için kendine vakit ayırmaya çalışmalisin örneğin bebeğin uyurken bir kahve içmelisin bu esnada istediğini düşünebilirsin ama bebeğin uyandığında yanina giderken bütün herşeyi kahve içtiğin yerde bırakıp gitmelisin, sen strese girersen bebeğinde stres olur :smiling_face:
Unutma “sağlıklı anne, sağlıklı bebek” demektir. :sparkling_heart: