Kizlar arkadasimin bebeği 3 aylık. Kendi kenine dönebiliyor. Emekler pozisyonda durabiliyor. Ayakta tuttuklarinda adım atma hareketi yapıyor. Şok oldum. Benim bebeğim 4 aylık oldu daha donemiyor bile. Benim bebeğim mi geri kalmış o bebek mi çok ilerde anlamadım.
Hayatı çok sorgulamayın
Her bebek gelişimi farklıdır canım
İki bebek de normal
Ikiside normal benim kizimda 4 aylik donemiyor ama kendini dik tutup cok guzel oturuyor ayaklarının ustune basiyor ama kisa sureli akisina birakmakta fayda var her bebegin gelisimi farklidir
Hepsi normal hatta adımlama zaten refleks o dönemde. Bizimki erken başladı ama bu da normal eninde sonunda hepsi yapıcak valla ben erken olmasının artısını görmedim aksine yoruldum
Bana da normal geliyordu ama dedi ki işte ben çok ilgileniyorum her gün egzersiz yaptiriyorum falan sanki ben ilgilenmemisim de yani dedim yoksa sadece ilgiyle mi herseyi erken öğreniyorlar. Sonuçta bir hazır bulunusluk gerekiyor gelişim geregi
Gelişim fark edebiliyor benim bebeğim de 3 aylık sadece başını kaldırıyor
Alakası yok ben hiçbişey yaptırmadım tummy time dışında o da çok uzun değildi kendi sürünmeye başladı 3.5 aylıkken. Her bebek farklı zamanı da öyle acele etmeyin sık sık tummy time sadece
@Burcu arkadaşının çocuğu biraz aceleci davranmış sen aldanma ona bırak başka çocuğu kardeşler arasında bile o kadar farklılıklar oluyor ki. Sağlık sorunu olmadığı sürece boşver böyle şeyleri kafana takıp üzme kendini
Oğlum 4 aylıkken döndü. Ama sadece sol tarafından dönebiliyordu. Şuan 6 ay 20 günlük 3 gün önce ilk defa sağ tarafından dönebildi dünde yüzüstü yatarken sırt üstüne döndü ve emeklemeyi geç sürünme bile yok. Çünkü oğlum yatmayı sevmiyor yere bırakınca 5 dakika sonra ağlıyor. Her çocuğun gelişimi farklı kıyas etmemek gerek
İkiside normal canım