Kırkı çıkmadan dışarı çıkarma diyorlar mesela ama ben çıktım bebekle dışarı ve bunun neden denildiği hakkında bir fikrim yok. Sadece bebek mikrop kapmasın diye olduğunu tahmin ediyorum çıkan var mı veya çıkmayan ve neden
Bu sadece hurafe vallahi benim ailemde çıkma dedi ama çıktım napim onunda hava almaya ihtiyacı var dedim hep evde olmaz ki. Hem biz onlara göre değil onların bize ayak uydurması gerekiyormuş öyle okudum bi yerde
Eskilerin sözü bence bu yazin dogan bebekleri hemen disari cikariyolar kiş olmasa bende cikaracam inanki. Ve hastane saglik ocagina kackere gottik kirki cikmadan . Sali gunu kirkimiz cikiyo bizimde
Doğduğu günü saymıyoruz değil mi @Hüveydaa sizin salı çıkıyorsa bizimde pazartesi çıkıyor o zaman
Yok canim dogdugu gunu saymiyoruz zaten mesela bugun 9 da dogdu ya yarin saat 9 da tam 24 saatlik oluyo yani 1 gunluk o yuzden dogdugu gunu saymiyoruz uygulamadada oyle gozukuyo canim
Tamam canım çok sağol
Vala bana da dediler hava soguk bende cikardim da yeni dogan bebeklede bi yere cikilmiyirmus ama ben cok fazla hastane ve saglik ocagina gutim
40li iken cenza fln gecerse onunden bebek aydas oluyormus vs. Aydas ne bilmiyorum ama bebek hic durmuyormus .
Valla suan bizim binada cenaze var evimizin onunden de o ladar gecti bilmiyom inanilir mj oyle seyler .
Ben on beş gunlukken AVM ye gittim kafeye gittim bebekle çok bunalmistim napayım oturdum biseyler içtim bebeğim de hava aldı. Bir aylikken de il dışına çıktık gezmeye. Öyle daha iyi oluyor alışıyor bebek her ortama hava değişimine falan. 6 aylık oldu Hiç hasta olmadı çok şükür .
Çok şükür bende öyle çıktım genel olarak ama sürekli çevrem kırkı çıksın bir diyince psikolojik olarak sanki kırkı çıkmadan çıkarsam bir şey olur kafasına girdim
İyi yapmışsınız bence de insan hep evde sıkılıyor
Bana dq söylediler ben ciktim yanima Kuran aldim bir parca ekmek aldım. Öyle gezdirdim cok şükür bisi olmadı. Bide yaza denk geldi benim doğumum. 40 gün evde durduğunuzu dusunsenize insan bunalıyor psikolojisi bozuk gibi geziyor ortada. Sadece aksam ezanina cok kalmamaya dikkat ettim o kadar
Evet gerçekten bunaltıcı hep evde olmak bide yazın daha da zordur.
Of çıktım cikmaz olaydım bebek sürekli emmek istiyor çünkü pikniğe gtmistk eve gelene kadar ağladı bebek mama da icmedigi için havadan sudan değil de rüzgar ağız içine giriyor o da bebeğe gaz yapıyor minnak olduğu için
Ben süt sağıp yanımda götürdüm çıktığım zamanlarda yoksa hep emmek istiyorlar
Tabi içse çok rahat oluyor insan biz 5.ayda biberonu sevdik
Epey zaman geçmiş ya ben zorunda kalınca dışardayken veriyorum işte içiyor en başından beri 1 aylık daha da
en güzeli