Kısa sürede hamile kalıp doğum yapanlar

1,5 yaşında oğlum var ve 35+3 haftalık hamileyim doğum yaklaştıkça korkularım ve endişelerim çoğalıyor dicem o ki benim gibi kısa sürede hamile kalıp doğum yapan oldumu ne gibi zorluklar yaşadınız bana yardımcı olup anlatır mısınız.?

1 Like

Öncelikle Hayırlı doğumlar sağlıcakla al kucagija inşallah Ben değil ama eşimin kuzeni kızı 2yasinda bu kasim 3e giricek yeni doğum yaptı 1ay falan oluyor büyük kızı çok zorluyor Muş mesela bebekken büyüğü asla beşikte yatmamis şimdi beşikte yaticam diye tutturmuş bebeği yatirmiyormuş aşırı kıskanç mış eğer tek olursan ve bebeğin sana düşkünse seni çok zorlaya bilir mesela ben Allah nasip etmediği sürece bilincli olarak 2.dusunmuyorum çünkü 2-3 yaşında bir bebege abla abi sorumlulugu yüklemek daha kendisi bebekken ona büyüme sorumlulugunu yükünü vermek istemiyorum

İkisi de minicik daha maşallah ben de çok istiyorum böyle yakın olsun ama başka bi operasyon geçirmem lazım helal olsun sana ikisi de bebek evet başlarda biraz yorar ama ikisi aynı dönemde büyüyüp ikiz gibi olurlar Allah yardımcın olur merak etme çok çok güzel günlerin olsun bebişlerinle :smiling_face_with_three_hearts: içimi ısıttı valla durumun rabbim yüzünü güldürsün hep

1 Like

Yengem aynı şekil doğum yaptı. Büyüğü iki yaşına yeni girmişti. Şimdi çok zorladığını söylüyor. İki yaşındaki çok kıskanıyor. Bebeğe bakmalarina izin vermiyor öncelik hep kendisiyle ilgilenilmesini istiyor. Bebeğin aktini acacakken hemen önüne yatiyor hayır önce benimkini açacaksın, mama verirken hayır önce ben yiyecm, sallarken hemen geliyor kucağa hayır beni sallayacaksin önce gibi. Ve bebeğin ne olduğunu henüz bilmediğinden oyuncak gibi sanıyor heralde vurma sıkma gibi şeyler de yapabiliyor. İkisini asla başbaşa bırakmamak gerek.

Ahh garii oğlum bana düşkün üstelik beni paylaşmak istemiyor babasınla yan yana gelince aramıza oturuyor kıskanç yani kardeşi olunca içimi tutuyorum nasıl olucak nasıl gelicek die daha kendiside çok küçük oda sevgiye ilgiye muhtaç ne yapıcaz bilmiyorum zarar falan vermesinden korkuyorum

İnşallah vermez canım onu veren Allah sana da gücünü sabrını verir inşallah eminim ki sen oğluna çok güzel bisekilde kardeşliği abi olmayı anlatırsın canım

Ayy teşekkür ederim canım sağolasın inşallah Allah’ım sana da nasip eder tez zamanda bende böyle araları kısa olsun istemedim açıkçası ama ne yapalım Allah’tan gelene razıyız bi yandan çok üzülüyorum nasıl olucak nasıl gelicek ikisinle nasıl baş edicem die ama bı yandanda senin gibi söyleyen insanlar çok var boşver olsun ne güzel ikisi birlikte ikiz gibi büyürler ilkten zorlanırsın sonra rahat edersin diyolar ama bakalım ne olucak

1 Like

İnşallah canım sağolasın :smiling_face:

Sizinki yine iyiymiş kızım şuan 9 ayına girmesine bir hafta var bende 24+6 haftalık hamileyim korkularım var elbette ama aşabileceğime inanıyorum tek sıkıntım kızımın bana düşkün olması yeni doğan bebeğe ilgi olursa kızımın hastalanmasın dan korkuyorum

Öncelikle Allah dogmunuzu kolaylastirsin..Ablamin kizi 3 yasina girdi oglu da 6 aylik. Ablam ilk zamanlar kizdan dolayi cok zorlanmisti . Ilk once kisaknclik basliyor sonra da .
Ablam yemek fln yaparken mutfak soguk foye bebegi uyutuyormus kizi kimse yokken besikten bebegi alip ya annesin yanina giturleye calisyormus yada kendi besigiye biniyormus . Oda kucuk oldugu icin akli yetmiyir ne kadar da anlatirsan anlat . Oglunuz cok kucuk tam ilgi isteyecek donemde. Ilk zamanlar seni zorluyabilir. Daha sonra abilik yapacaktir . En cok dikkat etmen gereken yer besik ve sevginiz ilginiz butun olgiler bebekte olursa kardesine vurabilir ve ilgiyi kendine cekmek isteyebilir.