Kişisel bakım malzemeleri ❤️

Ya ben çok fazla makyajdan falan anlamam. 20 yaşıma kadar fondöten bile sürmedim yüzüme. Evlendikten sonra yeni yeni başladım makyaj malzemesi almaya. Bu ayın sonunda yeni makyaj malzemeleri alacağım. Önerileriniz var mı?

Porselen cilt için neler yapıyorsunuz. Benim yuzum hep puturlu oluyor. Malum düğünler de başladı.
(Cildim kuru )

Makyaj sıralamasını soyleyın ben biliyorum ama doğru mu yapıyorum onu bılmıyorum. .Cunku yuzume hıc birsey oturmuyor. Emanet gıbı duruyor. :hear_no_evil_monkey::woman_facepalming:

Pütürleniyosa İlk önce Krem sür sonra fondöten sür ben hep öyle yapıyorum güzel gösteriyor kusursuz ama fondöten de fark yapabilir.adi ve iyi olanlarda var

1 Beğeni

Ben ilk yüzümü temizliyorum . Sonra kremi suruyorum. Biraz bekleyip güneş kremi suruyorum. Sonra fondöten kullanıyorum. Makyaj sabitleme spreyi kullanıp bıraz da allık kullanıyorum. Kremi çok fazla sürünce yuzumde sıvılce oluyor.

Pütürlerin geçmesi için peeling kullanmanı öneririm​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Canım cilt tipine göre fondöten seçmen lazım o çok önemli. Herhangi bir fondöten kullanmamalızın. Cildin kusar cilt tipine göre kulkanmazsan. Bir de vaktin ve nakdin varsa yaza girmeden bi iki kere cilt bakımı yaptırmanı tavsiye ederim. Cilt nefes alıyor ve o pütürlükler gidiyor. Bende düşüniyorum. Doğumdan sonra cildim çok bozuldu

1 Beğeni

Her cilde her fondöten gitmiyor önce iyi olanı bulmak lazım. Cildin kuru olduğu için hyaluronik asit ve nemlendirici tipli fondöten kullanmalısın. Fondöten önerisi yapamam benim cildim karma çünkü. İlk yaz yada kış farketmez güneş kremi üstüne nemlendirici üstüne makyaj bazı sonra fondöten devamında da kullanacaksan bronzer/kontür kapatıcı göz makyajı dudaklar sabitleyici pudra allık highlighter şeklinde gidebilirsin. Pudra kullanırsan revolution baking powder translucent şiddetle tavsiye ederim. Makyaj bazını da asla mat bitişli alma daha da kurutursun cildini

1 Beğeni

Ben 18 yaşında başladım ilk kez erkek kardeşim sil falan diyince babam kızmıştı genç kız ne karisiyon diye makyaj siralaması Önce yüzünü nemlendirip ardından Makyaj bazı , fondöten, kapatıcı kullanıyorsan allık ve pudra en son daha uzun süre kalıcı olsun diye sabitleyici sprey tabi malzemeleri cilt tipine uygun seçmen gerek kuru yağlı karma vs Mat bitişli , su bazlı , krem tipi vs ee benim çillerim olmasa hiç yapmam da özgüven kaybı oluyor bende çillerim gitsin diye uğrasiyorum

1 Beğeni

Canım öncelikle doğru cilt bakımı yapman lazım ki makyaj yüzünde güzel dursun. Cilt tipine göre bakım yapman lazım önce onu belirle :cherry_blossom: Kuru mu karma mı yağlı mı? Sonra makyaj için doğru ürünleri alırsın. Birde bütçen ne kadar ona göre önerelim :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Nasıl bir peeling önerin var mı yada doğal yaptığın bir şeyler . Ben arada ruşur taşı suruyorum kese gibi oluyor.

5 bin 1 aylık kocadan gelen maaş:smiley: hepsıne cılt urunu almayı dusunuyorum tek alışveriş yapıp . Kalıtelı seyler almak. .

Cildim kuru.
Genelde flomar, bıoderma, loreal paris bu tarz markalardan almayı dusunuyorum.

Kuru cılde daha çok kremi şeyler iyi geliyor dıye biliyorum. Pudra tarzı seyler çok onerilmiyor galiba fondöten nasıl sececeğim kuru cilde. :woman_facepalming:

1 Beğeni

İlk önce günes kremi mi nemlendirici mı?

Ben güneş kremini ilk sürüyordum ,yanlış yapıyormuş galiba ilk once nemlendirici olması gerekiyormuş:woman_facepalming:

Kuru cıldım. Makyaj sabitlenmiş önerdiğiniz var mı?

Canım su bazlı ya da yağ içerikli fondötenler tercih edeceksin. Hiyalüronik asit, gliserin ve e vitamini içermeli. İçeriğine bakarak al fondötenini. Bb crem tarzı da kullanabilirsin. Benim cildim yağlı olduğu için hiç kullanamıyorum sivilce yapıyor. Ve makyajdan önce güzel nemlemdir. Nem maskeleri var mesela akşamları haftada 2 kere yapabilirsin . Güzel nemlendiriyor

1 Beğeni

Çok tsk ederim şimdi bende yapay zekaya soruyorum​:smiley: nemli maskelere de bakayım ıyı fıkır. Bunlara ben hiç bakmıyordum çok yanlış kullanıyormuşum​:woman_facepalming:

1 Beğeni

Benimde cildim kuru yatmadan önce Gül yağı kullanıyorum nemlendirmek isabitleyici için de lykd kullanıyorum

1 Beğeni

Bir de bazı eczaneler mercekle cilt tipine bakıp analiz edip sana uygun olan şeyleri söylüyor. Eğer bulunduğun yerde rastlarsan mutlaka yaptırt. Ücretsiz yapıyolar

1 Beğeni

tsk ederim canım. Bu sabıtleyiciyı daha öncede duymuştum bir şans vereyim.

1 Beğeni

Çok onceden yaptırmıştım da kadın kışın ve yazın güneş kremı kullanmalısın demişti. Tek bunu hatırlıyorum​:joy:

İlk defa duydum. Ve internetten baktım oda peeling görevi görüyormuş zaten

1 Beğeni