Kışlık hazırlıkları:)

Kızlarrr neler yaptınız banada fikir olsun

Domates biber konservesi yaparzı her sene. Salça, dolma, donates biber patlıcan doğrayıp kuruturuz. Turşu yaparız. Kahvaltılık sos yaparız. Kapya biber alıp biraz tüm olarak biraz doğrayıp buzluğa koyarız bir kısmını közleyip koyarız bir kısmını közledikten sonra yağlı sirkeli hazırlayıp kavanozlarız. Patlıcanı közleyip soyarız küp küp doğrayıp buzluğa koyarız. Bamya kuruturuz. Ama şimdilik hić birini yapmadık. Eylülün ikinci haftası iznimiz var memlekete gideceğiz o zamqn yapacaģız. Şimdilik sadece pul biber, sumak, nanr kekik, dağ çayı toplamış annem. Kayınvalidem biraz incir kurutmuş, biraz da kaynatıp pudra şekerine bular onları yapmış. Yapınca fotoğraf paylaşırım

Ya canim ne kadar guzel ..

Kapya biberi nasıl şişe yapıyorsunuz. Bende denemk istiyorum . Burda şişesi 100 tl cok pahali .sehriye salatadina bayılıyorum ona kullanmak istiyorum. Tarif verebilir misin?

Valla fiyatlar çok yüksek pek bişey yapamiycaz sanırım bu sene. Ama bekarbek annemle çok yapardık.

Konserve menemen

Kahvaltılık acuka sos

Yağlı biber turşusu

Meyve kuruları marmelatlar

Reçeller kompostolar

Pestil ve cevizli sucuk köme

Taze fasulye hafif buharda haslayip buzluk posetleriyle dondurucuya koyarız

Ev makarnası erişte yaparız kilo kilo

Turşular

Ben yavaştan başladım. Ama o kadar agir gidiyirum ki daha birsey hazır degil​:rofl:

Mağlum bu sene kurak gitti bahçelerde çok birsey yetişmedi..

Konserve fasulyeye bayılıyorum ama fasulye yok meydanda .

Ben direk yapmak istediklerimi yazayim ..

Tursu ,fasulye dolap ve konserve ,kapya biber koz ve doğrayıp dolaba atmak ,dolma biber atmak ,menemen,salca , patilacan kozleyip atmak hiç denemedim nasil oluyor deniycem bol bol.sigara böreği yaparim ..bu sene. Şuanlik bu kadar ..

Yaptıklarım.

Soğukluk attım dolaba .kisn yoğurtlu güzel olur .

Biber atim biraz daha atarım.Dere otu attım.. domates attım. Sarimsak soydum attım çok pratik oluyor. Kurutmaliklarim bu sene yetr.patlicanim var Yemeklik yeter onlar ..suanlik bu kadar.

Canim ben kizartmalik yapiyom mesela tatli biberleri yikiyorum.sonra2 ye kesiyorum suyu çekene kadar bekliyom sonra posetlere koyuyorum ..kırmızı yani kapya biber yesil biber ,domates 3nu bir atıp tavada kızarıyor ohhhh mis birde sarimsak katigi olunca bayılıyorum.. Ama dikkat etmen gerekn en önemli nokta dolaptan çıkar çıkmaz kullan yoksa sulanıyor lezzetli olmuyor.

At at ben bu sene attım denemk amaçlı huzel.olursa daha cokatarim.seneye​:laughing:

Önceden turşu konserve yaprak basma tarhana ne gelirse yapardım iki yıldır hiç bişey yapamıyorum geçen senede ufak tefek dolaba attım ama bu sene yapmayacam gib üç tane çocuk iki si okula gidiyoru biri bebek uğrasmyacam bu sene kendimi iyi hissetmiyorum her yerim agriyo yapanlara kolay gelsin bereketli olsun​:blush:

Yakın olsaydı beraber yapardık kiz 2 kişi olunca koly oluyor :smiling_face_with_three_hearts::zany_face:

Yarın bende annemgile gidecegim simdi sise yikadimda menemen yapcam.

Kapya biberin tohumunu sapını temizleyip fırına atıyorum 200 derece alt üst ayarda yarım saat kadar pişiriyorum. Ama kontrollü pişirmek lazım her fırın bir değil biberin kalınlığı büyüklüğüne göre de değişir.
Pişen biberleri bir tencereye koyup ağzını kapatıyorum biraz bekletiyorum ılıyınca alıp soyuyorum daha kolay soyuluyor.
Daha sonra 425 ml lik küçük kavanozlar var onların altına bir kaç diş sarımsak koyup üzerine soyulmuş biberlerin açık kısmı alta gelecek sekilde dik olarak yerleştiriyorum. Sonra üzerine her bir kavanoz için;
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 çimdik toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Aldığı kadar da içme suyu koyuyorm sonra bıçakla biberlerin arasında hava falan kaldıysa aralayıp düzeltiyorum. Ağzını sıkıca kapatıp derin bir tencerenin içine su koyarak yaklaşık 20 dk kadar kaynatıyorum. Sonra alıp ters çeviriyorum. Bu kadar umarım anlatabilmişımdir.

Sarımsak hem altına hem üstüne koyuyorum onu yazmayı unuttum altına koyduğum kadar üstüne de koyuyorum. Her bir kavanoza dört beş tane falan koyuyorum.

Sağol cnm düşünmen bile yeterli keşke olsaydık isterdim seni yakindN tanımak kolay gelsin şimdiden

Tsk ederim canim . Kafa yapısı önemli birazcik .Benim gibi isen çok çabuk ısınırsın bana asla art niyet ile yaklasmam kimseye ve her ortama uyum.saglarim gulec biriyim iş tutmayı da kafa dengim birisi olunca severim ..

Dolmalik biber koydum dolaba birde karniyariklik patlicN attm