Kıyafetleri ayrı yıkamayı ne zaman bıraktınız?

Merhaba herkese

Oğlum 22 ayını doldurdu. Hala ayrı deterjanla ve bizim kıyafetlerimizden ayrı olarak yıkıyorum onun kıyafetlerini. Bu açıkçası zorluyor beni, kıyafetleri de açık renk koyu renk olduğundan ayrı yıkasam makine dolmuyor, birlikte atsam renk soluyor. Artık bizim kıyafetlerimizle yıkasam sorun olur mu acaba? İlk oğlumun kıyafetlerini 2 yaşa kadar ayrı yıkamıştım sonrasında ise beraber yıkayıp çift durulama yapıyordum. Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Valla bir yaşından beri bizimkilerle yıkıyorum ev işi bitmiyor birde ayrı yıkayamadım daha fazla bir zararını görmedim açıkcası

2 aydır aynı yıkıyorum. Ben sadece bebek yumusatıcısı kullanıyordum zaten. Sımdı 2 kutu var onlar bıtsın yumuşatıcı da almayacağım. Bazen perdelere ve koltuk halı ortulerıne de kızımın yumusatıcısını kullanıyorum :sweat_smile:

Walla linc yemıceksem sadece 1 defa ayri yıkadım sonra hep bizimle yıkadım

Bir yasina girecek ,hala ayrı yıkıyorum . Böyle daha iyi sanki benim için, böyle devam ettiği kadar edecegim :slight_smile:

23 aylık hala ayrı yıkıyorum ama bizimkilerle yıkamamak için değil o kadar çamaşırı oluyor ki onunkiler zaten dolduruyor makinayı :joy: deterjanı bir yaşında bıraktım normal bizim deterjanla yıkanıyor

Ben çok uzun bir süre ayrı yıkamaya devam edeceğim hijyenik bulmuyorum şahsen. Ama eğer birlikte yıkamak isterseniz iç çamaşırlarınız vs olmaması lazım

Bende İlk 3 ay ayrı yıkadım sonra bızımkılerle beraber hatta bebek deterjanını da bıraktım

Ben 18 aya yaklaşıyoruz halen ayrı yıkıyorum, ayrı yıkamaya devam etmeyi düşünüyorum ,bana daha rahat ve hijyenik geliyor ,onun ayrı olunca en azindan ne nerde kimin belli olduğu için rahat geliyor ,deterjani da 18 aya yaklaşırken denedim normal deterjan vücudunda sıkıntı olur mu diye su an bi sıkıntı yok devam edicem artık

Kızımda ilk aldığım granül bitene kadar ayrı yıkadım sonra bizimkilerle normal deterjanla yıkadım. Bi yakınımızın oğlu alerjik çıkınca doktor deterjanı ayrı tutma sizinki neyse onu kullan alerji durumları böyle ayrıştırmadan hassaslaştırmadan da kaynaklanabiliyor demiş. Bende deterjanı bitince kendi kıyafetlerimizle ve deterjanla yıkamaya başladım bi sorun olmadı çok şükür. Oğlumda 1 aylık artık ananemiz bakıyo kıyafet çamaşır işlerine kızımla oğlumunkileri birleştirip ayrıca yıkıyomuş deterjanları bitmek üzere yenisini al istersen dedi bende kızımdaki gibi artık ayrı yıkama karıştır bizimkilerle bizim deterjanla yıka dedim. İlk aldığınız granül bitene kadar yıkasanız yeterli bence.

Valla en az 3- 4 yaşına dek ayrı yıkamayı düşünüyorum alerji durumlarına karşın