9 aylıkken de kizamik aşisi oluyormus ama istege bağli yaptıranlar var mi yan etki fln var mi ?
Dok. Yaptirin dedi ama biz kararsız kaldik .
1 yasinda da olacagi icin siz yaptirdiniz surec nasil gecti .
Biz yaptırmadık, zaten 1yaşında da olacağı için. Zorunlu değil dediler. Kampanya aşı demişti hemşiremiz.
Benide aradi hemsiye ayin 1 nde asi icin gel diye hic bisey demedi baska
Daha dün yaptırdık. Hiçbir sorun olmadı çok şükür. Aşı sonrası 3 gün banyo kuralı olur diye korkmuştum bu yaz sıcaklarında ama hemşire bu aşıda sorun olmaz dedi.
Biz de yaptirmak istemiyirduk dun yine dok sorduk . Onemli bir aşi sadece cilte kizariklik icin degil bu aşi menenjit vs. Hastaligindan da koruyor ben cok tavsiye ederim deyince bi kararsizlik oldu..
Sağlık ocağındaki hemşireye ve bir de aile hekimi tanıdığımız var ona da sorduk. İkisi de yaptırmamızı önerdi. Bize de ilk kampanya aşı dediler ik tedirgin olduk ama yaptırma önerisi gelince yaptıralım dedik.
ben yaptirdim canim bagisikligi daha cok guclendirdigi icin hem 9.ayda yaptirdim hemde 1 yasinda hicbir zarari yan etkisi olmadi sadece yaptirmadan 1 hafta once yumurtanin beyazini ver alerji yapip yamadigini kontrol et o kadar
O zaman yaptiralim ya bi zarari yoksa ..
Hepinize tsk ediyorum.![]()
![]()
Biz yaptırdık. Hatta 1 yaş olanı da dün oldu. Yumurta alerjisi olduğu halde 2 dozda da herhangi bir yan etki olmadı.
Canım bende yaptırmayı düşünüyorum zaten bir yaşında aynı aşının hatirlatmasini olacaklar ha üç ay önce ha üç ay sonra illaki olacaklar aynı aşıyı hem bulaşığı hastalıklar arttığı için koymuşlar bu aşıyı
Kaç tane bir yaş aşısı acaba benim eltim de 9 ayı yaptırmadı onunda üç tane vurmusalr bir yaşında üçünde bacaktan dedi
Evet bize de 3 tane bacaktan vuruldu
Zor oldumu ateş şişlik bizim her asida hem ateş hemde bacakları bir ay sisiyo bizimki de
Dokuz aylık aşıyı da yaptılar mı alerjisi varken
Evet ama onu hastane de alerji bölümünde yaptılar
Yaptırdık canım ateş falan olmadı çok şükür ama aşı olduğu gün akşam üzeri inanılmaz bi burun akıntısı başladı bi hafta sürdü doktor kontrollü vardı bu bi hafta süre içinde doktora da sordum bu aşı burun akıntısı yapar dedi yani dedim bende ılk defa duydum hocam dedim sağlık ocağında bununla ilgili her hangi bilgi vermediler onlar bilgi veremez zaten dedi ateşi olursa der geçerler dedi bu yüzden sağlık ocağı ile hiç anlaşamıyorum dedi
Burnu âkiyir benim kizin zaten ![]()
1 haftadir sümüklü geziniyoruz![]()
Herhangi bir sorun oldumu
Burun akıntısı yaptımi sizdede
yok hayir yapmadi