Kızım kalabalık ortama alışamıyor. Sürekli üstümdeydi ve asla susmadı hep ağladı kimseye gitmedi sevdirmedi kendini. Normalde evde hep ikimiziz ve gündüzleri bakıcısında oluyor. Kendi ailem ve eşimin ailesine alışık olmadığı için resmen çılgına döndü. Daha fazla duramadık erkenden geldik evimize. Bu durum geçer mi aynı şeyi yaşayan var mı
Biz 17 aylık olduk, kızım dedelerini anneannesiyle babaanesini ayırıp onlara gidiyor artık. Ama bugün biz de kalabalığa ilk geldiğimizde kapıdan girerken kucağımdan alıp gittiler. Yabancıların arasında kalınca birden ağladı ve uzun süre susmadı beni bırakmadı bir süre. 14 ay civarında bu daha da fazla oluyordu o yüzden merak etmeyin geçici bir süreç. Kızım sonradan alıştı oyunlar oynadı onlarla hep.
Peki anneanne babaanne dedeleriyle çok sık görüşüyor musunuz
Bebeğim 20 aylık hep gurbette büyüdü sizinde tek sanırım böyle ortamlara alışık değiller kaç kez düğün nişana gittik burnumuzdan geliyor bizimde . Kalabalığa alışık değiller . Ama babama anneme telefondan tanıdığı için onların kucagında durur . 1 en fazla 2 saatte döneriz bizde . Bayrama vs gidersek de hemen alışacağını düşünmüyorum en az bi iki gün görse alışırlar bence . Çok normal geliyor bana .
Akrabamlarımda nişanda vs ilk defa gördükleri için hep sevmek istiyorlar oğlumda kucaktan kucağa bunalıyor ilk defa gördüğü suratlar tedirgin olurlar bence
Babaanne ve dedesiyle daha sık görüşüyor genellikle haftada 1 ya da 2 haftada 1 oluyor. Anneanne ve dedeyle de 2 3 ayda bir görüşüyor. Dedelerine hayran hep, görüntülü konuşurken duysa hemen sevinçle gelir çok sever.
Geçmiş olsn canm bizde yaşadik aynısını ablama gttk annem babam da gelmişti oyuncağını arkdsn arabada unuttk bir saat boyunca ağladı ve akşama kadar ağladı mizmizdi iki misafiri sevdi bizim aileyi sevmedi ![]()
sozde yatiliydim geri döndük üzüldüm vllhi herkes diyor ki nebcm çocuk eve geldik saknlsti
Benim bebeğimde 13aylik ama kalabalıkta Cok huzursuz oluyor. O huzursuzken bende huzursuz oluyorum ve bi an önce eve gitmek istyorum evde rahatız herşeyi kaldrmsm ortamdan tehlikeli şeyler yok ortalikta oda bende eve gelince bir rahatliyoruz. Bu duruma kayinvâlidemde şey diyo mesela bebeğim kalabaligi sevmiyor diye amannn alışması lazm böyle olmaz alışsın diyo ama yorulan.ben oluyorum beni istyo sürekli ve göz kulak olmaya calsyorum çocuğa kalabalıkta.
Benimde yengem kuzenim daha 17-18 aylıkken aman bırak biraz kendi haline üstüne çok düşüyorsun dediler evde . Bıraktık evde bir sürü insan olmasına rağmen 1 saate üstğne Allah korusun kocaman ayna düşüyordu . Kimse malesef biz gibi bakmıyor gözetemiyor . Varsın alışmasınlar kalabalığa . Artık önümüzdeki düğünlerde en yakınım bile olsa 1-2 saati asla geçirmeyi düşünmüyorum.
22 aylik bebekliğinden beri kalabalık ortamlara sokarım ama benimki de belli bir süre geçince hemen huyu suyu değişiyor. Asla durmuyor. Dun avm ye gittik oyun parkına oynadı güzelce ordan çıktık başladı huzursuzluk durmama kucağımıza alıyoruz ağlıyor. Yere koyuyoruz oldugu yere oturuyor asla kalkmıyor. Dun cok zorluyordu. Arabada da durmuyor asla sürekli ağlama 1 saat uzaklıkta yere bile gidemiyoruz. Uykusu geliyor hemen sürekli uykusu başıma bela. Uyutsam uyumuyor baksan hic bir zorluğu yok bir de bana sor. Bebek arabası bide başlı basina bir sorunumuz bir yere gitmem gerekiyor bindirdiğim an kıyamet kopuyor
Canım ben tek başıma büyutuyorum oğlumu ilk 3 ay markete bile gidemedim aşırı kötü oluyordu biraz büyüdu artık gezmelere vs gitmeye basladigimizda asla kimseye gitmiyor yapisiyordu bana gitmeyi bırak benim kucağımda iken bile sevdirmezdi kendini bizzat yaşadım yaşadıgin şeyleri yaz kış hava soğuk sıcak demedim her gün dışarı çıkardık markete gittik gitmezsem evin önünde gezdirdim heer gün öyle öyle alıştı 14 ay 20 günlük şimdi ilk girdiği ortamda çekiniyor sonra alisiyor sana tavsiyem sürekli dışarı çıkar dışarda bol bol konuş abi abla vs anlat yoksa ilerde daha çok zorlanirsin haa kalabaligi sevmemesi normal ama sosyalleşmeme olayı var kendi ailesi yani babaanne dede vs bile yabanciliyormuş biz sık sık görüntülü konuştuk babamlara gittiğinde hemen benim babaanne gider anneanne diye diye
Be ım bebegım de 6 aylık oldugu zamanlar o sekıldeydı ustune gittim alışması ıcın kalabalık ve sesli ortamlara soktum devamlı sımdı 1 yasına bız nereye gidersek gidelim farketmıyor ![]()
Yalnız değilsin canım bizde 18 olcaz aynen tanımadığı insanlara karşı aynı tavır ve kalabalığı sevmiyor malesef
Kalabalik ortama sokdukca alisiyo merak etme ama surekli kalabaliga sokmaya calis ben gorumcemede kardesimede 1 sene sonra ilk defa goturdum cunki durmuyodu huyunu bildigm icin simdi alisdi
Sürekli kalabalık ortamımız da olmuyor ki maalesef memleketten uzaktayım bayramda veya iki ayda bir falan kalabalık ortama girebiliyoruz. Tam dönmeye yakın alışıyor sonra bir dahakine aynı durumu yaşıyoruz