Kizim 42 günlük

Kizim 35 gunluk iken hasatneye kontrole giturduk 900 gram almis boyu 4 cm uzamis goren gelismemis diyo bu sure zarfinda bronsit baslangici oldu 3 gun küvezde kaldi sutun kaynamiyor sutun az diyolar gece vakti yaklasinca sutunuzde azalma oluyor mu sizinde merak ediyorum kafayi yiyecem cok üzülüyorum

Merhaba canım aramıza hoş geldin, endişelerini çok iyi anlıyorum, bu sürecin senin için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Kızının kilosu ve boyu, özellikle bronşit başlangıcı gibi bir durum yaşadıktan sonra yine de iyi bir gelişim göstermiş, bu güzel bir haber. Bebeğinin hastalığı sırasında vücudu biraz daha fazla enerji harcamış olabilir, bu da kilo artışının diğer bebeklere göre biraz daha az olmasına neden olmuş olabilir.

Anne sütü miktarı, özellikle yorgunluk, stres ve uykusuzluk gibi durumlarla azalma gösterebilir. Gece vakti süt miktarında azalma hissi yaşıyorsan, bu genellikle doğaldır. Bebeğini sık sık emzirmek, süt üretimini artırmak için en iyi yollardan biridir. Ayrıca, bol su içmek, dengeli beslenmek ve mümkün olduğunca dinlenmeye çalışmak süt üretimini destekler.

Eğer sütünün yeterli olup olmadığından emin değilsen, bir emzirme danışmanından veya doktorundan destek alabilirsin. Bebeğinin kilo alımı doktorun tarafından sağlıklı olarak değerlendiriliyorsa, süt miktarın büyük ihtimalle yeterlidir. Lütfen kendini suçlama, elinden gelenin en iyisini yapıyorsun. Güçlü kal, kızın senin sevgin ve emeğinle sağlıklı büyüyecek. :cherry_blossom::sparkling_heart:

Teşekkür ederim admim resmen mobing gibi bi durum yasiyorum bu el alem yok edilmeli

1 Beğeni

Canım benim bebeğim de aynı kiloyu aldı aynı sürede ama herşey yolunda dediler boyu 7cm uzadı 1 ayda. Kendimi sağıyorum ben de ve mama veriyorum sütüm yetmiyordu başta ama şuan arttırmaya çalışıyorum sağarak 70-90ml süt çıkmaya başladı onu da bir öğün yapıyorum bebeğime mamayı da gece 1 gündüz 1 e düşürdüm valla kontrole gittiğimizde bakalım ne dicekler bize de

Nasıl sagiyorsunuz

Kilosu gayet güzel,bence lohusalik döneminde size bunları söyleyip moral bozan kişilerle samimiyetinizi kesin.
Aile bireylerinden birileri ise de tepkinizi belli edin en azından daha da kafanız dolmasın.
Geceleri genel olarak azalma normal.Ben de bazı zamanlar mama takviyesi verme durumunda kaldım grip olduğum için süt uretemedi göğüslerim.

Terbiyesiz oluyorsun malasef en son patladim

1 Beğeni

Devlet hastanesinde emzirme danışmanı arttırma yapacaksan en fazla 3 saatte bir emzirsende emzirmesen de sağ dedi ben de öyle yapıyorum ama galiba artık beni emmiyor bebeğim

Sagim yapamaya basladim sagiyorum

Ama emzirmeyi ihmal etme asla ben emzirmeyi azalttım yetmiyor diye şimdi beni hiç almıyor

Yok kesinlikle gece 4 kere kesin kalkıyorum gece sutum cok guzel gunduz öğleden sonra azalıyor biraz ondada suan sagin dediniz ya sagip onu veriyorum

Ne güzel maşallah bol bol olsun inşallah sütün, ben de sütü arttırdım ama bebeğim emmiyor emzirme danışmanlığı mı alsam bilemedim açıkçası

Bende ebe aysegul var onunla konusamk istiyorum nasil yol alayim diye instagramda girdunuz mu bilmiyorum

Bir sürü var bir tanesine baktım artık sürekli önüme geliyor hangisine napıcam bilemedim , bi yanlış yönlendirme yüzünden geldim bu hale, bi yanlış yönlendirme daha kaldıramam

Haklısıniz kesinlikle