Kızlar 2 ay 12 günlük bebeğim memlekete geldik diye çıldırdı düzeni mi değişti noldu yardım edin

Kızlar gazı yok altı temiz aç değil biz 10 saatlik yol geldik o gün bugündür delirmiş bi vaziyette durup dururken çığlık atıyor nefesi kesilecek gibi oluyor sizce nedendir

Ah canım, bebeklerin düzeni gerçekten çevre değişikliğinden çok etkilenebiliyor, özellikle böyle uzun bir yolculuktan sonra. :cherry_blossom: Memlekete gelmek, ortamın değişmesi, yeni sesler, kokular ve ışıklar bebeğin için alışması gereken bir sürü yeni şey demek. Bu, onun için biraz fazla uyarıcı olmuş olabilir ve bu yüzden huzursuz davranıyor olabilir.

İşte böyle durumlarda işe yarayabilecek birkaç öneri:

1. Kendi düzenine döndürmeye çalış: Evdeki uyku ve beslenme düzenine benzer bir rutin oluşturmaya çalış. Uyuduğu saatleri, yediği saatleri mümkün olduğunca aynı tutmak onu biraz rahatlatabilir.

2. Ten teması ve sakinleştirme: Onu sık sık kucağına alıp ten teması kurmaya çalış. Senin kokun ve kalp atışın ona güven verir. Hafif sallayarak ya da emzirerek rahatlatmayı deneyebilirsin.

3. Sessiz bir ortam yarat: Eğer etrafta çok fazla gürültü ve hareket varsa, onu biraz daha sessiz bir odaya al. Bebekler bazen fazla uyarana maruz kaldıklarında böyle çığlıklarla tepki verebilirler.

4. Kendini sakinleştir: Senin sakinliğin bebeğine yansır. Stresini hissettiğinde daha da huzursuz olabilir. Derin nefesler al ve onunla yumuşak bir ses tonuyla konuşmaya devam et.

5. Fiziksel bir rahatsızlık olmadığından emin ol: Altı temiz, gazı yok ve aç değil diyorsun ama bazen yolculuk sonrası ufak bir mide rahatsızlığı ya da yorgunluk olabilir. Eğer çığlıklar kesilmiyorsa ya da uzun süreli oluyorsa, bir doktora danışmayı düşünebilirsin.

Merak etme, bu geçici bir durum. Yeni çevresine alıştıkça yavaş yavaş sakinleşecektir. Sen ona yeter ki yanında olduğunu hissettir, yine o güzel gülüşüne dönecektir! :two_hearts::sparkles:

Aynı benim oğlum. Düzen değişince bebekler sevmez. Benim oğlum 8 ylık doğduğundan beri başka yerde uyumuyor uyusada yarım saat uyur kalkar. Gezmeyi sevmiyoe. Dışarı çıkıyoruz huzursuzlanıyor. Bağzı bebekler böyle. Benim ilk oğlum asla böyke değildi nereye gitsem uyum sağlardı bebek arabasına koyunca gıkı çıkmazdı. Ama ikincide tam zıttı oldu bu sebepten biyere gidemiyorum