Kızlar acil bakar mısınız

Bebeğim 3 ay 19 günlük 5 kilo 395 gram 62 cm boyu kilosu normal mi bir de aşırı derece terleyen bir bebek çevremdekiler 4. Ayda kan ilacı başlarsam terlemenin düzeleceğini söylüyorlar Ayrıca kilo nasıl aldırabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Boy kg normal değerlendirilmesi için doğum kilosu önemli kaç kg doğdu? Çevrendekiler bu alanda uzm doktor değilse tabii ki dinlemeyeceksin :smiling_face: Çoğu bebekte terleme var ama yinede kendi çocuk doktoruna danış lütfen :cherry_blossom: Birde ne ile besleniyor şu an? Anne sütü ise zaten ekstra kilo aldırmak için bir şey yapamazsınız. Ama sütünüzün yaraması için omega 3 gibi takviyeler alabilirsiniz (Lütfen doktorunuza danışın)

Kilosu 3.620 doğduğunda Sadece anne sütü mama veriyorum ama ikisini de zorla alıyor Sütüm yarayıp yaramadığı konusunda hiçbir bilgim yok ilk çocuğum zaten bazen ne yapmam gerektiğini bilemiyorum kendisi kolik bebek olarak doğdu şimdi 3 ay 20 günlük olduk Terlemeye gelirsek canım aşırı terliyor gittik doktora çok oralı olmadı kan ilacı başlanmadığındanmış 4.Ayda başlanacakmış Kilosu normalde ayına göre 6.5/7 olmalıymış ama bizim biraz kilomuz düşük Ama canlı bir bebek sadece iştahsız nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum

Demir ilacı gerekli görülürse 4. Aydan önce de başlanabiliyor aslında. Farklı bi doktordan da görüş alın isterseniz. Sağlık ocağındaki ebe zaten her ay takibini yapmak için çağırmıyor mu sizi kilosunda bi sıkıntı olsaydı söylerdi size. Her ay alması gereken minimum kilonun altındaysa eğer kilo alımı o zaman mama verin denirdi. Mamayı da memeyi de pek verimli almadığını söylemişsiniz. Farklı mama denediniz mi tadını beğenmiyo olabilir mi mamanın acaba bebek. Benimde oğlum 3 ay 16 günlük oldu bugün ikinci bebeğim ilk kızımda da kilo porblemimiz olmadı oğlumda da ama benim bebeklerim emmeyi çok seviyo saatlerce memede emerek uyumak istiyolar. Kızım daha bağımlıydı ağzından çıkınca meme uyanırdı. Oğlum öyle değil çok şükür bana 2 3 saat boş zaman tanıyor işlerimi yapmam için. Eğer ebeniz sizi rutin kontrollere çağırmıyorsa siz gidip bi danışın bi sorun var mı acaba diye. Zaten 4. Ayına da 10 gün kalmış az vakti var demire başlamaya. Erkek bebeklerde daha serin ortam arıyorlar kızım yazın sıcakta bana sıkıntı çıkarmazdı hiç ama oğlum klima olmayan serin olmayan ortamda uyumuyor asla. Sizde de sıcaktan dolayı bi aşırı terleme olabilir mi. Birde Instagram’da bi reels videosu görmüştüm bi anne bebeğinin sürekli terlemesinin gizli reflüden kaynaklı olduğunu keşfetmiş sizin bebeğinizde de olabilir mi acaba böyle bi durum onu da doktora sorun bakalım bişi çıkar belki altından.

Mama değiştim baya bir denedim canım sürekli çöpe atmak zorunda kaldım kolik dediler evolvia ac aldım kullanmadı sma direk kusturdu kullanmadan attım goldan goat 30 ml fazla içmiyor hipp çok uyku veriyordu uyandırmakta küçlük çekiyordum kilo aldırmıyordu bıraktım yani sadece mama değil meme de uyku sersemi veriyorsam emiyor gündüz kesinlikle emmiyor sağarak deniyor biberonla çok fazla çektiği için hem gaz oluyor hem biriken mamayı veya sütü yutkunmakta problem yaşadığı için emmek istemiyor yani ne yapacağımı inanın şaşırdım Terleme inanılmaz fazla doktora götürdüm terlemesine 4. Ay demir başlanacak dedi Kilosunu da takibe aldı şimdi kulak arkasında koltuk altında konak benzeri kuruma ve sarı su geliyor krem verdi 3 adet kullanmamı söyledi ne şekilde olduğunu da bahsetmedi bende çok fazla sorum olduğu için açıkçası aklımdan çıktı reçeteyi soramadım yani sürekli bir imtihan Görümcemin oğlu 1,5 ay küçük ama 4 kiloya yakın nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum Bir türlü düzene binmedi Sıcak konusunda evet artık daha dikkatli giydiriyorum ama yüzünde pişik kulak arkası ve koltuk altı aynı şekilde devam ediyor inan çaresizim Benim eşim askeri personel Gazianyepte oturuyorum şuan annemin yanındayım 1 ay sonra eşimle dönüş sağlayacağım Tek başıma ne yapacağım stresi de var aile hekimi de hamilelik sürecinde arayıp sormazdı ben sürekli arardım tersleme falan olurdu şimdi de aynı kafam karışık Canım​:folded_hands:t3::cherry_blossom:

Eczaneyi arayabilirsin kremler konusunda. Mama reddi ve meme reddi oluyor ama 3.4. Aylar tam kriz anları çocuklar o zaman etrafı keşfediyor ellerini özellikle yavaş yavaş elini ağıza götürmeler de başlar.

Gelişimde bir duyu keşfediyorsa diğerini boşlama az yapma gibi bir durum var kriz anı yani kucağında evde dolanarak emzirmeyi dene değişik pozisyonlarda emzirmeyi dene bende çıldıracak raddeye gelmiştim o süreçte

Mama konusunda evet her çocuk her mamayı içmiyor istersen Mamamil denemeni de öneririm benim kızım da öyle aptamil içmişti tat bakımından ona yakın diye son zamanlarında 1 yaş sonrası mamamile geçtik bu olaylar olunca toplatılma falan

Sıcak konusunda da kızı erkeği yok öalesef kimi çocuk sıcağı hiç sevmiyor benim kızım sıcağa asla gelemez serin olcak bende öyleyim o da öyle mesela

O konak şeylerine sen kremlerin yanı sıra banyo öncesi yarım saat hakiki zeytinyağı kullan bedeninde de varsa en azından yayılımı azalır hem de yağ onları yumuşatır. Banyo sonrası da vücudu için bebek yağı kullanıp günlük üstünğ değiştirebilirsin

Kiloya da takılma sağlığı yerindeyse olabilir doğum kilosu önemli ama kimi çocuk ayda 1 alır kimi ayda 500 gr alır ona takılma yani sen elinden geleni yap biraz da metabolizma ve genetik ile ilgili senin kilo alımların yanda eşin öyleyse sorun etme hiç

Bende gurbette büyütüyorum ailemden uzakta kaynanamlar asla bir gün ne yardım ettiler ne de yemek yapıp getirdiler. Hastalığımız da sağlığımızı da biz atlattık o yüzden canını sıkma en azından bebeğinin güçlü bir annesi var Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez :white_heart: sen kendine iyi bak bebeğin zaten iyi olur düzen zamanla oturuyor şu süreç tam kriz anı atak dönemi inşallah güzelce atlatırsınız

Bir de youtube de videoları var osman gönülal iyi bir doktor bende onu izlerdim kafama bişey takılırsa bakabilirsin

Çok ama çok teşekkür ederim bende gurbetteydim hamilelik sürecimde bir kez olsun kayınvalidem yanıma gelmedi doğum sürecinde de ben bakamam dedi yüzüme Kayınpederimin sağlığını bahane etti eşim anlayışlıydı en azından Kendi ailemin yanına geldim ama eşim gittikten sonraki süreçte inşallah daha iyi olucak Her şey için çok teşekkür ediyorum :cherry_blossom::folded_hands:t3:

Rica ederim ne demek bende onu deneyimledim ve cidden hatta doğumdan çıktım ki çok zor bir süreç oldu benim için 1 ay annem şehir dışından gelip baktı yanı başımda kaynana olmasına rağmen eşim benimde şükür bakar eder ama işte hatta doğumdan çıktım işte kızımın 2 3. Ayları dedim ben yemek yapmayı mı unuttum güzel de yaparım elim becerikli :rofl::rofl: ne günlerdi yani

Zamanla her şey oturur önemli olan bebekle çok temas kur sen mama dahi içse eğlendir oyna anlamaz falan diye hiç düşünme çok iyi anlıyorlar hissediyorlar mama meselesine de takılma biberon değişikliği yapabilirsin belki ondan da olabilir Allah yardımcın olsun güzelce büyüt bebeğini inşallah

Kendi göbeğini kendin kesince çoğu şeyi başarıyorsun ben yaptım diyosun bir şey yapsalardı kaynanamlar eminim biz yaptık diyeceklerdi o fırsatı Allah verdirmesin

Çok teşekkür ederm yok zaten yüzüme karşı bakamayacağını söyledi eşimde buna kızdığı için beni annemlerin yanına memleketime getirdi kendi öyle gitti göreve Şimdi çocuk büyüdü herkes ne zaman geliyorsun , sevme derdinde Buna da şükür dediğin gibi iyiki fırsat vermedi yaptım ettim demelerine Vallahi sen yemek yapmayı unutmuşsun ben ayağı kalkamıyorum sadece kucağımda onunla uğraşıyorum 1 ay sonra eşim gelecek geçeceğiz Antep’e hem yemek hem ev işleri o zaman bana bir deneyim olacak şimdi Allah razı olsun annemden hiçbir iş bırakmıyor bana yavaş yavaş ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum gidince afallamayayım diye Çok teşekkür ederm tekrardan canım çk sağ ol