Kızlar alerji ile ilgili bilgi verirmisiniz

Kızlar alerji doktoruna götürcem ogluşu şimdi tahlil yapilcak mesela ek gıdaya başladığımda verdik ilk yoğurdu üzerinde 10 gün geçti bunun alerji yapıp yapmadığı çıkar mı kandan bakilacakmis ilk doktor gerek görürse diğer türlü bakacak mis

Testlerde çıkmıyor bazen. Doktorlar şikayet üzerine teşhis koyuyolar. İki kere kan testi verdik negatif çıkdı deri destinde sadece yumurta çıkmışdı 9 aylık olunca deneme yanılma yöntemiyle süt ürünlerini diyetini açtı doktorumuz yumurta verince tekrar şikeyitler devam ediyor ama. Uzun ve meşakkatli bir süreç allah yardımcınız olsun

Hadi ya bnde dedim çıkıyordur hemen zormuş cidden o zaman bende yoğurt yada yumurta sarisindan suphelendim

Bebeklerde 1 yaşına kadar yapılan testlerin sonuçları %100 doğru sonuç vermiyor. Test sonucu pozitif ise evet alerjisi var kabul ediliyor. Negatif ise alerjisi yoktur denilemiyor. Hangi besine alerjisi olduğu en az 3 hafta yapılan sıkı diyet sonrası , 10 gün sırayla diyet ürünlerini açarak belirlenmeye çalışılıyor. Tabi çoklu gıda alerjisi var ise durum daha da karışıyor. Alerji ihtimaline karşılık da alerjik besinler ( yoğurt, yumurta vb. ) ek gıda döneminde en son verilen besinler oluyor. Bizim de alerji ihtimalimiz vardı. Ama şikayetlerimiz bittiği için doktor tamamen yok demeyelim, dikkatli gidelim dedi. Şu an ek gıda başlangıcındayız. Listede yoğurt ve yumurta en son sırada.

Ben verdim göğsünde döküntü oldu avucumun içi kadar bı doktor önü ıslak kaldığı için olmuştur dedi salyasi akıyor ya… Diğeri egzama dedi alerjik bebek dedi bizde ek gıdanın başındayız tadim olarak yoğurt verdim ilk sonra sebze ile devam ettim arada meyve verdim en son yumurta sarısı verdim çok huysuzlandi gazlandi kafayı geri atmalar yay gibi şekil alıyordu ağlama krizi felan binkac gundur vermiyorum hiç birşey biraz sakinledi inşallah anlaşılır tadımı bıraktım üzülüyorum dedim test yapalım ne olduğunu anlayalım tabi cikarsa yoksa acı çekiyor zaten iştahlı değil ilgisi de yok ek gıdaya tadimlari mama kaşığı ucuyla bakıyor devamı Yok ağız kilit ve yarın 6 aylık olacak

Ek gıdadan önce vücudunda döküntü yok ise egzema olma ihtimalini vermiyorum. Tabi tıbbi olarak doktor teşhisini daha net koyar. Bir de ek gıda döneminde alerji ihtimaline karşılık 3 gün kuralı ile ilerleniyor. Belki bilginiz vardır. 3 gün tek besin şeklinde ilerlerseniz neye alerjisi olduğunu daha net anlayabilirsiniz. İlk sebze ile başlamalısınız. Bizim doktorumuz listeye henüz meyveyi eklemedi. En son meyve ekleyeceğiz dedi. Alerji testi olarak da kan ve deri testi yapılıyor.

Ya sebzeyi sevmedik mecbur tadım olsun diye armut elma verdim onuda bayılarak yemedi zaten.. listemiz yokda kabaca anlattı doktorumuz bizimde… Salı günü gideceğiz bakalım neler olacak deriden yapılan çok aciticimi acaba

Bizim kandan yapıldı. Ama bildiğim kadarıyla deriden yapilanda hiç acı olmuyor. Alerji polikliniğinde çok çocuklara yapılıp odadan çıktıklarını gördüm. Hiç ağlayan yoktu. Kan vermek daha zor.

Demi bakalım bizimki nasıl gecicek cnm tşk ederim

Deri testinde tek zorlandığım 15 dk yüz üstü sabit yatırmakdı. Sırtından bakıldı kızımın acı yokdu saten solüsyon ve gıda maddesini sürüyorlar herhangi bir tepkime olursa alerjisi var deniyor umarım bi sıkıntısı çıkmaz :face_blowing_a_kiss:

Hadi ya yatma işi sikintiymis canım aminn inşallah canım :palms_up_together:

Kızlar alerji nasıl anlasiliyor

Canım vücudunda döküntü oldu biziim yarın gideceğim alerji testine bakalım ne diycek aşırı huysuz huzursuz ağlama krizi gazlanma yaşadık