Kızlar bakarmısınız :)

Merhaba :sparkling_heart:kızlar bebeğim 4ay 1 günlük 5900 gramdı kilosu ama kim görse çok zayıf diyor sadece anne sütü alıyor yetmiyor mu bilmiyorum ilk tecrubem anlamıyorum da memlekete geldm bir haftadır gören herkes çok zayıf 2 aylık bebek gibi duruyo falan dediler çok kötü hisetm ek gıda için erkenmi veya mamamı versem pazartesi Doktor’a gdcm de bakalım

Kaç kilo doğdu acaba? Çişli bez sayısı az ise mama vermek gerekebilir. Ek gıdaya geçseniz bile şu an sadece tadımlık vermeniz gerekiyor kilo almasına katkısı olmaz pek.

bebek doymuyor olsa ağlar uyumaz vs bir şekilde belli ederdi sanırım ama doktora gideceksiniz zaten doktorunuz ne diyorsa ona göre hareket edersiniz çevreye de çok takılmayın bence stres yapmayın.4 ay erken zaten anne sütü de alıyormuş doktor yonlendirir sizi çevreye göre hareket etmeyin umursamayin

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün. Doğum kilosuna göre ay persentil tablosu var iyi yada kötü diye doktor der . Ek gıda için çok erken . Ek gıda için ilk şart çocuğun oturma olayını kazanması lazım . Ve Ek gıda alsa bile belki bünyesi metabolizması hızlı olacak yine pek kilo almayacak çocuğunuz sağlıklıysa şükür edelim ve başkalarına kulaklarınızı tıkayın. Her bebeğin süreci kendine özel

3770 gram doğdu ve şuan 5900 gram canım bu ay biraz huysuz diğer aylara gore 4.ay atağı dediler ama açken de ağlar e ben nasıl anlıcam bezde günde 3 4 defa anca oda en fazla

Evet canım haklısın gerçekten geldiğmden beri çok kötü hissediyorm yok çok zayıf falan filan iyice kötü oldum 4.ay kontrollüne götürcem doktora sorucam bakalım artik :white_heart:

Amin allah razı olsun evet bende hep sağlikli olsun yeter kafasındaydm son bi kaç gündür baya taktım hani ama sağlık ocağındaki hemşireye sordm iyi dedi anne sütü tek alıyor sonuçta bilmiyorum ama ilk doğduğu kilosu 3770 gramdı

Aynn canım tşkr ederim iyi hisetirdi yorumun Rabbim salihlerden eylesin inşallah evlatlarımızı sağlıkla büyüsünler :sparkling_heart:

O zaman mama gerekebilir, beni yanlış anlamayın gerçekten kendim de yaşadığım için söylüyorum. Benim sütüm azdı kızım yarım saatte bir emdiği halde öyle fazla kilo aldıracak kadar çoğalmadı. 2.390 doğdu kızım, hiç uyumuyordu ben sanırım 3 günlükken filan mama vermeye başladım göğüs uçlarım yara olmuştu emziremiyordum artık. İlk 2 ay mama sayesinde çok güzel kilo aldı fotoğralara bakıyorum o kadar tombikmiş ki. Sonra ben illa benim sütüm yeter ben mama vermek istemiyorum diye mama vermeyi bıraktım bol bol emzirirsem sütüm artar dedim 2 ay boyunca sadece emzirdim mama vermedim verdiysem de çok azalttım. Sütümğ sabah fazlayken sağardım akşam kızıma yetmediğinde onu içirirdim gayet yeterli diye düşünmüştüm. Ama ilk 2 ay mama içerken kızım 2 kilo almıştı, sadece emzirmeye başladığımda kilo alımı düştü git gide. Sonra da tekrar mama vermek istediğimde kızım kabul etmedi. İçmek istemedi, sütüm de iyice azaldı ve kilo alımı çok yavaşladı. Ek gıdaya güvendim ama çok iştahsızdı ne yemeği kabul etti ne mamayı sadece emdi. 7-8 aylıkken filan neredeyee hiç kilo almadı. Ondan sonraki aylarda da artık kilo alsa bile hep çok az aldığı için kilosu alt sınırlara düştü. Şimdi nispeten daha iyi yiyor olsa bile bir türlü toparlayamıyoruz yani kilosunu. O yüzden dedim mama gerekliyse doktorun da söyler zaten, gerekliyse mutlaka içir alt sınırlara düşmesin. Bana kalırsa da kilosu iyi, ama bebeğin uyumuyorsa sürekli emmek istiyorsa doymuyor olabilir.

Benim bildigim ilk 6 aya kadar ayda 1 er kilo alması iyi diye biliyorum 5 6 aylarından sonra hareketleri arttığı için biraz daha 1 kilidan az alıyorlar aylık tabi ki her bebek kendine özeldir ,hepten kilo almamış değil azar azar almış yinede aslında bez sayısı az evet o yüzden yine doktorunuza danışın o sizi aydınlatır ama asla halka bakmayın onlar kilolu görse bebeginizi cok kilo almış diycek yani hep soyliycek biseyleri olucak.Bebeginiz sağlıklıysa kilosunu dert edinmeyin ek gıda kilo aldırır diye düşünmeyin ek gıda sadece yemek yemeği öğrendikleri bi evre minik minik yedikleri orda oyle aman aman bi kilo alımı olmaz ilk etaplarda ta ki belki yaşına kadar da ,tadım yapıp çiğnemeyi öğrendiği bi evre doktorunuz sizi yönlendiriicektir

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah :folded_hands:t2: Bebeğiniz aslında çok da zayıf değil. Persentilde alt sınırda kalmazsa fazlasına da gerek yok zaten sağlıklı olması en önemli şey.
Siz yine de kontrolde doktorunuza sorun en doğru cevabı bir uzman verecektir. Eğer ki kilosunu eksik görürse kendisi söyler. Gerekirse mamaya başlarsınız.
Ek gıda için daha erken 6. ayını bekleyin ama ek gıdayı hemen kendini besleyecek büyütecek kadar yemez sadece tadım yapacak çiğnemeyi yutmayı öğrenecek tatları òğrenecek.
Toplumumuzun genel özelliği bu maalesef her konuda bilgi sahibi gibi davranıp eleştiri yapmak. Siz onları değil bebeğinizi ve doktorunuzu dinleyin :smiling_face_with_three_hearts:

Evet canım öyle tabi şimdiye kadar hiç böyle takıntım yoktu bana normal geliyodu ama son 1 haftdır okdr dilendirdlrki çok stres yaptım daha çok sütüm kesildi napıcam diye oturup düşündüm sağlık ocahıda iyi dedi bana bakalım uzman da baksn ona göre bir yol çizerim her şeyden önce sağlikli olsun başsa bi’şey istemem tşkr ederim :white_heart:

Evet evet sağlıklı olsunlar da, hiç kafanıza talmayın sağlıkla büyüsün bebişiniz :smiling_face_with_three_hearts::cherry_blossom:

Amin Allah razı olsun inşallah evet öyle malesef bende bunun farkındayım hep böyleler ama insanın elinde olmuyo bazen heleki söz konusu evlatlarımızsa bakalım artık seninde dediğin gibi güzel düşüncn için tşk ederim​:cherry_blossom:

Millet konusmak için var , ağzı olan konuşuyor , ne konustgunun önemi yok zaten

Hiç kimse demiyor kadın emziriyor , kırılır mı incinir mi sütü etkilenir mi diye .

Bence genetik faktör çok önemli , sutun yaramamasi gibi durum olamaz , öyle olsa sade anne sütü ile beslenen bebeler ölür . Allah muhafaza .

Yerinizde olsam sana kim bunları diyor ise onlardan uzaklasirim, sütün gelişini etkileyen en önemli faktörlerden biri de stres. Hayatından azaltirsan o kişileri belki kendi tabirleri ile sütün yaramiyormus yaa, bu sefer yarar belki .

Evet tabikide öyle hani bende hep zayıfmısım hala zayıfım eşimde öyle yapılı biri dehil bunlarıda geçtim sağlıklı olsunda aman aman bi kiloda olmasn ben ankarada yaşıyorm orda tek basıma bakıyorum ilk tecrübem bana herşey normaldi bayram için kaynanm gilere geldim ucaktan iner inmez bu gidikce küçülmuş dedi doğdğnda daha iyiydi aynn dedm doğdunda 10.kiloydu şuan 6 kiloya düştü sonra yine umursamadm bu sefer gelen misafirlerde aynı şekil dynce acaba sütümü yaramıyo yetmiyormu nerde hata yaptm diye sorgulmaya başladm

Allah bağışlasın inşallah sana evet canım yeterki sağlıklı olsunlarda fazla kilo okdrda önemli değil bende takmicam bu sefer kimseyi 4 aylık bebek yani sonuçta ne beklylr hemen