4 bucuk aylık buyudukce gece beslenme sıklığı azaldı. Babasi 12 gibi besliyor bazen 7 ye kadar uyuyor bazen 5 gibi kalkip besleniyor. Huzursuzsa 3 gibi de memeye gelmek istiyor. Sizin kac aylik?
Nasıl uyutuyorsun sallayarak mi
Aslında özellikle yapmadım ilk zamanlarda o saatlerde uyudugunda ben de yatıyordum dinleneyim diye o dönem galiba uyanırsa yedi geri uyudu ama maşallah deyim çünkü dün gece 2 de uyandı gayet mutlu enerjik 4bucukta uyutabildim
keşif zamanı tam 3 aylık sesler çıkarıyor gülüyor garip garip hareketler gece yarisu
Ayy maşallah biz 3 aylığız ortalama 3-3,5 saatte bir uyanıyordu ama bu ara bazen 4,5 saati buluyor uyandirmamamaya çalışıyorum kendimi tutabilirsem ![]()
![]()
Gunduz uykusunu kucagimda salınımlı yürüyerek uyuyor, gece uykusu besigine yatiriyorum ve burnunu yuzunu seviyorum. Beslenme icin kalktiginda besigine koyunca kendi uyuyor.
İşte erken yatarsa gece enerjik uyanırsa oda var eskiden öyle idik bizde gecde yatsa gece 2 saat uyanık olurdu
derdim oğlum sen bebeksin uyu ne işin var şimdi 2 buçuk ayligiz
Anladım maşallah diyelim
3 aylikken bizimde öyleydi zamanla aralari açılıyor uyanmalarin. Ben hic dokunmadim, uyandirmadim. Sadece babası 12 beslemesini o uyanmasa bile yapiyor ki zamansiz bolunmesin uykusu diye.
Çok riskli gerçekten çünkü hiç yapmazdı dün akşama kadar
mesela saat 19.00 gibi uyudu biraz önce yatağa aldım karnını doyurdum 2,5 gibi babası gelir beşiğe koyarken bidaha beslerim sabah 6-7 gibi uyanmış olur
İçimi rahatlattin valla teşekkür ederim
böyle gider inşallah huzurlari hiç bozulmasın bebislerin. Sizin 4. Ay atağı falan ne zaman başladı nasıl geçiyor nasıl basediyorsunuz
Anladım canım
2 buçuk aylık bebegın uyku rutini olmaz . Bebeklerde uyku duzenı 4. Aydan itıbaren duzene gırer .
Çünkü günü gününü tutmaz bu aylarda , mesela benım bebegım 3 aylık daha bı ara 5 den sonra uyumuyordu kesık kesık uyuyordu . Gece 11 den sonra gece uykusuna gecıyordu . Son 1-2 haftadır 9 dan sonra gece uykusuna gecıyo… gece 3 de 6 da kalkıp emzırıyordum sabahta 8.30 da fılan uyanıyordu . Ama 2 gündür 11-12 olmadan gece uykusuna gecmıyo . Yanı kısacası suan da uyku rutını olusturamazsınız 4. Ayda duzen oturtabılırsınız . Yıne de elınızden geldıgınce 9 itıbarıyle gece uyku duzenını oluşturmaya çalışın ![]()
Kolik bebeğim var benimde 11 12ye kadar evin içinde savaş var be yaptımsa olmadı bizde 85günlüğüz . Gece uyudu mu 4/5gibi yiyip uyuyor 7/8gibi kalkıyor . Gündüzleridr max yarım saat elini bırak git hemen açıyor. Gelişimi falan iyi doktora sormak hiç aklıma grlmedi
Amin, insallah. Hafif geciriyoruz atağı. Ben boyle aportta bekledim atagi gozum korkmustu ama halihazirda duzeni olduğu için ufak tefek etkilenmeler oldu. 1 2 gun gece beslenmeden sonra uyumak istemedi ayagimda sallayinca uyudu. Bu ara son gunduz uykusunda yaninda yatmami istiyor, uyanıp beni goremeyince ağlıyor. Duzeni oturunca buyudukce daha kolaylasiyor. Ben ilk 2 bucuk ay inanilmaz yoruldum ama asla duzenini degistirmedim. Bakalim 5. Ay gunesli ay diyorlar nasil gececek onumuzdeki ay.![]()
Güzel güzel geçsin inşallah cekmissin ilk zamanlarda artık rahats ermenin zamani inşallah biz de öyle güzel güzel atlatırız
sağlıkla huzurla kahkahalarla buyusunler inşallah
Yaaa teşekkür ederim bilginiz için
Benimde sormak gelmedi ama 4. Aydan sonra diyorlar bakalım sorcam bnde
Kızlar bebeğinizi saat 9 gibi yatırdığınızda nasıl birdaha uyanmıyor benim bebeğim şimdi uyuyor mesela fakat birazdan uyanır ve yaklaşık 2-3 saat uyanık kalır gece 1-2 yi bulur uykusu nasıl başarıyorsunuz bunu![]()
Benim bebeğimde tam olarak böyle ![]()
Benim ki de aynı böyle