13 aylik kizim var bu aralar asiri kendine vuruyor kendini tokatliyor kafasini vuruyor surekli kendine vuruyor isteidigi bisey olmadiginda yada sinirlendiginde bu durum normalmi
Sinirlendiğim zaman benimki de yerde emeklediğinde yani yürümüyor da çenesini sert sert yere vuruyor. Öyle olduğu zaman kızıyorum biraz duraksoyor tekrar yapıyor aynı döngü yani benim kızım da 1 yaş 1 aylık hemen hemen benzer dönemler. Bence normaldir yani duyguları keşfetme aşamasındalar sizde öyle yapınca kızın yapma annecim hayır falan diye kafanızı sallayın benimki ben öyle yaptığım için kızınca kafasını kendi sallıyor alışır zamanla sorun olmaz
Bnde oyle yapiyorum ama kıyamiyorum cani qciyor yarin sirf bunun icin gidicem hast bakım
Yani sanmam bir şey olsun inşallah da yoktur ama biraz deneyimleyerek doğru hisleri öğrenecekler biz nasıl öğretirsen ona göre şekillenecek bir durum
14 aylik benim oglum da oyle kızınca kendinize yere atıp yatiyor yada kafasına vuruyor bazen hele inatlasirsam daha çok yapiyor bence gelişimsel birsey zamanla unutucaktir
Takip ettiğim doktor normal demişti evet başlarına vurmalarina benim kızda 13 ayda yapardı, su an 14 aylık bazen az da olsa yine yapıyor ,siz dikkatini farklı biseye cekin amin yaptırın ellerini başına degdirerek ya da o zamanla azalır muhtemelen duygu ifade biçimlerinden biri de bu olsa gerek
Görmezden gel canım bizimkide öyle yapıyor
Benim kızımdahem benim hem kendi saçlarını yoluyor.
Aaaa seni hatırladım mucize annede aynı zamanlarda hamileydi hatta hafta olarak sen benden öndeydin ama ben 38+2de doğum yaptığım için daha erken ayrılmıştım aranızdan sonra yoğunluktan giremedim oraya
Kafayı yere vurma duvara vurma bizde de var altı aydır devam ediyor hemde cok sert vuruyor. Kızınca daha kotu tepki veriyor inadına vuruyor . Cok uzuluyorum ama bi caresini bulamadım..
Doğrudur siz deyince bende sizi hatırladım
benim doğum da 39 +2 de oldu aralarında 1 hafta var yani bebişlerin
23ocakta mı doğdu bebeğiniz benim kızım 16 ocak doğumlu
19 ocak doğumlu benim kızım da
Maşallah yakın doğum yapmışız
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah ![]()