Kızlar cok kötüyüm

Merhaba kızlar bu gece lüzumsuz nişey oldu eşim cok sarhostu telefonumu kurcalamak istedi bende görmek istemediği bişey var diye saklamak istedim görmemesini sagladım ugrasdım o an cocugum üzerine yemin istedi an boşluğuna geldi ağzımdan kacdı yoksa sonu cok kötü bitecekti belki beni dövecek belkide beni öldürecek Di sarhostu cünkü ben bu tövbemi nasıl bozabilirm cok korkuyorum

Allah kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutar. Bunun da kefareti, ailenize yedirdiğinizin (kalite bakımından) orta hallisinden on fakire yedirmek yahut onları giydirmek yahut da bir köle azat etmektir. Bunları bulamayan üç gün oruç tutmalıdır. Yemin ettiğiniz takdirde yeminlerinizin kefareti işte budur. Yeminlerinizi koruyun. Allah size âyetlerini açıklıyor; umulur ki şükredersiniz." (Mâide, 5/89)

Ayeti bulup atmak istedim. Zorla alınan yemin kasıtsızdır geçersiz hükmündedir ancak yine de kefaret vermeniz lazım maddi olarak imkan varsa 10 fakire yedirmek ücreti olabilir veya 3 gün ard arda oruç tutmak olur . Eğer eşiniz de öyle biri ise sizin oruç tutmanız anlar siz o işteyken olduğu bir vakit denk getirip 3 gün oruç tutmanız daha iyi

@AybikeKrp kardeşimiz cevabı verdi doğru ama burda bir ince ayrıntı fark ettim eşinizden sakladıgınız şey cocugun üzerine nasıl bir yemin olabılır ki yeminin kefaretinden önce samimi bir tövbe gerekir af dilenmeli ALLAHTAN yani eşler arasında bu denli gizli şeyler ALLAH muhafaza cok farklı şeylere yol acabilir evet sizi anlıyorum bianlik korkuyla demisiniz ama bukadqr korkucak gızli şey sizi ölüme veya dayağa götürücek kötü bir durum ise neden boyle bişi yapıyorsunuz yanlış anlamayın sızı yargılqmak degıl nıyetım ama boyle şeyler cok tehlikeli ve yemin üzerine gelirsek 3 buyuk yemin etmediğiniz sürece kefaret sayılmaz valahı bılahı tılahı asıl buyuk yeminler bunlar cocuk üzerine edilen yemin yemin olarak sayılmıyor çoğu alime göre ama kaza belanın önüne geçmek için cocuğa bişi olmamak adına bir sadaka çıkarın 300 tl 500 tl olur veya gücünüz ne kqdar madiyete yetiyorsa dua edin ALLAHTAN kaza bela önüne geçsin die tövbe dileyin

Ben kısasını dedim doğru sizin de dediğiniz :smiling_face: aile içi olay biraz zaten içki ayrı saçma günah bir olay böyle telefon kurcalamak koca insanlar için ayrı bişey ondan irdelemedim ondan böyle yazdım ama en kesin yolu kefaret durum karmaşık çünkü

Haklısınız :rose::smiling_face_with_three_hearts:

Cok haklısınız sadece onun istediği bi arkadaşımla konusdum bukadar peki gücüm cok yok çalışmıyorum zannedersem borclada filtre verilmez dediğiniz gibi 300 500 tl bi fakire erzak bile alsam yeminim bozulursa

Dediğim gibi 3 büyük yemin etmediğiniz taktirde yemin sayılmıyor kefarete gerekmıyor ama siz cocugunuz için ona bela gelmesin dıe nıyet etmelisiniz kaza belanın önüne geçsin die ve bol bol tövbe etmelisiniz Allah mufaza eşler arasında gizlilik doğtu değildir ben olsam hem gucumun yetiği kadqr para hemde oruc tutarım bebegıme bişi olmasın dıe kendıme bu cezayı hak bilirim bıdahada ders olsun bana die ALLAH bebeğinizi korusun