Kızlar ek gıda da çiğneme alışkanlığı

Oy maşallah sana kuzum bizimkide böyle yesin amin :palms_up_together:

1 Beğeni

Ya korku normal çünkü öğürüyor ve boğuluyor sanıyoruz ama boğazına takılan biseyi bu şekilde çıkarıyorlar . Tabiki ben de korkuyodum ama şey mesela boğazına bişey takılınca nefes alıyorsa ve çıkarmaya çalışıyor oksuruyorsa çok müdahale etmiyorum başta ocikariyor genelde kendisi . Bir iki oksurdu zorlanirsa müdahale ediyorum . Gerçi ben çocuğa bişey verirken herkes korkuyor

2 Beğeni

Masallah suphanallah afiyet olsun miniğe :smiling_face_with_three_hearts:kaç aylık peki dişi var mı?

Bende bugun ilk defa tatlı patates ile blw yaptırdım​:face_holding_back_tears: bir iki öğürdü o da biraz büyük parca kopardıgı icin sonra cıkarabildi cok sukur. Öğürdüğünde mudahale etmeyin denildiği icin bekledim. Cok sukur bin sukur basardı oglusum cok mutlu oldum​:hugs:Yanımda eşim de vardı tabi tek basımayken denemek istemedim cunku.. Bundan sonra her gün bir besini blw yaptırmak istiyorum ins. Şuan 8 ay 25 günlük. Daha yeni dört gün arayla ön iki dişi cıktı masallah o yüzden daha da bi cesaret geldi. Sebzeleri denedikten sonra meyvede veririm ins.
Bugun ayrıca kendimize pankek yapmıstım ona da tuz atmadan bir tane yaptım. Elimle minik minik kopartıp pekmeze batırıp verdim onu da yedi cok sukur. Yumurtayı yine haslayıp elle bolerek yediriyorum veya omlet yapıp yediriyorum. Aksam yemeklerinde biraz taneliye alıstırmam lazım.

Taze fasulye yapmadım henuz hiç taze fasulye yedirdiniz mi nasıl yedireyim ilk olarak? Bir ara hasladım baktım kabukları agzıma geliyor güvenip veremedim..

Ben altıncı ayda vermeye basladım once öğürdü yemedi o yuzden blend ettim corbanın içinde hiç agzına gelmedi hiç degilse vitaminini alsın dedim. Sonradan yavas yavas taneli bıraktım içinde cok minik ama. Kıymayı da ayrı bir tencere de haşlayıp blend ediyorum.o sekilde sonradan yemege katıyorum. Gecen gün acelem vardı komple blend ettim. Birde benim oglun kuzu kıymanın tadını pek sevmiyor sanırım bana cekmiş:face_with_hand_over_mouth:corbanın içine kemik suyu sogan vs de atınca yogun tadını alıyor o sekilde seviyor. Tavsiye ederim.

Bayramdan öncede semizotu denedim onda da otlar agzına geldiği için ilk önce öğürdü yemedi hepsini blend etmek zorunda kaldım. İkinci yapısımda bir iki öğürdü ama yiyebildi içinde bir yemek kasıgı da pirinç atmıstım.

Ben de blend edip vereyim dedim blender bozuldu çektiğim çorbaya pas gibi bir şey aktı :woman_facepalming:t2:o kadar hazırladığım çorba da çöpe gitti. Bidaha çekemiyorum şimdi o yüzden. Süzgeçten geçiriyorum çoğu şeyi de, meyveleri filan. Ben de eline meyve veriyorum ondan korkmuyorum da kıymaya bir türlü çare bulamadım

Çok öksürürse beline mi vuruyorsunuz

Oy maşallah size de :hugs: 8 ay 15 günlük benim kızım . Da benim rahatligimdan biraz ilk dönem çok korkup abartiyorum Max 1 hafta sonra kendime buz kucukken neleri nasıl yedik diyorum tabi tamamen boşlamadan gozetim altında çok zorlanmadigi sürece müdahale etmeden devam, taze fasulye ben de denemek istiyorum zaten kıyarak yapıyorum bir iki ezerim muhtemelen çatalla baktım severse minik minik koyarım önüne pıtı pıtı yemeye çalışır zaten karnı doysun demiyorum denesin :hugs: ve diş daha yeni patlıyor inanılmaz yavaş büyüyor sanırım diş :rofl: 1 haftadır daha yeni görünüyor minnacık bişey :rofl: ama bebekler damaklariyla güzel eziyorlar bayağı kuvvetli sert bişey olmadığı sürece hallediyorlar, bu sabah da kuru kayisi dilimleyip verdim yedi valla hep suda bekletiyordum bu sabah doğradım koydum önüne bı ağzına bi yere :rofl:

1 Beğeni

Yüzü yere bakacak şekilde tutup pat pat yapıyorum belinden sırtına doğru sonra bakıyorum gözler falan kızarmış ağzından salyalar akmış suratıma sırıtıyor :rofl::heart_eyes: şap diye öpüyorum önce :heart_eyes: sonra oturtuyorum geri, valla garip çocuk büyütmek her çocuk bambaşka analık delilik resmen :rofl: zor yetişmek

1 Beğeni

Aminn valla hiç iştahsız çocuk olmasın inşallah, içim gidiyor azcik bişey olsa yemese . Siz de com perhiz yaptırmayın minik minik herşeyden yesin allerjik durumu yoksa

Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama bende bebeğime kuzu kıyma veriyorum. İlk ek gıdaya geçtiğinde kuzu kıymayı çorbasına atıp blend yapıyordum şimdi suda pişmiş köfte yapıyorum yiyor.

Smothie varsa onunlada blend edebilirsin ben bu aralar karışık meyve suyu falan hazırlıyorum smothie ile

Biraz geç kalmışsınız sanki ya.. bir an evvel başlatın daha sonra daha çok sıkıntı yaşarsınız

7 buçul aylık kızım. İnşallah bizimki de sever en yakın zamanda :face_with_hand_over_mouth: benim de öyle bir blender almam lazım tam isimlerini hatırlamıyorum ama smoothie için olanlar gayet mantıklı gerçekten bebekler için

Temudan almistim gecen bayagi iyi
Hamura varana kadar yapiyo hemen sipsak

Kesinliklie çok zor çok güzel başka tarifi yok

Simdi gorsel uzrinden godeyim . Burda kieim 6ay 13 gunluk ikisini de ayni gun vermistim ..tel sehriyeyi sevmedi ne yaptoysam yemedi bende kendi yaptigim meyve puresini vermitim pure doyorum da ben pure gibi yapmiyorum catala ezdim hep . Yutma refklesi gelisin diye . 5,5 aylikda basladim ve baya ose uardi . Cok nadir pureli veriyom onu da corbalari veriyom corbayi da bilsin diye . Erken ayda baslarsaniz bence bebek acisindan daha avantajlı olur 9 aya kadar çiğneme refleksi gelismese biraz sıkıntı olur en cok da 9 aya kadar pure vermek bebegi ilerde cok zorlayacaktir burda bir kac yorumda okumustum pureye devam ediyorum diye onlara onerim cok az blnd etsinler ne pureli nede puresiz ortasi olsun . Ilk baş oğurme refleksleri olur ben aldirs etmedim . Gizel de ilerliyoruz bence .

Habisim sehriyeyi fazla degilde sulu sekilde kasikda binkactane olacak sekilde ver ozaman kolay yiyo boyle fazla taneli olunca cikarir yiyemedigi icin yavs yavas cogaltirsin ama illa kasikda corbanin suyuda olsun kuru gibi geldigi icin cikariyodur

1 Beğeni

Yok kiz ben orda her turlu denedim . Sevmiyor galiba sulu da verdim hata sadece suyundan bile verdim yine yemedi .:joy:pirinc corbasini da yemiyor bende cok zorlamak istemedim . Mesla eristeyi yiyor . Bugun biraz da pilav verdim onu da yarim yamalak yedi .

Sevmeyince ya yemiyor yada ağzindan cikartiyor cok zorlayinca agliyir .:joy:

Videoda oyle gorunce dedim fazla diyemi yemiyo.ozaman sevmiyo demekki bacim sebzeli tavuk sulu falan da yap dene bi ara

1 Beğeni