Kızlar ek gıda da çiğneme alışkanlığı

Kızlar ne zaman öğrendi sizin bebişler şuan 8 aylık olcaz çatalla ezip veriyorum az az ama halen daha az kaba gidince ağzına oğürüyor bazen kusuyor nasıl alışacak bu bebe … Erken mi daha dersiniz alttan 2 diş var koparma huyuda var artık tehlikeliyiz en basiti suzgecinden çıkan meyvede bile öğürebiliyor

Ben 7 aylikken vermistim yumusak olan şeyleri disi de yoktu oyle oyle ogrettim ama ilk ek gidaya başladıgim da da yumusak olan şeyleri alissin diye veriyordum ara ara

6.5 aylikken cignemeyi öğrenmişti. Ilk 15 gunden sonra iri ve yumusak parcalar birakiyordum. Ogurme refleksi bebeklerin dillerinde ve büyüdükçe bogazlarina dogru geriliyor. Ogurmesine cok takılmadım bu süreçte.

Ya biraz diri bırakıyorum bende alışsın diye ama çok iyi gitmiyoruz

Ya kusunca üzülüyorum bnde havuç pişince ne kadar sert olabilir ki mesela çatalla ezip veriyorum bakıyorum onda bile oğürüyor daha büyük parçalar zaten eziyet alışıriz inşallah ya

Ah anne yuregi iste, üzülmeyin ic gudusel olarak kendini koruyor o yuzden öğürüp kusuyor. Birde ben direk yan tarafina koyuyordum lokmalari sonra karşısında cigneme yutma yapıyordum. Taklit ediyordu oğlum.:blush:

Alışır zamanla eline ekmek ver yumuşak yerinden onu isirarak yemeyi öğrensin, salatalık kes onu dörde böl ver onlarla oyalana oyalana öğrenir. Meyvelerden muz da aynı şekilde

7 ay8 gunluk kizim ek gidaya pureyle basladim bende. İlk corbalarina tel sehriye koyarak basladim yutmasida kolay olur diye simdi pirincli yapiyorum cigneyip yutuyo dun az sulu bulgur pilavi yedirdim yaninda kesin yogurt oluyo ama hem yutmayi kolaylastirsin diye bazen agzinda biriktirebiliuo hemen yutmuyo

8 ay 26 günlük hâlâ bnm ki de pütürlü yiyemiyor öğürüyo kusuyor blend etmek zorunda kalıyorum annem o şkl yemiyorsa zorlama dedi büyüsün ztn öğrenir öyle kalmaz dedi bzm ki ekmek pankek pilav kahvaltılık hiçbir şey yemiyor mecbur meyveli muhallebiler çorbalar vs veriyorum

Merhaba, ben henuz salatalık muz veremedim büyük lokma koparır bogazında kalır diye endise ediyorum. Nasıl yapacagız siz bu konuda cok cesaretlisiniz masallah
Zeytin veriyor musunuz zeytin nasıl verilebilir mesela? Ben gıdayı dilimle damağımda eziyorum eger ezilmiyorsa o besini vermiyorum.

Bu arada bizde 8 ay 23 günlüğüz genelde corba meyve püresi veriyorum. Corbalarda sehriye vs katıyorum. Daha ileri gidemedik. Öğürdüğü zaman cok panik oluyorum

Aslinda hic de cesaretli degildim terzi kendi söküğünü dikemiyor ama kendimce cesaretlendirdim. Bugün yapmasam yarın mutlaka yapıcaktım. Hem pütürlü alışırsa öyle gidicek çünkü. Çiğnemeyi öğrenmesi icin eline vermeseydim şuan hala pütürlü yicekti öyle alıştı öyle gitmek isticekti. Yavaş yavaş alıştırdım yemek yerken bizimle yiyordu ağzımızı izlerdi hep nasıl yiyoruz çiğneme hareketlerini frlan. Zeytini çkirdeğinden çıkartıp veriyorum 2 ye bölüp ya da yeşil zeytinlerden alıyorum onlardan veriyorum. Salatalığı ortadan 2 ye bölüp ince uzun şeklinde eline ver damaklariyla ezip yiyorlar zaten yutamadığı için ilk başlarda tükürüyorlar onu cignemek icin uğraşıyorlar bi nevi. Muzu da aynı şekilde büyüklüğüne göre eline sığıcqk kadar küçült eline ver yumuşak olduğu icin bisi olmaz. 8 aylık olmuş az kalmış yaşına bence sen dediğim gibi yap yoksa gittiğin yerlerde bile püre yqpmak zorunda kalırsın. Bir de pankek yapabilirsin bebek pankekleri acı oluyor normal bizim yediğimiz gibi yaparsan yer yumuşak oldukları için çiğner.

1 Beğeni

4 aylik ken basladim cay kasigi ile yemek gorunce gozleri fildir fildir her sofraya ortak olmak istiyo.

Tesekkur ederim. Pankek denedim yedi ama bir tane anca yiyor yumusak oldugu halde.. Benimki direkt yutuyor nedense çiğnemiyor gibi..

Benim kızım ds aynı pankeki koparıyor sonra yutma sesi geliyor bütün bütün yutuyor sanki. Çoğu zaman da öğürüyor. 7 buçuk aylık oldu, ben de nasıl alıştırıcam bilmiyorum. Haşlanmış yumurta sarısını pirinç unu muhallebisine karıştırıyorum, içine çok az tereyağı, lor ve muz koyuyorum. Bu karışımı bayıla bayıla yiyor sabahları, ama akşam çorba veriyorum yemiyor. Doktor kuzu kıyma verin dedi çorbalara koyuyorum bir kaşıktan fazla yemiyor öğürüp kusuyor. Kıyma veren var mı aranızda nasıl bir çözüm buldunuz buna acaba

Ben verdim babam kasaptı önceden bebek kıymasini 3 4 kere çekerdi kızıma dq ayarladı. Ben ek gıdaya başladığımda hep yediriyorum tattiriyordum ona alıştı öyle öyle hatta seviyorda kıyma, havuc, soğan şehriye ve patatesli yemek yapınca yiyor direk

Maşallah ne güzel, ben de aslında çift çekilmiş aldırdım kıymayı. Pişirdikten sonra da çatalla iyice ezdim büyük taneli kalmıyor ama yine de yemiyor. Daha lezzetli hale getirmem gerek sanırım

Valla 6.ayda ek gıdaya başladı öyle herşeyi ezeyim püre yapayım denedim, mesela yumurta peynir gibi şeyleri parçalayıp verdim tabi başta afalladi öğürdü ama iyi ki öyle yapmışım hem takilanlari öğürerek çıkarmayi öğrendi hem de damağında ezmeyi hâlâ sert olmayan mevveleri falan parçalayıp veriyorum eziyor damagiyla 8,5 aylık diş yeni patlıyor

Havucu benim kızım da öğürüyor sevmiyor olabilir ve avokado limon sıkmazsam onu da oğürüyor başka biseyle dene bence

Zeytinin çekirdeğini çıkarıp ikiye boluyorum bir parçasını veriyorum ciyniyor sonra geri çıkarıyor :sweat_smile: amaç öğrenmesi zaten keyfi bilir mesela yumurtanın beyazını parçalayıp önüne koyuyorum o sırada sarisinj yediriyorum o da arada beyazını atıyor ağzına . Ama mesela pilavı falan yerken onune iki kaşık pilav döküyorum :sweat_smile: yogura yogura bı yere bı ağzına öyle oynuyor. Aha burda da kayısıyı yıkayıp ikiye bölüp verdim eline emcükleye emcükleye 2,5 kayısı yedi şükür . Maşallah demeyi unutmayın emi :folded_hands:t2::two_hearts:

4 Beğeni

Ay bende böyle eline hiç meyve vermedim korkuyorum 11 aylık nerden başlamlyom ki :face_holding_back_tears: