Kızlar merhaba 2 yaş sonra yapma dedikçe yapıyor nasıl baş ediyorsunuz?

2 dkka yemek yapacağım ya da bulaşık yıkayacağım nerde tehlikeli şey var ona çıkıyor komidine çıkıyor kapıları kilitleyemiyorum . Yada inadına çekmecelerden alet alıyor. Buzdolabı açıyor inadına . Yine tv ünitesi çekmece içine giriyor kırılıp Allah korusun düşecek içine . Artık nereyi kapayacağımı nasıl izah edeceğimi şaşırdım öneriniz varmı . Tek bakıyorum bu arada tv açmıyorum açarsam baya kilit bakıyor

Sizle aynıydık sanırım 15 temm2024 doğumluyuz ben saldım çünkü yapma dedikçe daha inada bindiriyor ağlayınca hiç ilgilenmiyorum kendisi susuyor çünkü ilgilendikçe daha aglıyor

Yani artık bende sakinlemek için kuran açıyorum bazen yarım saat saçma sapan bir şey için ağlaması beni çok germeye başlıyor. Güzelce açıklıyorum yok anlatıyorum yok . Sanırım şuan anlamıyor şaka yaptıgımızı sanıyorlar . Tv izliyoruz mesala dijitürk kartı takılı onu çıkarmayı öğrenmiş şimdi . Eşim yapma etme dedikçe yok anlamıyorum en son kapattık tvden maçı da -9 temmuz :downcast_face_with_sweat:

Benimki 18 aylık ama bir video da görmüştüm 2 yaş krizleri oluyormuş ve çocuğu 2 seçenek arasında bırakmak bir çıkış yoluymuş hani işte tv mi açalım yoksa oyuncakla mı oynamak istersin gibi kendi seçtiğin 2 seçeneği say bakalım acaba ne tepki verecek. Gerçi benim kız da da aşırı bir sinir hakim kendini dişlemeyi öğrendi 2 gündür benim de canım sıkkın 2 yaşını düşünemiyorum da :joy: Allah hayır etsin sinirlenince istediği olmayınca kafaları vurur sağa sola öyle bişey

Benimki de huy degistirdi yaramazligi over derece.iste biraz bahce yonde sansliyim orta atiyo enerji kum su toprak o tur seyler ama saka zannediyolar yaptiklari seylere kahkaha atarak guluyo.

Allah yardımcımız olsun zaten ne olduysa o 18. Aydan sonra oldu :relieved_face::relieved_face:

Evet şaka sanıyor anlamsı için biraz daha var sanırım .

Benimkide 18.ayina yeni girdi ama inatlari inat ve aynı kafa vurma olayı bizdede var maalesef bı ara azalmsti şimdi yine çoğaldı vurmasi geçen gün dsari cikalm diye inat etti bende inat ettim çıkarmcam diye ilgilenmedim başka odaya geçtim ağladı saatlerce kafasını vura vura belki Durur dedim ama yok vura vura morartti kafasını mecbur o kazandı ve dsari ciktik​:woman_facepalming:t3:

Valla oldum ollası sinirli elini kaldıra kaldıra bişeyler der kızarsa :joy: benden almış huyunu da yüzünü de her şeyini

2 yaşına girmeye az kaldı bizim de. Maalesef her yerde kilit var. Olmayan yerlerde de 1 kere söylüyorum “o zaman buradan çıkarız” diye. Direkt odadan çıkarıyorum. Fırın kapağının kilidi yok mesela her gün açıp üstüne çıkmayı deniyor gözümün içine bakıp. 1 kere açtığı anda alıyorum. Ağlıyor ama yapması azaldı. Riskli çok şeye elini atıyor, yalnız bırakmıyorum. Sandalyeden masaya çıkıyor. Uzun uzun anlatmıyorum 1 kere uyarıyorum baktım yapıyor durduruyorum. Her gün bıkmadan devam ediyor ama ben de öyle :smiling_face: Bazılarını öğreniyor biraz zaman alacak tabiki. Dikkatini çekmek için ev işine odaklaniyorum hemen geliyor. Beraber çamaşır atıyoruz makineye ya da ev süpürme zamanı diyorum çok sever. Kriz zamanında da hemen dışarı çıkarmıyorum sakinleşmesi için el yüz yıkarız. Orada biraz diş fircalar suyla oyalanir sakinleşince çıkıyoruz. Dışarı çıkmak için ağlamasını engelliyorum.

Buzdolabı kilidiniz de varmı önerebilecegiz . Çekmeceye aldıklarım da iyi çıkmadı yağışkanlıydı

İnatlaşınca onlar kazanıyor gerçekten. İnat yapmadan ordan almayı deniyim bende

Aynı durumlar bizde de var. Her istediğını yapmıyorum. Ağlayınca ılgısını başka yerlere çekiyorum. Çok sabrımı taşırırsa yanımdan uzaklastırıp . “Ağla anneciğim için açılır” Deyip kendı işlerime bakıyorum. Bi zaman sonra susuyor .

Mıtfak dolaplarına taktığın kılıtten , fırına da takabilirsin. Benim kızımda fırın kapağına çıkıyordu onu takalı çıkmıyor . Masaya bir cözüm bulamadım daha :smiley:

Benimkiler de kopuyor silikonla yapıştırıyoruz tekrar. Buzdolabında yok daha.