Ayni benim minik bal gibi 4 ay 31 gunluk olduk ben sarkilarturkuler tekerlemeler hikayeler bende hepsi var kzim qgzi kulaginda mutlu oluyr oyun halisi vs bes dakika ben sevip opecem kokluyorum bu bizim isimiz hepsine bin maşallah saglikla buyusunler
Bizimkide 3 ay 1 günlük genelde tüm günümüz cilveleşerek geçiyor ben ona şarkılar söylüyorum o bana agular her telden söylüyoruz gözlerinin içine bakarak konuşunca baya seviniyo ne yapacağıni sasiriyo…abileriyle zaman gecirmeyi seviyor bu ara gördüğü herşeyi elleme isteği var ellerini çok seviyor sürekli bakıp gülüyor gidiginin altından huylaniyo elleyince kahkaha atmaya başladı sesli …altıni açınca bizimkide çok seviniyo misal saat 6 yönünde koyuyorum 3 yönüne doğru tepine tepine dönüyor… tummy timei sevmiyor basini dik tutabiliyor ama kafasını kaldırmak istemiyor doktor tembel dedi
çok aşırı hareketli son günlerde gazdan dolayı biraz zor geçiyor ama neşesi yerinde çok şükür …poşetle yada şıkırtılı şeylerle oynamaya bayiliyo …uyku düzeni çok değişik uykusu varsa yerde bile uyuyo eğer yoksa 1 saatte emzirip sallasam uyumuyo…4.ay atağı beni en çok korkutan bakalım nasıl geçecek bizim için
bugün babası bı hapşırdi neye uğradığını şaşırdı bebem ağlamaya başladı hazırlıksız yakalandı heralde
Mrb uykuya direnme varmı sizdede gündüz çok az uyuyor gecede zor uykuya daliyor 3 ay 6 günlük son bir haftadir çok değiştir uyku düzeni kalmadı
Haha bazen bnm bebe de en ufak seye korkuyor .o yuzden hep gurultu yapiyom sese alısın dıye tv acık bırakıyom bak asın dıye de ters cevıroyom ama tv ızlemeye bayılıyor kafasını dondurup yıne bakıyor . bızımkı 2 aylıkken basladı ellerını kesfetmeye ellerını emıyor her yere salya akıtıyor
tummy time bayılıyor bn 15 gunlukken yaptırmaya başlamıştım. Suanlık uyku duzenı var gunduz cok yok da aksam bellı saatlerde uyutuyom oda alıstı yatak odasına gorınce kundak yapınca 30 dk sonra uyuyor. Ben bebeyı her telden oynatıyom. Esıme de dıyom biz ona ayak uydurmuyalım o bize ayak uydursun suanlık gayet basarılı
4. Atagı bıde oruca denk gelıy
Bnm kızım gunduz cok az uyur da gece uykusu var ama soyle soyleyım sana 2,5 aylıktan berı 23:45 yatak odasına goturum anlatırım da ona uyku vaktı geldı dıye normalde kundak yapmıyorum ama gece kundak yapıyom uykusu daha kalıtelı oluyor . 1 de uyur bazen 3 uyanır bazen 5.30 uyanır karnını doyurum 8 de babası gelır bıde o zamn uyanır .bazen 9 kadar uyumaz bazen de dırek uyur bızım yatak odasında sıyah fon perde var esım gece calıstıgı ıcın gunduz uyusun dıye almıstım o perdelerı cekınce oda sımsıyah oluyor onu cekıyorum kızım gece sanıyor 11 kadar uyuyor tabı 2 saat yada 1 saat aralıklarla kalkar azıcık emer gerı uyur . Ondan sonra da 5 saat fln uyanık olur .ınsAllh nazar degmez boyle devam eder . Suanlık uykuda rahatım .4 ay atagı zerzere gıbı gelmese ıyı
Ben bu sene tutamayacam galiba süt öyle çok yok tam yetecek kadar anca emin olamiyorm yani…uykuda bizimkide aynisabah 8 de kalktı 9 10 gece uyudu geri 40 gece kalktı gündüz uykusu herkeste az galiba
Bide bu 4. Ay atağı denen şahis 3. Ay bitip 4 e girince mi oluyo yoksa 4. Ay bitip 5 e girerken mi oluyor
Maşallah bizimkide gece ,10 kadar ayakta gecede üç saate bir uyanır bazen iki saatte sabah erkenden kalkar geri uyuturum ama yarım saatten fazla uyumaz sonra 10 kalkarız öğlene kadar ayakda oglende gene yarım saat şeklinde bir hafta önce bir buçuk saat uyurdu şimdi azaldi
Üç ayda azalıyor heralde
Bizimkide öyle TV izlemeyi çok seviyor arada bende uzakdan açıyorum bakiyo
Olabılır
Bu bılgıyı ogrenınce bana da de bebde bılmıyom
Her bebe farklı demekı bıde bn hamılelıkte hep uyudum belku anne jarnında alıstı uyumaya
Bende aynı hamileyken hep uyudum çocukla uyuyamam diye
Özel konu mu açsak bu konuda
Ben uyuyamadım heralde ondan
Aç baham belkı bılen vardır
Olabılır bah
Üç ay bitip dörde girince oluyor hatta bizim üç ay yirmi gunlukken basladı
Portatif kucuk besiğimiz var salonda mutfakta nereye gidersem bebişi ona koyuyorum genelde orda vakit geciriyordu şimdi sıkılıyor aglıyor, yerde durmayı da pek sevmiyor. Oyun halısını cok seviyordu şimdi ondan da sıkıldı surekli evde kucakta gezmek istiyor. Evde kullanmak için portatif baston bebek arabası alacagım ins belki işe yarar. Belimden rahatsızım kucakta tasımak benim için cok zor cunku…