Kızım 9 aylık 6 aylık olduktan sonra kulağında kepçeleşme oldu ve neler yapmadım ki ama hepsini çıkarıp atıyor bandana taktım kulak bandı kullandım kepçe kulak bandacı ama olmadı bu sıcakta da sapka kullanamam kesin çözümü olan yada yapıp kulağı düzelen varsa yazsın çevremdekiler kızımın kulağı ile dalga geçiyor artık çok kafaya takıyorum
Maalesef ilk 3 aydan sonra düzelme imkanı yok. Kepçeleşme durumu 6 aydan sonra ortaya çıktığına göre muhtemelen genetik bir özelik. O dalga geçenleri kafaya takmayın lütfen. Çok şükür ki sağlık sorunu yok bebeklerimizin. Benim bebeğim de kepçe kulaklı. Eğer çocuğunuz ilerde fotoğraflarına baktığında rahatsızlık duymasın isterseniz özel günlerde kulak bandı kullanın. En azından annem benim için bir çözüm aramış der. İlerde biraz büyüyünce çok basit bir operasyonla kalıcı olarak düzeltilebilir zaten.
Evet öyle ama işte insan yine de sinir oluyor daha bebek ama dalga konusu yapıyorlar sanki ben kepçe olsun diye uğraştım
Benim kızımda hafif kepçe gerçi ben yenidoğanken çok uğraştım küçükken yapılan müdahale daha etkili çok değil önden bakınca belli olmuyo kepçe olduğu ama arkadan hafif var bekliyorum saçları uzasın diye . Ama siz kompleks yaparsanız ilerde çocuğunuz daha çok yapar bence dalga geçenlere allahın yarattığına böyle bişey demeye hakkınız yok diyip kesin konuşmayı. Valla küçücük bebeğin kulağından sanane duyuyor mu duyuyor seninki farklı bişey mi yapıyor de. Benim kızım kilolu totosu iri diyenlere seninki gibi diyip geçiyorum valla. Uzatmıyım şu saatten sonra işe yararmı bilmiyorum ama geceleyin bu hastanelerdeki bantlar var ya onlarla bantlayım ben ilk üç ay yapabildim ciddi düzelme olmuşdu
Maşallah kuzucuğuma dediğin gibi yatarken yapın. Bu arada benim abimde kepçeydi annem 9 ay geceleri koli bandıyla yapştırmış valla şuan belli olmuyor kepçeliği. Tabi koli bandı ozamanların imkansızlığıla alakalı yoksa canını acıtır. Bide büyüdükçede yüz hattı oluşucak onu da göz önünde bulundurun daha tok olunca belli olmaz
Ya Allah aşkına dalga geçtikleri kulak bu mu? Allah akıl fikir versin. Siz kepçe kulak görmemişsiniz. Tamamen kafaya yapışık değil diye kepçe sayılmıyor ki. Şu güzel çocuğa baktığımda yemin ederim siz demeseniz kulakları dikkatimi çekmezdi.
İnşallah canım ya gerçekten işe yarar yoksa eşimin ailesinde dalga konudu olacak çocuk
Öyle ama gelde anlat kızın ismini söylemek yerine ay kepçe kulaklı m gelmiş diyorlar sinir oluyorum napayım
Benim iki kızımında bir tane kulağı kepçe canım esiminde öyle eşimden gelen bı durum.bu tabi yatarken katlaninca iyice kötüleşiyor bandana takıyorum çıkarıyor yeni doğduğunda bantlar oluyor ondan alalım dedim eşime bulamadık internetten de getirtmedik öyle kaldı bandana takmaya çalışıyorum çoğunlukla. Hiç kimseyi de umursama , benim büyük kızıma görümcem çok derdi ay yazık bu çocuğun kulağına çok üzülüyorum falan diye acayip sinir olurdum ne yapabiliriz sağlık olsun varsın kulağı kepçe olsun . Takmıyorum hiç kimseyi benim.evladim her haliyle güzel . Kızıma da bunu öğretiyorum insanları dış görünüşüyle yargılamamayı dış görünüşün önemli olmadığını . Ben asla bı kişinin dış görünüşünü önemsemem.bana iyi geliyormu o insan ona bakarım . Görümcem mesela kilolu iyi giyinmeyen birileriyle görüşmek istemez ama bunun sebebi ailenin de aynı şekilde olması çocuk ne gördüyse onu yapar.
Öyle önemli olan sağlık ama dediğin gibi benim kızıma da görümceler söylüyor kepçe kulaklım gelmiş falan diye bu çocuğun bi adı var yani bende görünce yim ama asla yiğenlerimle öyle bi sözüm olmadı sağlıklı olsunlar canlarına bişey gelmesin benim için önemli olan bu gelde bunu koca koca kadınlara anlat valla bi bayan bantla falan dedi gece onu deneyeceğim gündüz bebek yağıyla falan çıkarırım 1 ay düzenli yapacağım olmazsa da sağlık olsun en azından elimden geleni yapmış olurum o dediğin bantları bende duydum araştırdım da ama çocuğu kişide işe yaramamış
Ya insanlar dengesiz işte umursama kimseyi boşver. Aynen bi.dene onu bende deneyecem ![]()
Allah iyiliğini versin
işe yarasa bari kız bi’de ınat benim cadı babası kılıklı vallahi son çare ya tıtarsa hesabı ![]()
Hoşgeldin kepçe kulak furyasına
olmuyor bacım olmuyor bandana durdurmuyorlar, bant içimiz rahat olmuyor, düzgün yatirayim desek anarşik gibi tam tersine ceviriyorlar kulankari valla ben bıraktım zaten artık değişeceğini sanmıyorum
Allah iyiliğini versin bi de inatlaşıyor varya çileden çıkarıyor beni şimdi de yüz üstü yatmaya başladı son kozum bant 1 ay deneyecem senin bebiş kaç aylık
9ay19gunluk ![]()
Kuzenimin kızı 10 yaşında. Kepçe kulaklı. Hatta daha anne karnındayken doktor ultrasona bakarken demiş kepçe kulaklı bebek diye. Çocuğun özgüveni suban çok düşük. Her gün okuldan ağlayarak geliyor. Akran zorbalığı yaşıyor. Ondan küçükler bile alay ediyor . Onuruna yediremiyod ağlıyor. Ben çirkinim diyor. Yüz kere söyledim annesine ameliyat ettir yaptır çok basit bı operasyon duzeltiyorlar diye. Annesi ikna olmuyor. Büyüyünce başını örter görünmez diyor. Krize sokuyor beni. Niye çocuk saklamak zorunda kalsın ya kimse için değil kendi için iyi hissetmeli. İlerde büyüyecek karşı cinsle ilişkisi olacak niye cekinsin rahatsız olsun. O kadar duyarsız ki durumları da çok iyi en iyi hastanede özel de yaptırabilir ama yok inat etmiş ona yakışıyor diyor. Kafaya takılacak bişe değil çözumsuz bişey değil ciddi bir sağlık sorunu değil çok şükür. Büyüyünce yaptirirsiniz.
Bende ondan korkuyorum zaten okulunu ve tüm hayatını etkilemesinden o kadın da 6yanlış yapıyor yazık çocuğa da benim kızım 9 aylık daha suan da yapılması gereken ne varsa yapmak istiyorum düzelme olmazsa eğer en son o şekilde yapılır bu kadar kafaya takmazdım da görünceler koca insanlar kepçe kulaklım gelmiş aay kepçe napıyormuş diye konuşunca sevdiklerini sanıyorlar evet belki kızım suan anlamıyor ama annesi bu sözlere kırılır mı üzülür mü diye düşünmeden konuşuyorlar
Benim kızımla aralarında 1 gün var
maşallah sağlıkla büyüsün minik kuzu
Benim kızım 3 . Sınıfa geçti şimdilik sorun yaşamadık ama bu ilerde yasamayacagi anlamına gelmez çocuklar çok acımasız çünkü akran zorbalığı çok kötü . Bizde eşimle öyle düşündük büyüyünce ameliyat ettiririz diye . İster kapansin ister açık olsun dediğin gibi kendini iyi hissetmesi lazım.
Benim kızımın da bı kullagiydinuyurken hep o kullaginin üzerine uyutum şimdi düzeldi iyi yanı aynilar