Bebeğim emerken sürekli ağliyor doktora götürdüm önce alerji dedi sonra bu bebek kolik dedi kolik bebekler emerken çığlik çığlığa bağırırmi başka bir doktora daha gitmeliyim sizce
Bebek koliği, sağlıklı bir çocukta günde üç saatten fazla, haftada üç günden fazla, üç hafta boyunca ağlama nöbetleri olarak tanımlanır. Genellikle akşamları ağlama meydana gelir.
Benimki hem kolikti hemdd alerjik ben yediğime içtiğime giydiğime bile dikkat ediyordum. Bebeğini gözlemle ilk önce eğer belirttiğim gibiyse gaz sancısı için damla ve ILOVEYOU masajı yap bebeğine yediklerine dikkat et mutlaka rahatlar birazda olsa
Teşekkür ederim bilgiler için
-Anne Sütü İle Beslenen Kolik Bebeklerde
Bu nedenle özellikle kolikli bebeklerde gece emzirmeleri yararlı olabilir. Annenin yumurta, süt, fındık, fıstık, buğday, balık gibi ürünleri içermeyen hipoallerjenik diyetinin (vitamin ve mineral desteği ile) kesin yararlı olduğu kanıtlanmamıştır.
-Kolik bebeği olan anneler nasıl beslenmeli?
•Emziren anneler, emzirme döneminde elma, armut, papaya, avokado, kereviz, pancar, havuç, kuşkonmaz, mısır, tatlı patates, kabak, patlıcan, mantar, yumurta, et ve balık yiyebilir. Papatya, zencefil, ıhlamur, rezene ve hindiba çayları içebilir. Bu tür yiyecek ve içeceklerin gaz yapma htimali oldukça düşüktür.
-Kolik bebek nasıl rahatlatılır?
•Bebekleri araçla gezdirmek çoğu zaman etkili bir yöntemdir çünkü titreşim, hareket, araba sesi, saç kurutma makinesi veya elektrikli süpürge gibi beyaz gürültüler bebeklerin sakinleşmesini sağlar. 4. Kolik bebeği rahatlatmak için masaj, hafif bir müzik, bitki çayı, ılık banyo gibi yöntemler de kullanılabilir.
Belki yardımcı olur
Çok teşekkür ederim aydınlatıcı bir yazı olmuş umarım bu dönemi en kolay şekilde atlatirim
Rica ederim ,umarım
Masaj nasıl