Merhabalar 1 ay 2 günlük bebeğim var ve 3-4 gündr başlayan sürekli aralıksız ağlamalar başladı asla suamuyor ayaklarını karnına çekip ağlıyor gaz sancısı veya tuvaler yapar gibi ve ağladıkça ıkınma yapıyor kıpkırmızı oluyor dün akşam daha fazla çoğaldı ve bugün doktora götürdüm kolik bebek olduğunu 3 ay ile 6 ay arası geçeceğini bir çaresi olmadığını soylediler arabada sakinlesip uyuyor sadece sizlerin bir önerisi var mı boule bir bebegi olup çözümu olan var ise bir yardımcı olabilir mi acaba?
Ben bu durumu ilk 1 ay yaşadım . Çok zordu. Ama şuan geçti (2 aylığız)
Öncelikle ayağını sıcak tut
Gaz damlası ( nurse harveys) kullandık
Probiyotik kullandık.
Emzirdikten sonra gazını mutlaka çıkart
Sıcak suyla dolu kovaya belden aşağısını sok iyi geliyor
Her altını değiştirdikten sonra masaj yaptım .
Aklıma bunlar geliyor . böyle böyle atlatılıyor
Ağlamanın yoğun olacağı saatlerde yürüyüşe çıkartıyordum ben dışarıya ilgisi oluyordu
Uyuyup kalıyordu
Metsil gaz damlası verdi doktor onu kullanıyorum bende birde probiyotik damla var onu kullanıyorum ama herhalde faydası yok arabada duruyor işte başka durmuyor banyoda biraz rahatlıyoruz uykuya geçişimiz çok zor
Deneye deneye bi yol buluyor insan ama zaman alıyor işte.
Aynı bır ay ıkı gunluguz bızde aynıyız canım gece ıkıde baslıyo aglamamız sabah ezanına kdr
Bizimde gündüz başlıyor geceye kadar susmuyor hele bir de atak geldi mi asla susmuyor catlicak gibi ağlıyor
2 aylığız bitti birden bizim
Geçeçek ama yaşamayan bilmez
Krize girmemek için zor durdum
Ayağını karnını sıcak tut
Soğuk su içmeyin
Karnına ütü ile ısıtıp havlu koyup gazını çıkarmasına yardımcı olabilirsin 5 6 kere yapıyordum her beslenmede
İncia bebek yağı karnına ayaklarına sürdüm hep çoook rahatlatıyordu benimkini illaki bir iki çıkartıyordu alttan
Üst gazını da uyusasa yarım saat uğraşıp çıkartıyordum ben
Damlacık metsil sab simplex kullandım faydası var mı bilmiyorum kullanırken yine hep sancıları vardı
Birde masaj yapın youtube da var karın masajları
Allah sabır versin
Benim bebeğim 5 aulık. Meme ve mama emiyo. İkisinide amdiği zaman gazoz emiyo sanki akşam saatlari başluyo. Kaç saat sürüyo. Salıncakta tv izlerken uyutuyorum anca. Sürkli ağlıyo ve ıkınıyo. Napıcağımı şaşırdım. Ayağında sürekli çorap. Çıkarsam ayağın bu sıcakta buz gibi. Giydirsem hava alsın diyolar. Battaniye örtüyorum socak tutsun die terliyo. İnce örtüyorum gazlanıyo. 5 aylığız nie bitmedi hayla. Hani bitçekti bekliyorum ya uzun sürerse napıcam
Metsil fayda etmiyor arkadaş da yazmış nurse harvey’s damlayı dene önceden bnde metsil kullanıyordum ama faydasını görmedim nursede gördüm
Teşekkür ederiz bende hepsini deniyorum hele şimdi rutin oluşturdum gece 12 de sıcak kova su hazirlayop oturduyorum sonra duşa sokuyorun rahatlayip uyuyor ve kremler yağlar gaz damlaları kullaniyorum carsafsa sallaninca duruyor onu çok seviyor ama gerçekten dediğin gibi çekmeyen bilemez çok zormuş kolik bebeği olan annelere sabır versin ve bir an önce bitmesi dileği ile inşallah benim de bebeğim 2. Ayda bir anda kesilir çünkü insan çok yıpranıyor bir yere gitmeye bile korkuyor ağladı durmucak rahat olmayız diye doğdu doğalı 2 kere falan çıkmışım dir cubku asla dışarıda durmuyor gazı gelince veya atak gelince
İnsanda dışarı çıkacak psikoloji kalmıyor ki . Geçiyor merak etmeyin pırt pırt çıkarıyor benimki şimdi içinizi ferah tutun ıkındıkça korkmayın geçeçek sadece sizin bebeğiniz öyle değil diyin . Yengem bana damlacık bile verma geçeçek diye diye rahatllatı sizde ne kadar rahat olursanız bebeğinşzde rahatlar inşallah
İnşallah bir an önce rahatlamasi dileği ile
Prof cocuk doktoru boyle bır damla verdı esımın hastanesınde esımde saglkk personelı amerıkada uretılıyomus hem gaza hem karın agrısına ıyı gelıyomus yenı getırdı esım denıycem ıyı gelırse bana hatırlatın canım soyleyım sızde alın cok zor cıdden cunku
Bu güzel ama gaz damlası sadece sanırım. asıl bu markanın kolik bebekler için ürettiği gripe water oluyor yorumları çok iyiydi. Eğer bebeğiniz gerçekten kolikse trendyolda da var görürsünüz monmys bliss gripe water da çok iyi
Deneyip dönersen seviniriz
Acaba çözüm oluyor mu ki rahatlama geçmesine falan
Bende yaramadı maalesef ben probiyotikle çözdüm ama yorumları iyi her bebekte farklıdır sizde işe yarayabilir deneyin bakalım
O kadar ürün aldım ki artık ev kolik ile ilgili herşey var şimdi hamak tarzında salıncak soyledm kolik bebekler için olan olmadı araştırıp dediğiniz gibi birde onu denerim
İşte deneyin ama sabredin de dah minicik 3aya doğru bizim gaz sorunu bitti sizinde öyle olucak. Şu ILU masajını yapın sürekli ayaklarını sıcak tutun ve bisiklet hareketi. 3.aydan sonra hareketleniyorlar ve inanın bitiyor
İnşallah biter gerçekten zormuş kolik bebek Allah herkese sabır versin ve kolik bebeği olan anneler bir an önce geçmesi dileğiyle ümidim 3 ayda bitmesi bazı bebekler uzun da sürüyormuş