Bugün bebeğimin kolik olduğunu öğrendim. Daha 18 günlük gaz sancısı çekiyo bugün bütün gün ağladı sadece meme istiyo süt içip uyuyo gazını alırken ortalığı ayağa kaldırıyor geceleri alamıyorum bile çok yorgunum eşimde de durmuyo ![]()
yemek konusunda zorlanıyorum soğan sarımsak domates salça süt ürünleri gaz yapıyormuş ne yicez biz kafam karıştı tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz?
Makarna pilav yemekten bir hal olmuştum kimyon çayı iç bebeğe sütünden geçer rahatlatır bebeğine sürekli masaj yap ayaklardan başla güzelce masaj yap mümkünse saf zeytinyağı ile yap kolik bebekler kucağı çok sever plates topuna otur zıpla hafif hafif bebeğinin ayaklarını sıcak tut soğuk olur üşürse de gaz yapar gaz sancısı olan bebek emmek ister beslenmeden sonra gaz çıkarma sürekli gaz çıkarmak için uğraş zaten gazlı bebekler olduğu için sürekli gaz çıkarma halinde olman gerekiyor banyo yaptır ılık su ile karnını ov güzelce banyo yaptırırken rahatlar ben birde sıcak su torbasina yüz üstü yatiriyordum ama su çok sıcak olmasın banyo yaptığı su kadar sıcak olabilir kendinizde sıcak tut sende soğuk alırsan bebekte gaz yapar sana ne gaz yapıyorsa bebeğine de o gaz yapar sana gaz yapan yiyeceklerden uzak dur aklıma gelenler bunlar tecrübeli olan bazı annelerde yazacaktır bol sabır diliyorum ![]()
![]()
Kuzenimin 4 aylık oglunada geçmeyen kusma nedeniyle bugün kolik dendi. Sizin bebeginiz mama yiyor mu bilmiyorum ama kuzenime kolik maması ver demiş hangisi olduğu farketmez. Bundan önce de laktoz intoleransi demişlerdi laktazm damla vermişlerdi. Doktorlar aratiracaktir zaten de deneyerek görüyorlar. Bebeğini en iyi anlayan sensin ikisi de olabilir gözlemle bebeğini bence
Isterseniz doktorunuza bir danışın, biz coli nat surup sayesinde gaz sorunundan kurtulmustuk. 2. Ayda gittigimiz bir doktor tavsiye etmişti. Ne diger damlalar, ne yeme icmeye dikkat etmem fayda etmemisti.
Masaj yapmak istiyorum ilgilenmek istiyorum katılarak ağlıyo çareyi yine memede buluyoruz çok zormuş daha doğum yorgunluğumu atamadım bide kolik çıktı Allah yardım etsin teşekkür ederimm
Anne sütü alıyo doktorumuz damlalar verdi birkaç tane ama rahatlayamadık malesef
Öncelikle Allah kolaylik versin hep duanina bu sekil yap cok zor biliyorum ben yaklasik 5 ay cogunluklugu 4 ay cektim herseyi denedim 3 ay full uykusuz omzumda pispislayarak gezdirdim tavsiyem ayaklarini karnini sicak tut ben isinan corap var kiraz cekirdekli ondan aldim haliyle uyumuyodu da anason suda acip verdim zaten gittigim bi doktorda onerdi sende ic ama anneye cok uyku yapiyo bide brnim gibi tek bakiyosan zor mümkünse yardim al bosuna yipranma derim bol bol ayaklarini hareket ettir gaz hareketlerini yaptirdim surekli ciksa bile gecmiyordu gazi zamanla azalacak hatta 3 aydan sonra bi iki gun iyi oluyofu sasirip cok uyudu diye doktora gitmistik o decere kotuydu bizim ki birde agzina filan bak bi sikintisi olmadigindan emin ol bizde pamukcukta vardi dikket et Allah kolaylik versin sana guc kuvvet versin yardim ala biliyosan ailenden mutlaka al biz uzaktik melaesef ama geciyor merak etme
Bisey daha bebegim erkek sunnetten sonrada biraz rahat etti soyle cis birikmis icinde cikamamistam taslasma olmustu cok agliyodu banyo yaptiramiyodum oda bundanmis ama gazida vardi kolikti
Bende tekim ailelerimiz uzakta dün detaylı doktorumuz baktı kan değerleri ultrason hepsi temiz çıktı sadece hızlı bğyüdüğünü söyledi. Ben rezene anason kimyon çayı içiyorum yediklerime dikkat edicem kiraz çekirdekli kemer ve patik aldım dediğiniz gibi sabretmek gerekiyor zor baya ![]()
![]()
Benim bebeğimde kolikti çok zor psikolojim bozulmuştu inanki bebeğim ağlayınca bende ağlıyordum gece saat 2 ye kadar arabada gezdirdiyimiz oluyordu kolik bebekler arabayı çok severler kolik bebek müziklrri açabilirsin birde sab simplex damla ve momy Blıs isimli damla bize çok iyi gelmişti uykuda yapıyor bu damla ama 1 aydan sonra kullanılıyor doktorunuza sorup alabilirsiniz 3 aydan sonra azalmaya başlıyor geçiyor Allahın izniyle birazcık sabır etmeniz gerekiyor ![]()
Bu kolik sancıları gerçekten çok zor ve yorucu. Sürekli masaj yapmanız gerekiyor bacaklarına egzersiz yaptırın karnını belini ovalayın ayaklarının altına masaj yapın. Bol bol duş aldırın. Günlük rezene, kimyon, anason çayları yapıp için. Gaz damlası için de bir çok seçenek var deneyerek bulmalısınız. Biz nurse harvey colex ve metsilden memnun kaldık. Özellikle metsil güzel uyku yapıyor. Gaz yapan gıdalardan asitli olan yiyecek içeceklerden uzak durun. Yemeklerinize kimyonu bol koyun. Ayaklarını ve karnını üşütmeyin. Çok şiddetli ağladığında sakinleştirmek için çarşafta sallamıştık alıştı ve hep o şekilde uykuya geçmek istedi. Çok darda kalınca yapabilirsiniz ama alışıp sürekli isteyebilir. Mecbur kalmazsanız yapmayın. Hatırladıklarım bunlar yine aklıma gelen bir şey olursa yazarım. Allah kolaylık versin sabır ve güç diliyorum
İlk cocugum kolikdi cok zor bi surec biz acillik olurduk okadar fena olurdu gece . Bi gun binteyze gordu hastanede cocuk hiç susmuyo kizim battaniyeye koyup sallayin o rahatlatiyo dedi inan sancisi tutunca battaniyeye koyup esimle sallardik o sekilde uyursa hemen besige koyardik oyle oyle atlattik biz
Şu sallanan hamaklardan alsam elle sallanan olur mu acaba gün içinde de kullanırım
Ben ondan kullandım seviyordu bebeğim içinde onu biraz sallayarak yatırıyordum uyuyordu
Ne desem yalan olur valla hamak besik kullanmadim canim portatif besigimiz vardi dalinca battaniyeyle birlikde anlamasin diye ona koyup sallamaya devam ederdik
Battaniyeyi denedinizmi ise yaradimi
Bir haftalik di doktor teshis koydugunda
Nefes darligi cekiyodu.
Yari emzirdim yari hipp mama
Ve gaz ilaci verdim ve hareket yaptik hep
Sukur kalmadi.
Ayaklaninca yuruyunce daha rahat