Kolik krizi aninda bebegin gazini çıkarmak

Arkadaslar bebek kolik krizi anindayken gazini çıkartmaya calismak mi gerekir yoksa kucakta sakinlestirmeye calismak mi? Kendi tecrubelerime gore oyle anlarda ne yaparsam yapayim gazini cikartamiyorum, o yuzden kucakta sakinlestirmek daha mantikli diye dusunuyorum ama sizlerin fikri nedir?

1 Beğeni

Dizini yatir cekirdekli torba koy karnina elini midesinin ustune karnina koy sicak tut sallayarak asiri gazini cikariyo arada one arkaya iki bacagini birlestir one arkaya sagasola.
Oda olmazsa.
Koluyun uzerine yatir.boylu boyuncu
Yuzu asagi gelsin tapisla sirtinda asagi dogru
Bunlarda fayda etmez ise ebe soylemisti bir iki
Kasik sudunu sag biberona 5 damla gaz gidericisini koy icine.
Bitirdigine emin ol dedi.
(Cekirdekli torba micro dalga da 20 saniye
300 derecede isit fazlada sicak olmasin)

Yaziyo bak zaten

1 Beğeni

Ben ilk başta kucağimda sakinleştirmeye çalışıyordum ,baktım zaten ağlıyor ,uzatıp bisiklet hareketi ve ayallarını karnına doğru yavaşça ittirip geri çekiyordum. Güldürerek yapıyordum ki ağlamasın :melting_face::melting_face:gerçektende gazı çıkıyordu bu teknikle

Kriz anlarinda bisiklet vs. masaj hareketlerini yapmamiza hic izin vermiyor kendini kasiyor. Yoksa her besleme oncesi ozellikle gaz masaji yapiyorum mutlaka. Sakin anlarinda da sürekli yapmaya calisiyorum ama maalesef…

Siz kaç aylıktınız?

1 aylik olduk bugun

Ben sırtını karnıma yaslayıp tuvalete tutar gibi tutuyordum öyle gezdiriyodum evin içinde buzuki orhan kolik müziği açıp hem gaz yapıyodu hem sakinleşiyodu. Tabi uzun süre değil 3-5 dk kemiklerine zarar vermeden

İlk 3 ay gaz sancıları sık oluyor canım ,sizde yolun başındasınız, iyi bir gaz damlası bulmak gerek.
Ben Alvumrelax şurupu var ondan kullandım çok iyi geldi ,isterseniz bi deneyin

Nurse harveys diye bi damla kullandik biz de ama bi faydasini goremedik, doktor da cok faydasi olmaz ama kullanin demisti

1 Beğeni

Kimyon iç 1 cay kaşığı koy iç baya gaz çıkartıyor sütünden de bebeğe geçiyor akşamları devamlı içiyorum

ben de kimyon içiyordum ilk başlarda. ama baktım kaşıntı yapıyor bıraktım. üst vücudum sürekli kaşınıyordu

1 Beğeni

Sana dokunmuş o zaman

1 Beğeni

Kimyonlu rezene cayini iciyorum mamsel markasinin

Ben bugun farkettim.
En sevdigi ses cikaran oyuncagini aldm ona odaklandi ve gevşedi. Ben de firsatini bulup elimle de masaj yapmaya basladimm. O oyuncaga odaklandi ve sonra kakasını yapmaya basladi. O kadar yapti ki ilk kez bu kadar dolu bir bez degsitik :smile:
Siz de deneyin belki bir faydasi olur.

Resim atsana oyuncağın

3 Beğeni

Oyuncaktan ziyade onu gevşetmek lazım. Yoksa gaz daha uzun sürede cikiyoe ya da cikmiyor bizim. Ve tabiki bolca sabır.

2 Beğeni