Komşum anne sütünü bana veriyor

Kızlar acemi anneydim bebegm ikindi vakit hep ağlardi bir aylık bebekken bende sütüm yetmiyor diye Aptamil ve Bebelac versemde icmezdi ağlardı meğer gazdan dolayı snra komsumda emziren bir anne ondan anne sütü aldım kadının aşırı anne sütü var fazlasıni sağıp döküyor çalıştığı için hep sağım yapıyor ve sütü coktu artk bana günde 4 poşet süt veriordu ben de emzirmeyip biberonla verdm karnı doyuyor diye meğer ben sütümü sagmadigim için süt kanalları hep tikaliymis neyse benm sutumde oldu ama kadına süt lazım değil deyince bı alınganlık oluyor nedense meme reddi olmaya başladı zaten eşimde o da anne sütü ver ver diyo ama bnm anne sütüm varken ne gerek var sinir oluyorum sütümü sağıp veriyorum cnku bebek memeye gelmiyor meme reddi oluyor yani uykuluyken görümcem de neden rizkina engel oluyon ver sütünü bebeğe diyor kadının sizce napmam lazm kadin psklmi bozdu yani sütüm var bebek hep emmek istemiyor ya gazi ya da uykusu var ki ağlıyor eşimde sütün yok yok ver işte biberonla kadınin sütünden diyo mama mi versem ek olarak kadının sütünü mu

Kendi sütün varken neden başkasının sütünü veriyosun?
Kadın sağlıklı mı besleniyo ilaç mı kullanıyo bilmiyosun süte geçiyor herşey
Ben başkanının sütünü vermezdim süt annesi oluyo çünkü onunda çocuk üzerinde hakkı oluyor sonuçta

3 Beğeni

Sütünüzü ne şekilde sağdınız

1 Beğeni

Bebek memeyi emmiyor ise ve kendi sütünde var ise bence bir düzen kur 2.30 -3 saat ara ile sürekli sağım yap ve kendi sütünü ver biberon ile. Arkadaşımızın dediği gibi süte her şey geçiyor komşunuz ilaç alsa yada bebeğinize alerji yapacak bir şey yemiş olsa anlamanız çok zor. Bence başkasının sütünü vermek yerine kendi sütünüzle besleyin yetmediğini düşündüğünüz yerde mama takviyesi yaparsınız ama sağım yaptıkça sütünüz artar zaten. Komşunuza da kendi sütüm yetiyor teşekkür ederim diyerek kırmadan söyleyebilirsiniz :blush:

2 Beğeni

Anne sütü enfeksiyonlara karşı bebekleri korur . Bu bebeklerde kulak enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, ishal ve menenjit gibi enfeksiyonlar anneden geçen koruyucu maddelerin etkisi ile çok daha az görülmektedir. Ayrıca anne sütü alan bebeklerin aşı yanıtları da daha iyi olmaktadır.
Anne çocuğunu öptüğünde, annede var olan ve çocuğun bağışıklık sistemini destekleyecek iyi bakteriler çocuğa geçiyor. Ayrıca emziren bir anne ise anne sütünün oluşumunu da destekliyor . Bebeği öpmek anne sütünü bebek için bir süper iksir haline getiriyor.

İnternetten alıntı yazılar benimde düşüncem kendi sütünün muzicesine inanman ve kendi sütünü arttırman bebeğini kendi sütünle beslemen her beslediğinde de düzenli olarak gazını çıkarman ben gazını çıkarmadığımda bebeğim kusuyor her beslendiğinde bebeklerin gazının çıkarılması çok öenmli bu yüzden :innocent:

1 Beğeni

Canım kendi sütün varken gerek yok bebekler hergun yeni bir şeyler keşfediyor buna atak haftası deniyor sen iki saatte bir emzir kim ne derse desin boşver emdikten sonra gazını çıkar onun midesi ufacık doyar hiç stres yapma

1 Beğeni

Kendi sütün varken bi başkasını n sütünü verme bence canım.

En nefret ettiğim şey süt annesi olması.
O yüzden 4 ayımda sütüm kesildiğinde bile mama verdim ben başkasının sütünü vermedim.

2 Beğeni

Düzenli sağım yapın ve bol sıvı beslenin sütünüz çoğalacaktır

Kızlar ben acemi anneyken kızım doymuyor sandım komşu anne sütü verdi bana kırklıydim o zaman gazdan ağlıyordu zaten şimdi kadın illa sütümü al mama verme diyor bnm sütüm var ve mama vermek istiyorum eğer aç kalırsa görümcem de bana diyor neden almıyorsun işte mama sevmiyor sanki o komşu olmasa aç kalacaktı hayır bide sütüm De yetiyor iki aylık bebeğe

Yetiyo diyip almayın bence çünkü ben almak yerine yetmese mama kullanırdım. Çünkü yediğiniz en ufak şey bence sütümüzü etkiliyor gerek yok bence. Bi de emzirdikçe artar zaten yani dediğiniz gibi yetmediği yerde mama kullanın

Açıkçası bebeğime başkası süt versin istemem nasıl beslendiğini bilmiyorum bebekte alerji yapan besin de yiyebilir sizden aldığı sütte doktor ne yedin dediğinde doğru bilgi verebilirsin ama komşun ne yiyor bilemezsin :person_shrugging:

Ay kime ne canım, ben istemiyorsam neden zorla al ver desinler bana.
Sen iyi dayanıyorsun valla​:melting_face:

Kim kırılırsa kırılsın siz emzirdikce artacak sutunuz zaten arz talep meselesi. Ekstra takviyeyi sevmediyse değiştirebilirsiniz mesela. Ama burda karari siz vereceksiniz kimseye sormadan komsum kirilir goruncem uzulur gibi degil siz ne istiyorsanız o. Ben olsam vermezdim her annenin sutu kendi bebegine ozeldir kendi bebeginin ihtiyaçlarını karsilamak icin üretilir ayrica kadinin yedigi ictigi sute gecer. Ne yiyip iciyor biliyorsunuz ki

Ay ay cahıl olsamda boyle bıırsey yapmazdım. Dırek sut kardes olayı oluyor . Kocanız da nr kadar sacma dusunmus . Akıl var mantık var coksa kadının sutu gıtsın dolaba atsın. Ilerde kullanır . Ben ılsam vermezdım gıtsın mama yesın ondan ıyı . Bebegının gazlı olması anne sutunden de kaynaklı o anne gazlı bırsey yerse bebek durmaz zaten onun ıcın gaz damlası al . Sutun varsa kendını sag ver yoksa dırek maamaya gec . Bu bnm dusuncem .

Bende asla vermezdim büyük konuşmayayım ama sütüm yetmezse bile mama verirdim yine vermezdim ya. Yanlış mi düşünüyorum bilmiyorum. Arkadaşların dediği gibi herşey olabilir. Kırmadan söyleyin vermesin illa da veriyorsa kırmayın alın ama kullanmayın sizde

1 Beğeni

O zaman kimseyi dinlemeyin artık sütüm oturdu sütüm yetiyo deyin bu yoldan devam edin meme reddi için biraz inat etmelisiniz ben zar zor yendim şimdide biberonu zor veriyorum sağdığım sütleri zorla içiyo artık ama bi zaman sonra sağım yapmanıza gerek kalmıyo tabi

Komşunuz sütünün sizin bebeğe de yetiştiğini anlayınca biraz gururlanma yaşamış sanırım :slight_smile: o zaman mecburiyetten almıştım şimdi gerek kalmadı teşekkürler deyip kapatın gitsin. Süt annelik kötü bir şey değil ama bu devirde gerek yok artık mama diye bir şey var ve eşinizin bunu alması karşılaması gerekir lazımsa. Kimseyi ilgilendirmez başka.