Komşunuz çocuğunuzu sevmek için istiyor mu?

4 buçuk yıldır bu sitede oturuyorum kapı komşum var. Yıllardır pek de görüşmedik sadece bu yıl birbirimize gidip gelmeye başladık. Arada tabak alır veririrz birbirimize. Az çok tanıdık birbirimizi ve bizden önce de burda eşimin dayısı oturuyordu eşim çocukluğundan da biraz hatırlıyor komşumuzu. Bu akşam kek getiricem dedi ben de kapıya kızımla çıktım, tabağı vereyim zeynebi alayım dedi kucağımdan aldı ve direk eve götürdü kapısını da açık bıraktı. Benim de en istemediğim şeydir bu yani ben olmadan birinin kızımo alıp götürmesi, daha önce de aldı götürdü ben kapıdan baktım, evi gezdirdi geri getirdi hemen. Yine getirir diye bekledim ama yok gelmiyo bi türlü. Sonra kızı gelip kapıyı kapatıyodu ben de seslendim napıyo zeynep filan diye, biz getiririz abla onu ya diyo kızı da. Yok yok dedim olmaz öyle dedim ben öyle diyince ancak gidip getirdiler. Geri verirken de yine görüşücez zeynepcim diyo ben yine alırım diyo ben de ne diyeceğimi şaşırdım bakalım dedim sadece. Bidaha isterlerse vermek istemiyorum kırmadan nasıl söyleyebilirim bunu, başına gelen var mı. Kötü birileri değiller, 2 çocukları var oğlu lise sonda, kızı da lise 1 sanırım. Ara sıra da kayınpederiyle kayınvalidesi gelip kalıyor 2 hafta filan. Yakınlaştık aramız iyi, bi şüphem yok ama yine de içim rahat etmiyor öyle. Vermek istemezsem de bizden bi şüphen mi var derler yani ne yapacağımı şaşırdım :woman_facepalming:t2:

Kim olursa olsun içinize sinmiyorsa söyleyin ne var ki bunda. Uygun bulmuyorum öyle kusura bakmayın dersiniz. Kaç yaşında olsursa olsun ayrıca annesinden izin almadan nasıl evine sokabilir? Rahatsız oluyorsanız vardır içinizin bir bildiği. Benim mottom bu uzun zamandır. Bir daha söylediği anda söylersiniz. “Yaa bizi mi davet ediyorsun yani tamam müsait olduğumuzda geliriz kapını çalarız” diyerek hem kendi sınırınızı hem onların sınırını belirlersiniz.

Canim sana ne ver diyebilirim nede verme diyebilirim hergun neler duyuyoruz haberlerde Allah korusun ama şunu söyleyim kapi komsumla 6 senemiz 2 ay arayla tasindik buraya anne kiz gibiyiz gunluk 2 kere kahve iceriz gireri cikariz herseyimi bilir bende onun herseyini bilirim birbirimizde yedek anahtarlarimizda var aksamlari ailecekde otururuz okadar icli disliyiz onlarin evinde hemsire bi kizi var sadece benim 11 aylik kizim anneanne der komsuma okadar cok seviyo komsumda kizim icin ölüyo dogum yaptim yemeklerimi yapmis kizimla esim 2 gun onlarda yemek yemiş hastaneye bile yemek gonderdi yani annem gibi oldu kucugu sevmek icin alirlar gozum kapali ben veriyorum 6 senede inan 1 kere yanlis bisey olmadi. Sen nekadar taniyosan ona gore karar ver gercekden bisey diyemiyorum bu konu hassas bi konu yorum yazanlardan verme sakin diyenler olucak bastada dedigim gibi neler neler duyuyoruz artik buna senin karar vermen lazim canim benim

Yapı olarak ben öyle net konuşabilen biri değilim, yani anlaşamadığım biri olur söylerim tabi ki ama ortada bir durum yokken de yablış anlaşımaktan çekinirim. O yüzden çok arada kaldım

Zararın kimden nerden geleceği belli olmaz, iyi olabilirler ama herkesin iyiliği kendine.. Ortalık öyle leş gibi ki, herkese, herşeye haklı olarak şüpheyle bakıyor insan.Bence asla göndermeyin, alıp eve götürüyor diyorsunuz ya evde başkalari da varsa o an sapur şupur operlerse misal diyelim hiç hoş değil ..Ben genel olarak kadının davranışıni da saglikli bulmadım, herkesin bebeğini uzaktan sevmeyi tercih ederim karşımdaki canım ciğerim değilse eğer, mümkünse herkes sevgilerini de uzaktan iletsin..Bu tamamen koruma iç güdüsü ile ilgili bir durum, bence direk söyleyin insanlar güzellikten anlamayali çok oldu, tam tersi yanlış anlamayın diye başlayan cümleler daha fazla igneliyor oldu.Baktiniz aynı devam ediyor aranıza mesafe koyun kesinlikle.

Aslında böyle çok var çevremde, görümcemin de komşusu öyleydi aile gibi oldular her şeylerine koştular. Ablamın komşusu da öyledir mesela ben de çok özenirim. Sakarya’da ailemin oturduğu evde de üst komşumuzla biz öyleydik, onlara gözüm kapalı bırakırım kızımı bıraktım da hatta. Çocukluktan tanıyoruz çünkü birbirimizi. Ama bu komşumla o kadar yakınlığımız yok tanıdık iyi insanlar diyebiliyorum. Kargo gelir evde yoksak oraya bıraktırırız mesela onlar da aynı şekilde bugün bana bıraktırdılar kargoyu. Ama bunlar olmaya başlayalı daha 1 buçuk yıl olmuştur en fazla. Her gün görüşmeyiz bi kaç haftada bir görüşürüz. Ben biraz kendimi çekiyorum ister istemez.

Cok haklsiin canim guven tam olusmamis ozaman birde şu var emri vaki yaptigi için de geri durman gayet normal hani duzgunde izin alarak alsa cocugu tamam belki icin rahat eder ama onun yaptigida yanlis sende haklisin

Ben olsam hayatta öyle götürmem kimsenin çocuğunu, çok çok yakınım olsa bile. İnsanların bu kadar rahat davranmasına çok şaşırıyorum

Sakın verme ben vermiyorum. Kim olursa olsun bebeğini gözünün önünden ayırma. İsteyen küssün darilsin hiç önemli değil. Sen yokken başına neler gelebileceğini geldiğini yada bilemezsin. Tamam çok iyi insan olabilirler iyilikleri Allah’a kalsın sen sen ol bebeğini kimseye verme.

Kesinlikle hiç sormadan alıp götürmesi daha da gerdi beni sanırım.

Annelik, koruma içgüdüsü çok farklı gerçekten, bu konunun beni bu kadar sinirlendireceğini düşünmezdim

Çok net diyemiyorsanız. Benimki bu aralar atak zamanı burnumdan getiriyor sürekli kucak istiyor babasına bile hırçınlaştı tramva olmasın doktoru da bu dönemi böyle anne ile anlatması gerekiyor falan de . Çok istiyorsan sen kendi evine buyur et senin gözetiminde sevsin ya da dursun . Yoksa kimsenin gönül koymasına bakma çok haklısın yani vermek istemiyor olman çok tabi bir durum açıkça demek daha güzel ama diyemiyorsan da bunları belki kullanabilirsin

Eltim istiyor bazen 1 yaşında oğlum daha bir yere giderken falan bizim arabayla gitsin ben alıyım diyo vermiyorum açık açık söylüyorum benm çocuklarım benim gözümün önünde olsun bişey olacagi varsa da yine gözümün önünde olsun. Bu bnm kendi hayat pensibim asla çocuklarımı vermem. ,8 yaşında kızım var diyor eltilerim falan bizde kalsın bu gece diye olmaz diyorum bnm olmadığım hiç bir yerde kalamaz. Güvenmediğimden değil bnm çocuklarım bnm gözümün önünde olsun diye. Bunu prensip haline getir ve asla kimseye verme.

Zaten alıp götürdüğü an sürekli kulağım ordaydı sesleri geliyordu içerden. Sevme sesleri geliyor ama ben kızım ağlasın da getirsinler diye bekledim resmen :woman_facepalming:t2: 6 7 aylıkken kucağına aldığı anda bile ağlardı kızım. Şimdi de inadına hiç ağlamadı, halinden memnun diyolar gelmesin dursun diyolar. Ne diyeceğimi şaşırdım en son uykusu vardı uyuyacak dedim normalde uyumaz aslında o saatte. Başka zaman isterlerse sen buyur gel kahve içelim ben gelemem şimdi zeynebi de vermeyeyim derim o zaman. Öyle diyince belki anlar yalnız göndermek istemediğimi

Aynen öyle yapabilirsin ya da işte dersin bu aralar aksilik biraz üstünde sanırım atak zamanı dedi falanca doktor işte şöyle böyle yap yani açıkça diyemiyorsan

Eskiden hayır diyemezdim ama annelik bana hayır demeyi öğretti. O kadar çok şey görüyoruz ki her gün neler oluyor insana en yakınından zarar geliyor. Hastanedeyiz mesela bir tane teyzeyle ancak oglumu kucağına alıp sevmek istedi kusura bakmayın yanlış anlamayın lütfen ama veremem dokunmayinda lütfen dokunmadan sevin uzaktan yabancı kişilerin dokunmasını sağlıklı bulmuyorum hijyen açısından yani anlayış gösterin lütfen kimseye vermiyorum dedim. Eşimde evet doğru olanı yaptın dedi destekledi hatta beni. Kimbilir ne hastalıklar var elden bulaşan kimse çocuklarımızı kucağına almasın öpmesin hiç gerek yok. Bu konuda hayır demeyi bilmeli

Haklısınız. Bilmiyorum büyüdüğünde akrabaları ile vakit geçirir o şekilde belki bırakırım ama komşu olunca içim rahat etmedi benim bir türlü. Yoksa küçükken bizi de babam hiç bir yere asla göndermezdi biz çok üzülürdük içimizde kalırdı. Çok güvenli bir yer olsa bile göndermezdi babam, ne okul gezisine gittim ne arkadaşlarımda kalmaya filan. Çok içimde kaldı bu mesela bunu kendi çocuğuma yaşatmak da istemem bir yandan.

Evet biraz benim güleryüzlülüğüm ve samimiyetime güvenerek yaptı büyük ihtimalle, bende de suç var o yüzden. Ama beceremiyorum ben pek sert olmayı. Kayınvalideme gözüm kapalı emanet ederim ki ben çalışırken bazen yalnız ilgilenmesi gerekiyor en güzel şekilde ilgileniyor sağolsun. Bana karşı da annemden daha bile ilgilidir bazen.

Öyle yaparım mantıklı gerçekten, teşekkür ederim cevaplar için :relieved_face::cherry_blossom:

Kesinlikle çok haklısın ben olmadan çocuğum 1 yaşında 5 dk bile ne kaynanam da ne annem de bırakmışım sen düşün bırakma bence hiç bir yerde