Kulağımı ağırıyo acaba?

Kızlar iyi akşamlar. Bebeğim 20günlük oldu . Bu aralar bağırarak ağlıyo . Ağladığında kıp kırmızı oluyor. Bugün kakası yeşil renkti. Acaba kulağımı ağrıyor. İlaç kullanmak istemiyorum doğal yollarla ne yapa bilirim?

1 Beğeni

20 günlük bir bebeğin kakasının yeşil renkte olmasının birkaç nedeni olabilir:

1. Anne Sütü veya Mamadaki Değişiklikler: Eğer anne sütü ile besleniyorsa, annenin diyetinde değişiklikler veya bebeğin aldığı sütün miktarı kakasının rengini etkileyebilir. Ayrıca, mamada yapılan değişiklikler de bu renge neden olabilir.

2. Foremilk-Hindmilk Dengesizliği: Anne sütünde ön süt (foremilk) ve son süt (hindmilk) adı verilen iki farklı süt vardır. Bebek ön sütü fazla alıp, son sütü yeterince alamazsa, kakası yeşil olabilir.

3. Bağırsaklarda Hızlı Geçiş: Bebeklerin bağırsak hareketleri hızlı olabilir ve bu da kakasının yeşil olmasına neden olabilir. Bu durum, bebeklerin sindirim sisteminin tam olarak olgunlaşmamış olmasından kaynaklanabilir.

4. Enfeksiyon veya Hastalıklar: Nadiren de olsa, bir enfeksiyon veya sindirim sistemiyle ilgili bir sorun nedeniyle de kakanın rengi yeşil olabilir. Özellikle bebekte başka belirtiler de varsa (ateş, huzursuzluk, kilo kaybı vb.), doktorunuza danışmanız önemlidir.

5. Demir Takviyeleri: Bebek demir takviyesi alıyorsa, bu da kakanın yeşil renkte olmasına neden olabilir.

Eğer bebeğinizin kakasının renginde endişe verici bir değişiklik olduğunu düşünüyorsanız veya başka belirtiler fark ediyorsanız, en doğrusu bir çocuk doktoruna danışmaktır.

2 Beğeni

Usuttu zamanda soguklu oldugu zaman da yesil cikar elini kulagina goturur kulagi agrirsa
Cekirdekli torba koy karnina
Benim oglan bununla rahatliya
Bide elini karnina koy isinsin

Sakinlesir uyuya kalir

1 Beğeni

Galiba benim bebeğim ön sütü alıp son sütü yeterince almıyor. Bunun için bir öneriniz var mı?

1 Beğeni

Sutun hangi renk

1 Beğeni

Sarı ama gitgide rengi açılıyor

Zaten hep sari gelmez gelse iyi de gelmez
Merak etme bezi iyi mi sen ona bak
Yeterince dolu bezi varmi ona bak

İyi çok şükür ama bazen yeşil kaka yapıyor.

1 Beğeni

Tuvaleti iyi yaptigi surece korkma atesi felan yoksa
Soguklu oldugu zaman olur genellikle yesile donuk.
Karnina cekirdek yada kucuk agiz silme havlusunu
Isitip koy bagirsaklari yumusasin.

1 Beğeni

Ateşi vb. yok çok şükür