Kızlar kızım 12 aylık sizce kullağını deldirmelimiyim yada ne zaman deldirmeliyim bana kalsa kendi istediği zaman deldircem ama kayınvalidem biraz daha buyusun deldiririz diyor
Şuan küpesiyle oynayıp çekebilir o yüzden 3,4 yaşından sonra daha bilinçli olduğunda deldireceğim ben. Biraz daha büyüdüklerinde de kendileri özeniyorlar küpeye takmak istiyorlar zaten ama bu seferde acıyacak diye daha çok korkuyorlar. O yüzden 5 yaşı geçirmem diye düşünüyorum
Bununla ilgili bir anım var. 4-5 yaşlarındaydım küpeye özenip annemin başının etini yiyordum kulağımı deldirin diye. Halamlar birgün beni kulak delen bir kadına götürdüler mahallede. Kadın gözümün önünde yorgan iğnesini aldı pat diye kulağıma batırdı deldi. Canım çok yandı ama kendim istedim diye gıkımı çıkarmadım![]()
![]()
Sonra altın küpeleri takınca dünyalar benim olmuştu
bence kendi heves edip istemesini bekleyin![]()
Teşekkürler kızlar ![]()
![]()
7-8 aylıkken deldirmiştim kızlarımın kulaklarını çokta çabuk iyileşti sadece delinirken ufacık bi ağrı oluyor kuyumcudan çıkmadan sustular. Bence erken delinmesi iyi ben 14 yaşındayken 2. Yi deldirdim 16 yıl geçti hala ne zaman küpe taksam şişer kızarır ama bebekken delinende hiç öyle bişey yok.
Bebekken delininve hiç ağrı olmuyor ve şişlik yara da olmuyor. Ben 11 aylık deldirdim. Eczacı bebeğin ki acımaz sprey sıkmaya bile gerek yok dedi. Ama ben yine de kıyamadım sıktirdim. Sadece korktuğu için ağladı eczaneden çıkınca sustu. Sonrasında hiç farketmedi bile kulağına ne olduğunu.
Ben kendim buyukken deldirdmistik eczanede ama sonrasında ağrısından gece uyuyamadigimi hatırlıyorum. Bence erken deldirmek daha iyi.
Ben de istiyorum da korkuyorum eşim ise ala olmaz diyo ![]()
3 gün sonra 13 aylık eli sürekli kulağında delirdiğim de çeker diye korkuyorum
- Ayına girdiğine deldirdim her hangi dokunma kaşınmasını da görmedim yada asılma gibi evet her çocuk gibi ağladı lakin acıdan değil acısını olmasın diye sıktıkları spreyden dolayı her hangi bir durum olmadı şişme yara vs zaten antibiyotik krem de veriliyor bence bu tarz şeyler ne kadar küçükken o kadar iyi çünkü iyileşme süreci de o kadar hızlı ilerliyor ..